India Rundt – for grupper

India Rundt – for grupper

Er dere en gruppe eller familie som ønsker å utforske eventyret India i sommer? Dette er reisen for deg som har lyst til å oppleve mest mulig av hva India har å by på! I 25 dager vil dere få oppleve storbyene Delhi og Mumbai, Taj Mahal, maharajaenes India i ørkenen i Rajasthan, jungel og ville dyr, Dalai Lamas hjem i Dharamshala, trekking i Himalaya og strandlivet i Goa.

Reisen er delt opp i tre svært ulike deler som til sammen gir et godt innblikk i livet i det moderne og historiske India. I løpet av turen vil dere besøke 5 steder på på UNESCOs verdensarvsliste, oppleve fjellmassivet Himalaya, ørken, jungel, strand og storbyer, delta på kulturelle aktiviteter og ha to korte perioder med frivillig arbeid. Den første delen består av den klassiske India turen hvor dere besøker Indias mest ikoniske severdigheter og byer og får oppleve livet i ørkenstaten Rajasthan. Den andre delen finner sted i nord hvor dere besøker noen av Indias helligste steder og drar på fjelltur i Himalaya. Den siste delen har et roligere tempo med god tid til avslapping på stranden og til å bli kjent med det kontrastfylte moderne India i storbyen Mumbai.

Gruppereise til IndiaPå dette programmet vil dere reise sammen i en gruppe med følge av engelsktalende guider og koordinatorer. Programmet er åpent for deltagere i alle aldere, og kan også arrangeres for barnefamilier. For at vi skal kunne arrangere turen må dere være minst tre stykker som reiser sammen, og dere kan selv bestemme tidspunkt for oppstart (mulig hver onsdag).

Pris

22 000 kr for 25 dager (pris per person)

Prisen inkluderer transfer fra og til flyplass, losji i 2 eller 3-manns rom, all transport med unntak av flybilletter, engelsktalende koordinator og guider, inngang til monumentene og seremoniene, kulturelle aktiviteter, informasjon og oppfølging og 24 timers nødnummer både lokalt i India og i Norge. Alle frokoster er inkludert, og en god del øvrige måltider. Prisen dekker ikke flyreiser (du må kjøpe billetter til og fra India, samt en innenriksbillett fra Delhi til Goa dag 20.), øvrige måltider og drikke, forsikring, vaksiner og personlige kostnader. I lommepenger på turen anbefaler vi at du har med rundt 1000 kroner i uka. Da har du et romslig budsjett til både å kjøpe et par måltider om dagen og handle på markedene.

Dag til dag oversikt over programmet

Dag 1-13: Indias klassiske høydepunkter: Delhi – Agra – Ranthambore – Jaipur – Pushkar

Turen starter med den klassiske Indiareisen hvor dere får oppleve hovedstaten Delhi, ørkenstaten Rajasthan med kameler og elefanter, fargerike markeder, pilegrimer som valfarter til hellige steder, besøker noen av India’s mest spektakulære byggverk og reiser på både tiger- og kamelsafari.

Dag 1
: Dere flyr inn til Delhi og blir møtt på flyplassen av den lokale koordinatoren og kjørt til bostedet. Dere har et velkomstmøte hvor dere går gjennom turens program og kan stille spørsmål. Resten av dagen er fri slik at dere kan slappe av etter reisen og er uthvilte til de mange opplevelsene.

Dag 2: Etter frokost er dagen satt av til å bli kjent med hovedstaten Delhi. Dere vil vil blant annet besøke India Gate, monumentet Raj Ghat hvor Gandhi ble kremert og Gurudwara Bangla Sahib, et Sikh-tempel som om sies å ha en helende vannkilde som tiltrekker mange pilgrimmer. Ettermiddagen er satt av til å bli bedre kjent med gamlebyen. Dere vil besøke Jama Masjid, Indias største moske med plass til 25 000 mennesker og ta en rickshaw tur rundt markedet Chandni Chowk. Denne hektiske basaren har vært en av Delhis sentrale markedsplasser i over tre hundre år, og er fortsatt en av Indias største basarer.

Dag 3: Etter frokost i Delhi reiser dere videre til Agra, en kjøretur på rundt 4 timer. Under Mughal emperiet konkurrerte Agra og Delhi om å være hovedstat, og man kan se mange spor av den klassiske Mughal arkitekturen rundt om i byen. Etter ankomst vil dere utforske byen og besøke noen av de mange lokale markedene.

Dag 4: Det er nå tid for et av høydepunktene for alle Indiareisende, det ikoniske Taj Mahal. Stormogulen Shah Jahan startet byggingen av Taj Mahal i 1631 etter kona Mumtaz Mahal’s dødsfall. Over 20 000 arbeidere måtte til for å gjøre hans visjon til virkelighet, men Taj Mahal blir til slutt det vakreste mausoléet og kanskje blant de flotteste kjærlighetserklæringer verden noengang har sett. Dagen starter grytidlig slik at dere får se soloppgangen over det hvite monumentet. Etter besøket her vil dere spise frokost sammen før dere kjører til Ranthambore nasjonalpark, en tur på rundt 5 timer. Når dere er fremme spiser dere felles middag på hotellet dere bor på.

Dag 5: Etter en rolig frokost på hotellet er det på tide å utforske Ranthambore, det beste stedet for å se og fotografere ville tigere i sine naturlige omgivelser i jungelen. Området er de gamle jaktmarkene til Maharajaen av Jaipur, men har siden 1980 vært en beskyttet nasjonalpark for både tigere og leoparder, antiloper, villsvin, hyene, rådyr, bjørner og mange typer aper. På formiddagen vil dere besøke en lokal landsby i området, og ettermiddagen er satt av til tigersafari.

Dag 6
: Etter frokost på hotellet vil dere kjøre til Jaipur, en tur på rundt 4 timer. Etter noen dager med mange inntrykk er det nå på tide å ro tempoet med fem dagers opphold i den rosa byen Jaipur. Jaipur ligger i delstaten Rajasthan i nord-vest India er ofte omtalt som den mest fargerike ørkenen i verden. Området er kjent for sin rike historiske arv, fargerike kultur og festivaler, og byen er en flott blanding av gammel og ny arkitektur med mange vakre bygninger og basarer. Her vil dere ha den første perioden med frivillig arbeid. Etter ankomst til frivillighuset i Jaipur vil dere ha et orienteringsmøte hvor dere blant annet lærer mer om Indias historie, kultur og språk og går gjennom programmet for de neste dagene.

Dag 7: Etter frokost er dagen satt av til å bli bedre kjent med Jaipurs vakreste syn. Nå er det viktig å passe på at alle kamera er fulladet! Dere vil bli kjent med maharajenes livsstil i Amber Fort, hvor dere besøker de mange rikt dekorerte salene. Et høydepunkt er Sheesh Mahal, rommet hvor alle vegger og tak er dekket av mosaikk insatt med glitrende speilbiter, spesialimportert fra Belgia. Dere vil også få se Hawa Mahal (vindpalasset) det rosa palasset som strekker seg over fem etasjer, og Jal Mahal, palasset som reiser seg rett opp av en innsjø. På ettermiddagen vil dere besøke Monkey Temple, en kjent pilgrimsdestinasjon. Templet har fått navnet sitt på grunn av den store flokken av aper som som har bodd i, og beskyttet, templet i århundrer.

Dag 8-10: Disse dagene er satt av til frivillig arbeid på dagtid og ulike kulturelle aktiviteter på kveldstid. Etter felles frokost vil dere reise til prosjektet sammen med prosjektansvarlig og arbeide der på formiddagen. De vanligste aktivitetene for korttidsfrivillige i Jaipur er å arrangere undervisning/opplæring for selvhjelpsgrupper av kvinner eller pedagogiske leker/læringsaktiviteter for barn på skoler eller dagsenter, alt etter hva det er mest behov for og deres evner. Prosjektansvarlig vil bistå dere med forslag til aktiviteter og tilrettelegging av arbeidet, slik at både dere og prosjektet får størst mulig utbytte av disse dagene.

På ettermiddagene har dere mulighet til å delta på ulike kulturelle aktiviteter slik at dere kan bli bedre kjent med Indias fargerike kulturarv. Det vil være ulike aktivteter som arrangeres hver ettermiddag, og disse inkluderer gjerne hennamaling, Bollywood-dans, sariprøving og turbanknytting og/eller keramikkverksted. I løpet av disse dagene vil det også settes opp en lærerik omvandring i Jaipurs gamleby som er omgitt av de gamle bymurene, hvor dere får bedre kjennskap til Jaipurs historie.

Dag 11: Etter frokost kjører dere til den hellige byen Pushkar, en tur på rundt fire timer. Etter ankomst er det på tide å oppleve Rajasthans’ ørkenlandskap på den tradisjonelle måten: fra kamelryggen. Dere rir ut til en camp i ørkenen hvor dere spiser middag sammen, og tilbringer natten i ørkenen.

Dag 12: Etter frokost fortetter ørkenturen med utsikt til Aravali-fjellene, før dere kommer tilbake til Pushkar. Her vil dere ta en spirituell tur i byen for å få et innblikk i områdets viktige betydning, og lære mer om betydningen ulike religioner har spilt og fortsatt spiller i India. Dere vil også besøke innsjøen Pushkar og byens fargerike marked.

Dag 13-20: Indias spirituelle høydepunkter og Himalaya: Amritsar – Dharamshala – Delhi

Denne delen av turen gir deg mulighet til å bli bedre kjent både med Indias historie og spirituelle og religiøse side. Du vil treffe pilgrimmer, munker og se templer og de unike fjellene i Hiamalaya.

Dag 13: Etter frokost i Delhi kjører dere til Amritsar i delstaten Punjab, det kulturelle og spirituelle senteret for verdens sikher. Amritsar betyr «nektarsjøen», og er det spirituelle hjem for verdens sikher.

Dag 14: Etter frokost vil dere bruke dagen til å utforske og lære mer om Amritsar. Dere vil besøke det gyldne tempel, et av sikhismens hellige steder. Templet er et spektakulært syn med sin 750 kg tunge gullkuppel omkranset av Amrit Sarovar, en menneskeskapt innsjø som sies å ha helbredende krefter. Her vil dere møte pilgrimmer fra hele verden som kommer for å søke helbred og sinnsro.

Amritsar har spilt en sentral rolle i indisk historie, og var under britisk koloniherredømme kjent som et tilholdssted for den indiske motstandsbevegelsen. I 1919 sendte de britiske kolonimaktene militære tropper for å innføre orden og slå ned på motstanden. Troppene åpnet ild mot menneskemengde samlet for å demonstrere og resultatet ble en massakre hvor mange hundre indere, blant de mange barn, ble drept og 1500 såret. Massakren i Amritsar styrket den indiske motstanden og Gandhi reponderte med å lansere en kampanje for sivil ulydighet. I løpet av dagen vil dere besøke Jallianwala Bagh, den offentlige plassen hvor massakren fant sted, og som i dag huser et monument til minne om de drepte.

På ettermiddagen vil dere ta en ekskursjon til grensebyen Wagah for å overvære den teatralske seremonien når grenseovergangen mellom India og Pakistan stenges for ettermiddagen. Seremonien utføres med masse pomp og brakt, ovedådige uniformer og overdreven marsjering, til stor glede for et feststemt publikum.

Dag 15-17: Etter frokost i Amritsar reiser dere videre til Dalai Lamas hjem i eksil i Dharamshala, hvor dere vil bli i tre netter. Dharamshala er det beste stedet i India for å bli bedre kjent med tibetansk kultur og buddhisme, og kalles ofte lille Kathmandu siden det er så mange tibetanere i eksil i byen. På formiddagene vil dere bistå på lokale skoler hvor dere gir barna muligheter til å trene sine engelskferdigheter og organiserer pedagogiske og morsomme aktiviteter. På ettermiddagene vil dere utforske byens sjel og hjerte og besøke Dalai Lamas residens og et tibetansk kloster for å bedre forstå dette stedets unike kultur og religion. Dere vil treffe buddhistiske munker, høre deres historier og delta på yogatimer.

Når arbeidsdagen er ferdig dag 17 vil dere legge ut på fottur blant fjellene, og trekke opp til den lille landsbyen Bhagsu. Se etter bønneflaggene munkene har hengt opp langs veien og se de mange oransje munkekuttene som ligger til tørk langs elvebredden. Her vil dere spise middag og overnatte i camp.

Dag 18: Denne dagen vil dere våkne og spise frokost blant Himalayas fjell, og trekke tilbake til Dharamshala, før dere starter reisen tilbake til Delhi. Tilbakereisen foretas vanligvis med, slik at dere får se landskapet og oppleve den klassiske måten å reise India rundt på. Det blir en natts overnatting på toget.

Dag 19: Etter ankomst i Delhi på morgenen er resten av dagen fri til å slappe av og utforske Delhi. Kanskje vil dere nå forsøke dere på litt pruting i basaren, før dere går ut og spise en bedre middag?

Dag 20-25: Strand og storby: Goa – Mumbai

Den siste delen av turen vil dere få oppleve hvordan livet er langs India’s kyst. Dere vil utforske Goa’s strender og historie og besøke den moderne storbyen Mumbai, hjemsted for Bollywood.

Dag 20: Etter frokost i Delhi vil dere kjøres til flyplassen og ta fly til Goa. Fra Delhi er det en kort flytur på rundt 2,5 timer til Goa. Her vil dere få oppleve en helt annen side av India, nemlig livet på kysten. Goa har også en svært ulike historie fra de andre delstatene dere har besøkt, og var frem til 1961 en portugisisk enklave. Etter en lang reise med mange inntrykk er det nå på tide å roe tempoet og slappe av på Goas mange og vakre strender.

Dag 21: Denne dagen vil dere utforske gamlebyen og noen av kirkene bygget under kolonitiden. Dere vil også få se Goa’s grønne og frodige skoger når dere besøker en krydderplantasje hvor det dyrkes blant annet pepper, vanilje, kanel, koriander, chilli og mye annet. I tillegg til de vakre strendene har også Goa en rekke innsjøer og elver og et rikt dyreliv. Se opp for vannbøffler!

Dag 22
: Etter frokost er dagen fri til å kose seg på en av Goa’s vakre strender. Nå kan du jobbe på brunfargen, spise og drikke godt på en av de mange resturantene ved vannet og ta noen svømmeturer.

Dag 23: Etter frokost er det tid til en standtur på formiddagen. På ettermiddagen reiser dere videre til en helt annen type kystby, nemlig Mumbai. Dette er en av Indias største byer og hovedsete for filmindustrien i Bollywood.

Dag 24: Denne dagen vil dere ta pulsen på Indias hektiske storbyliv, se kontrastene mellom filmstjernene og finanselitens luksusliv og livet i noen Asia’s største slummer og kanskje treffe noen av de mange tusen som hvert år strømmer til byen med store drømmer. Dere vil ha en en heldagsomvisning i Mumbai og blant annet besøke The Gateway of India, Mumbais hengende hager og stranda Juhu som ofte brukes for filminnspillinger. Juhu er en av de rikeste områdene i Mumbai og hjem til mange av byens filmstjerner.

På ettermiddagen reiser dere på båttur til øya Elephanta med et spektakulært tempel til ære for Shiva skåret ut av fjellet rundt år 600. Når dere kommer tilbake til byen vil det arrangeres en avskjedsmiddag. Nå er det på tide å snakke om de mange erfaringene dere har hatt og notere ned kontaktinformasjonen til nye venner.

Dag 25: Etter frokost vil dere kjøres til flyplassen for å ta flyet hjem.

Hva arbeider man med?

India 360 har fokus på kultur, historie og opplevelser, og gir deltagerne mulighet til å sette seg grundig inn i livet i både det moderne og det historiske India. I løpet av programmet er det lagt inn to korte perioder med frivillig arbeid på 2 og 3 dager for både å gi deltagerne en anledning til å bidra positivt i lokalsamfunnene og samtidig lære og forstå mer av hvordan lokalbefolkningen lever. Siden periodene med frivillig arbeid er svært korte, er det valgt ut plasseringer hvor man enkelt kan komme inn i arbeidsrutinene og selv står for å arrangere aktiviter. Arbeidet består i å arrangere kreative og pedagogiske fritidsaktiviteter for barn på dagsenter eller skoler (her er det viktig å flette inn masse engelsktrening for barna) og å aktivisere eldre på eldrehjem. Avhengig av hvilke behov det måtte være til enhver tid kan dere også bli bedt om å utføre andre arbeidsoppgaver. For at korttidsplasseringer som dette skal fungere slik at både prosjektet og den frivillige får størst mulig utbytte er det svært viktig at man er fleksibel på arbeidsoppgaver.

Vil du ha mer informasjon om gruppereiser til India?

Kontakt programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.  Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.