India Rundt

India Rundt

Har du lyst til å utforske eventyret India sammen med andre reisende i sommer? På dette 2,3 eller 4 ukers programmet kan du kombinere frivillig arbeid, sol og strand, ørken, kulturopplevelser og trekking i Himalaya.

4-ukers-programmet er fullspekket av kultur, historie, natur og samvær, både med lokalsamfunn og andre reisende. Man reiser som en gruppe sammen med andre internasjonale deltagere under hele oppholdet. Hvor mange som vil reise sammen med deg avhenger av hvor mange som har meldt seg på, men det er aldri mer enn 10-15 stykker, og som regel noe færre. Dere vil bo sammen i telt, frivilligleir og guesthouses under oppholdet, og arbeide frivillig kortere perioder i Jaipur og Goa. Du kan velge mellom et opphold på 2, 3 eller 4 uker og det er også mulig å bygge ut programmet med ekstra opphold i Goa.

Oppstartsdato 

Ta kontakt for oppstartsdato på programmet.

Pris

2 uker – 13 900,-
3 uker – 17 800,-
4 uker – 22 200,-

Prisen inkluderer transfer fra og til flyplass, 28 overnattinger (i delt rom), innenlands reiser med buss og tog, kamelsafari, trekkingtur, rickshawtur, kulturelle aktiviteter som hennamaling, Bollywood dansekurs og prøving av tradisjonelle klesdrakter, engelsktalende guider, informasjon og oppfølging. Alle frokoster og nær alle middager er også inkludert.

I tillegg kommer blant annet flyreise (både inn til India, og en innenriksbillett fra Delhi til Goa), forsikring, vaksiner og personlige kostnader til blant annet inngang på historiske monumenter som Taj Mahal. Pris for fly fra Dehli til Goa for ca. 140 dollar.

Dag til dag oversikt over programmet

Gruppereise IndiaDag 1 – ankomst i Delhi

Reisen starter med at du flyr inn til Indias hovedstat. Her vil du bli møtt på flyplassen, få en innføring i programmet og bli kjørt til bostedet hvor du kan bli kjent med de andre deltagerne på turen.

Måltider inkludert, avhengig av ankomsttid.

Dag 2 – sightseeing i Delhi

Hele dagen er satt av til å bli nærmere kjent med hovedstaten Delhi. Dere vil besøke noen av de viktige kulturelle symbolene i India som India Gate, Parliament House, president palasset og monumentet til ære for Gandhi. EDere vil bli kjent med Indias historie og lære mer om Gandhi og hans filosofi som hjalp India til å oppnå sin uavhengighet. For å bli kjent med Indias mange kulturelle aspekter vil dere også besøke sikh tempelet Gurudwara Bangla Sahib, som sies å ha en helende vannkilde som tiltrekker seg mange pilegrimer.

Måltider: frokost og middag.

Gruppereise til India Taj MahalDag 3 – Agra

Etter frokost i Delhi reiser dere videre til Agra, en kjøretur på rundt 4 timer. Under Mughal emperiet konkurrerte Agra og Delhi om å være hovedstat, og man kan se mange spor av den klassiske Mughal arkitekturen rundt om i byen. I Agra møtes det moderne og historiske India, og gamle fort og templer ligger side om side med moderne nybygg.

På ettermiddagen er det tid for et av høydepunktene for alle Indiareisende: det ikoniske Taj Mahal. Stormogulen Shah Jahan startet byggingen av Taj Mahal i 1631 etter kona Mumtaz Mahal’s dødsfall. Over 20 000 arbeidere måtte til for å gjøre hans visjon til virkelighet, men Taj Mahal blir til slutt det vakreste mausoléet og kanskje blant de flotteste kjærlighetserklæringer verden noengang har sett.

Måltider: frokost.

Frivillig arbeid IndiaDag 4 – Agra til Jaipur

Etter frokost på hotellet reiser dere videre til Jaipur, en tur på frem timer. Jaipur «pink city» ligger i delstaten Rajasthan i nord-vest India er ofte omtalt som den mest fargerike ørkenen i verden. Området er kjent for sin rike historiske arv, fargerike kultur og festivaler, og byen er en flott blanding av gammel og ny arkitektur med mange vakre bygninger og basarer.

Her vil dere ha den første perioden med frivillig arbeid. Etter ankomst til frivillighuset i Jaipur vil dere ha et orienteringsmøte hvor dere går igjennom programmet for det frivillige arbeidet og lærer mer om prosjektene dere skal arbeide ved.

Måltider: frokost og middag.

Frivillig arbeid India PushkarDag 5 og 6 – Frivillig arbeid i Jaipur

Disse dagene er satt av til frivillig arbeid på dagtid og ulike kulturelle aktiviteter på kveldstid. Etter felles frokost vil dere reise til prosjektet sammen med prosjektansvarlig og arbeide der på formiddagen, rundt 3 timer per dag. Prosjektansvarlig vil bistå dere med forslag til aktiviteter og tilrettelegging av arbeidet, slik at både dere og prosjektet får størst mulig utbytte av disse dagene.

På ettermiddagene har dere mulighet til å delta på ulike kulturelle aktiviteter slik at dere kan bli bedre kjent med Indias fargerike kulturarv. Det vil være ulike aktivteter som hennamaling, Bollywood-dans, henna-maling sariprøving og turbanknytting etc.

Måltider: frokost, lunsj og middag.

Prosjektbesøk India 2015 567 redigertDag 7  og 8 – Pushkar

Etter frokost kjører dere til den hellige byen Pushkar, en tur på rundt fire timer. Etter ankomst er det på tide å oppleve Rajasthans’ ørkenlandskap på den tradisjonelle måten: fra kamelryggen. Dere rir ut til en camp i ørkenen hvor dere spiser middag sammen, og tilbringer natten i ørkenen.

Neste dag vil dere bli bedre kjent med den vakre byen Pushkar med sine fargerike markeder og besøske noen av de 500 templene i området.

Måltider: frokost og middag.

Dag 9-10 Jaipur

Etter noen intensive dager kan dere nå nye en frihelg i Jaipur, og utforske byens mange marked, fort og severdigheter.

Måltider: frokost, lunsj og middag.

HoliDag 11 Jaipur – frivillig arbeid

Morgenen er satt av til frivillig arbeid, og på ettermiddagen vil det bli arrangert kulturelle aktiviteter.

Måltider: frokost og middag.

Dag 12 Byomvisning i Jaipur

Etter frokost er dagen satt av til å bli bedre kjent med Jaipurs vakreste syn. Nå er det viktig å passe på at alle kamera er fulladet! Dere vil bli kjent med maharajenes livsstil i Amber Fort, hvor dere besøker de mange rikt dekorerte salene. Et høydepunkt er Sheesh Mahal, rommet hvor alle vegger og tak er dekket av mosaikk insatt med glitrende speilbiter, spesialimportert fra Belgia. Dere vil også få se  Jal Mahal, palasset som reiser seg rett opp av en innsjø.

På ettermiddagen vil dere ta en rickshaw tur til den fargerike basaren i Jaipurs gamleby, forsøke dere på pruting og se Hawa Mahal (vindpalasset) det rosa palasset som strekker seg over fem etasjer.

Måltider: frokost og middag.

India frivillig arbeidDag 13 Togtur fra Jaipur til Himalaya (Pathankot)

På ettermiddagen vil dere oppleve den klassiske måten å reise India Rundt på – nemlig med tog. Dere reiser fra togstasjonen i Jaipur opp til nordlige India med ettermiddagstoget.

Måltider: frokost, lunsj og (pakket) middag.

Dag 14 Palampur

På morgenen kommer dere frem til Pathankot, og vil deretter reise videre til Palampur og bostedet der. Her vil dere ha resten av dagen fri til å utforske byens markeder og omgivelser.

Måltider: lunsj og middag.

Frivillig arbeid India HimalayaDag 15 McLeod Ganj

Dere reiser videre nordover til Dalai Lamas hjem i eksil i McLeod Ganj. Her vil dere besøke et tibetansk tempel for å bli bedre kjent med tibetansk kultur og buddhisme. Dere vil også besøke den lille landsbyen Bagshu med sitt fossefall og tempel. På vei opp til fossefallet kan dere se etter bønneflaggene munkene har hengt opp langs veien og de mange røde og oransje munkekuttene som ligger til tørk langs elvebredden.

Måltider: frokost og middag.

Dag 16 McLeod Ganj – trekking i Himalaya

Etter frokost starter dere på en trekkingtur gjennom skogen med lokal guide. Målet er et fjellplatå der dere vil ha nydelig utsikt til Himalayas snødekte fjelltopper. Her vil dere campe og bo i telt, slik at dere kan nye både solnedgangen og soloppgangen med fantastisk utsikt.

Måltider: frokost, lunsj og middag.

India frivillig arbeidDag 17 Trekking i Himalaya – Palampur

Etter en frokost med fantastisk utsikt trekker dere gjennom skogen og tilbake til McLeod Ganj. Dere vil spise lunsj i den hyggelige byen, før dere kjører tilbake til Palampur.

Måltider: frokost, lunsj og middag.

Dag 18 Palampur og Kangra

Dagen starter med en yogatime på bostedet. Deretter vil dere besøke Kangra Fort og Banganga elven.

Måltider: frokost og middag.

Dag 19 – Palampur

Etter en times morgenyoga vil dere reise til Baijnath tempel, kloster og Ashram, for å bli bedre kjent med hinduismen.

Måltider: frokost og middag.

Gruppereise til IndiaDag 20 Palampur – Delhi

Dagen starter med en yogatime. Formiddagen har dere fri til å utforske byen, og på ettermiddagen vil dere reise med tog til Delhi.

Måltider: frokost, lunsj og (pakket) middag.

Dag 21 Delhi

Toget ankommer Delhi på morgenen, og etter å ha sjekket inn på bostedet, vil dere utforske det religiøse livet i India og besøke det vakre Akshardham Temple og Lotus Temple.

Måltid: frokost og middag.

Frivillig arbeid India RundtDag 22 Reise til Goa

Etter frokost i Delhi vil dere kjøres til flyplassen og ta fly til Goa. Fra Delhi er det en kort flytur på rundt 2,5 timer til Goa. Her vil dere få oppleve en helt annen side av India, nemlig livet på kysten. Goa har også en svært ulike historie fra de andre delstatene dere har besøkt, og var frem til 1961 en portugisisk enklave. Etter en lang reise med mange inntrykk er det nå på tide å roe tempoet og slappe av på Goas mange og vakre strender.

Måltid: frokost og middag.

Dag 23 og 24 Strandliv i Goa

I helgen har dere fri for å utforske og kose dere på en av Goa’s vakre strender. Nå kan du jobbe på brunfargen, bade og spise og drikke godt på en av de mange resturantene ved vannet.

Måltider: frokost, lunsj og middag.

Frivillig arbeid IndiaDag 25 til 28

Frivillig arbeid i lokalsamfunn i Goa. Dere vil arbeide i ca. 3 timer hver formiddag, og ha ettermiddagen ledig til å besøke strender eller Goas gamleby.

Måltider: frokost, lunsj og middag.

Dag 29 Hjemreise

Eller eventuelt videre opphold i Goa.

Hva arbeider jeg med på India Rundt

Siden deltagere på dette programmet har kortere perioder med frivillig arbeid er det viktig at man er fleksibel på arbeidsoppgaver og tilpasser seg etter de lokale behov det måtte være for hjelpende hender. Vanligvis arbeider man enten med å arrangere kreative og morsomme fritidsaktiviteter for barn i lokalsamfunnet, eller med renovasjon og oppussing av bygninger og utendørsområder på skoler og dagsenter.

Mer informasjon om India Rundt?

Ønsker du mer informasjon? avtal et møte med en rådgiver for å få mer informasjon eller ring rådgiver Madeleine på 94190534.