Hageprosjekt i Argentina

Har du grønne fingre eller ønsker å få det? Dette prosjektet ligger i General Pacheco, en by nordøst for Buenos Aires. På samfunnssenteret har de en flott samfunnshage/parsellhage hvor unge fra vanskelige kår kan få en kickstart til å bedre sin egen fremtid og skape økonomisk sikkerhet for seg og sin familie.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 2 uker
  • Oppstart hver uke (NB: vinter i Argentina fra juli til August)
  • Bo i frivillighus
  • Ikke obligatorisk med spanskkunnskaper, men en fordel

Dette herlige samfunnssenteret hjelper unge mennesker med å tilegne seg nye ferdigheter innenfor flere områder, blant annet ved å tilby en rekke aktiviteter innen hagearbeid, men også språkkurs, musikk- og kunst-workshops. Her lærer ungdommene om hagearbeid, landskapsforming og agroøkologisk landbruk. Samfunnssenteret har et drivhus hvor ungdommene dyrker frukt og grønnsaker, som de selger for å få en ekstra inntekt. Hageprosjektet er et multi-funksjonelt senter som fremmer samfunnsutvikling i grupper, slik at de som kommer til prosjektet får større selvtillit, utvikler en kritisk bevissthet og et dypere samfunnsansvar. Prosjektet håper å inspirere byens unge befolkning til å dyrke mat i hager, bakgårder, på terrasser og i vindusposter.

Arbeidsoppgaver og praktisk informasjon

Som frivillig på dette prosjektet vil du først og fremst lære masse om hagebruk, samtidig som du bidrar i lokalsamfunnet. Frivillige hjelper til med de daglige oppgavene og vedlikehold av hagen, organiserer aktiviteter som foregår på senteret, og hjelper til med administreringen av senteret. Videre settes det også stor pris på om du kan undervise litt i engelsk, gi leksehjelp, ha workshops om resirkulering, i musikk eller i noe helt annet som du brenner for. Målet med prosjektet, er å gi unge mennesker den kompetansen som trengs for at de skal kunne finne en jobb og dermed få en økonomisk stabil framtid.

De frivilliges hovedoppgave er å gi ungdommene troen på, og inspirasjonen til å jobbe for, en lysere fremtid. Ungdommene motiveres til å jobbe for å oppnå sine mål uansett hvor store de måtte være, og uavhengig av deres nåværende sosioøkonomisk status er dette viktig for å motivere. De fleste aktivitetene i hagen foregår i løpet av morgenen, og undervisningen og kurs foregår om ettermiddagen. Frivillige deltar i de ulike aktivitetene i henhold til sine interesser og evner. Senteret er åpent hele året, men om vinteren (juli-august) er det mindre aktiviteter utendørs. Frivillige jobber 5 dager i uka og har 2 fridager.

Du vil bo i eget frivillighus sammen med de øvrige internasjonale frivillige, i romslige og lyse rom med utsikt over hagen, hvor du kan nyte lydene og luktene av naturen.

Vi anbefaler frivillige til å jobbe med grunnleggende spanskferdigheter før de kommer til prosjektet, for å kunne kommunisere med de som deltar på prosjektet og resten av samfunnet. Det er derimot ingen krav til spanskkunnskaper for å delta på prosjektet.

Mer informasjon om prosjektet i Argentina

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver på 94 19 05 39/ 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.