Hageprosjekt i Argentina

Har du grønne fingre eller ønsker å få det? Dette prosjektet ligger i General Pacheco, en by nordøst for Buenos Aires. På samfunnssenteret har de en flott samfunnshage/parsellhage hvor unge fra vanskelige kår kan få en kickstart til å bedre sin egen fremtid og skape økonomisk sikkerhet for seg og sin familie.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 2 uker
  • Oppstart hver uke (NB: vinter i Argentina fra juli til August)
  • Bo i frivillighus
  • Språkkunnskaper A1

Dette herlige samfunnssenteret hjelper unge mennesker til å lære nye ferdigheter innenfor flere områder, ved å tilby en rekke aktiviteter som for eksempel språkkurs, musikk og kunst-workshops. Her lærer man om hagearbeid, landskapsforming og agroøkologisk landbruk. Samfunnssenteret har også et drivhus hvor studentene kan dyrke frukt og grønnsaker, som de kan selge for å få en ekstra inntekt. Hageprosjektet er en multi-funksjonelt senter som fremmer samfunnsutvikling i grupper, slik at de som kommer til prosjektet får større selvtillit, utvikler en kritisk bevissthet og et dypere samfunnsansvar. Prosjektet håper å inspirere byens unge befolkning til å dyrke mat i hager, bakgårder, på terrasser og i vindusposter.

Arbeidsoppgaver og praktisk informasjon

Som frivillig på dette prosjektet vil du først og fremst lære masse samtidig som du bidrar. Frivillige hjelper til med de daglige oppgavene og vedlikehold av hagen, organiserer aktivitetene som foregår på senteret, og hjelper til med administreringen av senteret. Videre settes det også stor pris på om man kan undervise litt i engelsk, gi leksehjelp, ha workshops om resirkulering, i musikk eller i noe helt annet som du brenner for. Målet med prosjektet, er å gi unge mennesker den kompetansen som trengs for at de skal kunne finne en jobb og dermed få en økonomisk stabil framtid.

Frivillige sin hovedoppgave her er å gi elevene troen og inspirasjonen til å jobbe for en lysere fremtid, samt motivasjon til å jobbe for å oppnå sine mål, uansett hvor store de måtte være og uavhengig av deres nåværende sosioøkonomisk status. De fleste aktivitetene i hagen foregår i løpet av morgenen, og kurs holdes om ettermiddagen. Frivillige deltar i de ulike aktivitetene i henhold til deres interesser og kunnskaper. Senteret er åpent hele året, men om vinteren (juli-august) er det mindre aktiviteter utendørs. Frivillige jobber 5 dager i uke og har 2 fridager.

Du vil bo i eget frivillighus sammen med de øvrige internasjonale frivillige, i romslige og lyse rom med utsikt over hagen, hvor du kan nyte lydene og luktene av naturen.

Vi anbefaler frivillige til å jobbe med grunnleggende spansk ferdigheter før de kommer til prosjektet, for å kunne kommunisere med de som deltar på prosjektet og resten av samfunnet.

Mer informasjon om prosjektet i Argentina

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Andrea på 94 19 05 38 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.