Spanskskolene i Guatemala

I Guatemala kan du studere spansk i kolonibyen Antigua eller i landsbyen San Juan del Obispo. Du kan velge mellom å få privatundervisning eller følge gruppetimer. Spanskskolene setter opp ulike sosiale aktiviteter på ettermiddagen som studentene deltar på, så dette er en svært hyggelig og sosial måte å lære et nytt språk på.

Studer spansk i Guatemala

«Skolen er kjempebra. De legger opp til at man skal gjøre masse forskjellige aktiviteter i lag, både i ukedagene og i helgene, så det er kjempefint. Jeg føler allerede at jeg har opplevd masse» – Enya, Atlantiser i Guatemala.

Studer spansk i GuatemalaGuatemala er et fantastisk land for å lære spansk. Dialekten her er den tydeligste i Latin-Amerika og innbyggerne prater langsommere enn i nabolandene. Atlantis samarbeider med spanskskoler i Antigua og landsbyen San Juan del Obispo. Studenter kan selv velge om de vil ta hele undervisningen på et av stedene eller dele opp oppholdet med noen uker på hvert sted. I Antigua holder skolen til i en hyggelig kolonibygning og i San Juan følger man vanligvis undervisning ute i den store hagen tilknyttet skolen. Her kan du lese mer om Antigua og San Juan del Obispo.

Spanskundervisningen

Alle lærere ved skolen har høyere utdanning innen lingvistikk og lang erfaring med å undervise i spansk som fremmedspråk. Når du ankommer vil du ha en kort samtale med ledelsen på skolen, og deretter vil du få tildelt en egen spansklærer som har erfaring i å undervise på ditt språklige nivå. Du vil også få en lærebok tilpasset ditt språklige nivå. Undervisning går over fire timer hver dag; fra 08.00 til 12.00, eller fra 14.00 til 18.00, mandag til fredag. Hver spansktime varer i 50 minutter. For at du skal bli best mulig på å kommunisere på spansk vil du bytte lærer hver annen uke. For nybegynnere er det også mulig å følge et fast opplegg for gruppeundervisning i fire uker. Størrelsen på gruppen vil avhenge av antall påmeldte i perioden, og er noe billigere enn privatundervisning.

For deg som er nybegynner i spansk og skal arbeide frivillig anbefaler vi at du følger undervisning i minst 4 uker før du starter på det frivillige arbeidet. Det er også mulig å kombinere frivillig arbeid eller praksisstudier ved å arbeide på formiddagen og studere spansk på ettermiddagen. Det er mulig å få språkundervisningen tilpasset det fagfeltet du skal arbeide innenfor. Grunnundervisningen er den samme som i den generelle undervisningen, men du vil også få opplæring i spesielle terminologier og faguttrykk. Spanskskolen har utviklet egne opplegg for følgende fagfelt:

  • Medisin – tilpasset medisinstudenter, sykepleiere og/eller leger som ønsker å lære mer om Guatemalas helsesektor. Kurset bidrar til at studentene utvikler sine spanskkunnskaper med hovedvekt på vokabular tilknyttet medisin.
  • Junior – tilpasset frivillige som skal arbeide med barn i alderen 6 til 12 år.
  • Pedagogikk – tilpasset frivillige som skal arbeide med undervisning.
  • Sosialt arbeid – tilpasset frivillige som skal arbeide med sosiale tjenester.
  • Turisme – tilpasset deg som arbeider, eller ønsker å arbeide, med turisme – for eksempel som turoperatør. Programmet vil også gi en innføring i Guatemalas historie.

Spanskstudier i GuatemalaSosiale aktiviteter

Språkskolen fungerer også som et sosialt møtested hvor du vil få et stort internasjonalt nettverk. Skolen har studenter fra mange land i tillegg til Norge, bl.a. Tyskland, Nederland, USA, Canada, Frankrike, Sveits og Danmark. Vanligvis er det mellom 15-20 studenter på hver av språkskolene. Det er derfor en svært fin start på et opphold i et nytt land å ta noen timer her, og du vil garantert få mange nye venner. Begge skolene har trådløst internett.

I tillegg til undervisning har språkskolen hver uke et aktivitetsprogram hvor du får tilbud om å delta på en rekke ulike turer og arrangementer for å bli bedre kjent med kulturen og naturen i Guatemala. Hver ettermiddag og hver helg vil det være tilbud om en rekke ulike aktiviteter. Noen eksempler er sightseeing i nærmiljøet, salsakurs, helgeturer til andre byer, vulkanturer eller en tur på stranda. De fleste av aktivitetene er gratis, mens noen av dem har liten avgift til transport, inngangspenger eller lignende. De vanligste gratisaktivitetene er ulike sportsaktiviteter, dansekurs (salsa og merengue), gårtur til «El Cerro de la Cruz» (fantastisk utsiktspunkt over Antigua), besøk på museum, ulike sammenkomster og fester og besøk til prosjekter for å se på innsatsen som gjøres der. Programmet endrer seg fra uke til uke, og det vil henge en tavle på spanskskolen hvor du kan lese om aktivitetene og eventuelt melde deg på. De aller fleste aktivitetene foregår i nærheten av Antigua.

Mer informasjon om spanskstudier

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver på 94 19 05 39 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.