Hans Andreas i India

Hans Andreas i India

"Mitt opphold i India varte bare i to uker, men jeg kan trygt si at jeg har opplevd mye mer enn jeg forventet på så kort tid. Minnene, vennskapene og inntrykkene vil bestå for livet. Anbefales på det sterkeste!"

Namaste!

Reisen ned gikk feilfritt, alt gikk på skinner. Det var mange spørsmål som dukket opp underveis angående turen, og litt nervøsitet skal jeg ikke legge skjul på at jeg følte. Jeg ble tatt godt imot på flyplassen av samarbeidspartneren til Atlantis, en ung, livlig guide som det viste seg skulle følge og lede oss gjennom hele oppholdet, og som viste seg jeg skulle komme meget godt overens med.

Sammensveiset gjeng
Vi ble tatt godt imot av «vertsmoren» på frivilligleiren i Delhi, og jeg følte meg velkommen fra første stund. De første dagene gikk på å bli kjent med de forskjellige andre frivillige som kom etterhvert, kulturen, språket, valutaen og ikke minst trafikken. Vi ble en sammensveiset gjeng, og koste oss med de velorganiserte ekskursjonene og aktivitetene som ble arrangert i dagene som gikk den første uken.

Et positivt inntrykk av tilbøyelighet og serviceinnstilling opplevde jeg da jeg fikk vite at mitt valgte program ikke inkluderte en ekskursjon til byen Agra for å se Taj Mahal, Palassenes Krone. Etterbestillingen av turen var ingen problem, og ble innvilget samme dag.

Ved ankomst til frivilligleiren i Jaipur ble jeg imponert over den høge standarden på lokalet. Huset var renslig, rommene koselige, vestlige toaletter og dusjer, og leiren var sentralt lokalisert. Ettersom denne byen var min valgte arbeidsplass den kommende uken, var det komfortabelt å vite at leiren var av god kvalitet.

Arbeidsdagen
På orienteringsmøtet ved ukestart fikk jeg tildelt jobben som lærer på en skole i et fattigere nabolag i byen om morgenen kl 09:30 – 12:30. Klassen bestod av både gutter og jenter i en aldersgruppe omkring 10 år, som var jevnt over gode i engelsk og matematikk, som var fagene jeg skulle undervise i. Etter dette skulle jeg med hjelp av andre frivillige lærere og hjelpepleiere drive med konstruksjon og vedlikehold av skolelokalet. Denne arbeidstiden strekte seg fra 13:30 – 15:30, og vi var hjemme igjen i frivillighuset rundt 16:00.

Arbeidsdagene var underholdende, det var lærerikt og givende også for meg som lærer å oppleve en annen kultur, entusiasmen og disiplinen hos elevene. Etter en dusj og en matbit, stod resten av dagen fri for de frivillige til å fylle etter ønske. De frivillige stod ansvarlige for å selv ordne opplegget og planlegge skoleaktivitetene og læreplanene for neste dag.

Jeg fikk ofte spørmålet fra frivilligkoordinatoren om jeg syntes arbeidet var for krevende, og om jeg vill kutte ned arbeidstiden eller ta fri et par dager for å gjøre andre ting med andre frivillige. Dette var en veldig hyggelig oppfølging som jeg satte pris på. Det var kjekt å kunne vite at man var i gode hender med muligheter for justeringer, og ikke helt på egen hånd med en skoleklasse, låst til sin gitte arbeidsplass og tid.

Mitt opphold i India varte bare i to uker, men jeg kan trygt si at jeg har opplevd mye mer enn jeg forventet på så kort tid. Minnene, vennskapene og inntrykkene vil bestå for livet.

Anbefales på det sterkeste!