Intervju med Linda som jobbet på skole

Linda besøkte Atlantis på kontoret for en prat om oppholdet i Ghana. Du kan se videointervjuet her.

Jeg har hatt det mye bedre enn det jeg trodde. Alle er så hyggelige og jeg følte jeg fikk hjelpe til slik jeg ville. Samtidig som jeg fikk reist og sett utrolig mye.

Skolen

Arbeidsforholdet fungerte veldig bra! Jeg jobbet på en skole, i klasse 3 sammen med en annen lærer. Det var noen dager han andre læreren ikke var der og da hadde jeg alle 54 elevene for meg selv. Veldig utfordrende, men utrolig lærerikt og spennende! Når læreren var tilstedet underviste han på tavlen noen ganger og da gikk jeg rundt og hjalp ekstra de som slet.. Utrolig givende og fikk lært bort masse! Ofte hadde jeg selv også ansvar for undervisningen og da prøvde jeg å kjøre annet opplegg på de av og til. For eksempel gruppearbeid, noe de likte utrolig godt!

Som forventet brukte de slag som straff der. Jeg var veldig hard mot lærerne, så har jeg jobbet med sluttet med dette da han så tydelig at jeg ble lei meg da han slo elevene. Det kom også en annen mann inn som begynte å slå de som hadde kommet for seint til en vasketime. Vi hadde en krangel, men han sluttet heldigvis å slå. Selvfølgelig respekterte jeg kulturen deres, men jeg står for mine verdier i den klassen som var «min» i min periode, og han kunne ikke bare komme inn å gjøre som han ville.

Fritiden

På fritiden var jeg masse med familien, lekte med alle barna der og skravlet med vertsbrødrene og søstrene mine. Vi dro også inn til byen og på marked. Vi var også på joggeturer og spilte kort sammen. Noen kvelder bakte vi kake og diverse ghanesiske bakst. Veldig gøy og spennende!

Vi planla selv å dra på utflukter. Jeg og Hana (svensk frivillig) dro til Cape Coast. Og National park, monkey forest og hans cottage. Utrolig kul tur og vi fikk sett masse!! Vi ble også kjent med masse folk fra Ghana og var med på en fest på hotellet på kvelden. Veldig kult! En annen helg dro jeg til Accra med Hana og Åsa (svenske frivillige). Da ble vi kjent med en mann fra byen som tok oss med ut på sightseeing på lørdag. Da fikk vi sett labani beach, oxford street, hospitalt, prisons, marked og masse annet! Ellers dro vi til byen og jeg skaffa meg Ghana-fletter. En søndag var jeg også i kirken. Spesielt, men kult å oppleve!

Vertsfamilien

Jeg bodde hos en vertsfamilie i Akroso, 5 minutter å gå fra skolen. Med vertsmamma Emma, pappa Boko, søster Jeanet, Mercy og Hanna, brødrer Richard og Frances. Og lille Nanama på 1,5 år. Såå søt! Utrooolig hyggelige folk alle sammen! Vi har blitt gode venner og jeg har blitt så glad i dem! De hadde også god plass i husene så de leide ut til andre folk, som jeg også ble kjent med. De var også veldig hyggelige! De hadde også en gård, så våknet av hanen hver morgen og det var også mye geiter rundt omkring. Veldig kult!  Jeg var kjempefornøyd med bostedet. Det var ikke vanlig dusj og do der, men jeg elsker friluftsliv så gjorde ingenting for meg.

Jeg var veldig fornøyd med både Atlantis og partneren der nede! Hun var så snill og hjelpsom med alt!

Hva jeg lærte

Jeg lærte kjempemye av oppholdet! Mye om hvor forskjellig verden er og kulturer. Samtidig som verden er liten da alle er mennesker og mange har de samme verdiene og livssynene uansett hvor i verden de bor. Jeg lærte også masse om hvordan skolen er der nede, forskjeller fra Norge. Ellers så lærte jeg masse om kultur, levesett, mat, språk og hva de tenker/mener om forskjellige ting. Jeg lærte også at man kan være sykt lykkelig av å være fattig og at penger har ingenting å si. Man lærer seg å sette pris på ting på en helt annen måte en før, og det er kjærlighet som er det viktige i livet. De har så masse kjærlighet de menneskene der at man tar det innover seg.