Bosted

I Guatemala bor deltakerne våre hos lokale vertsfamilier i nydelige Antigua eller den sjarmerende småbyen San Juan del Obispo. Det er mange fordeler med å bo hos en vertsfamilie - du får god språktrening, et unikt innblikk i den lokale kulturen og treffer andre frivillige som du kan utforske ditt nye hjemsted sammen med.

”Det går går kjempefint med oss her i Antigua – vi stortrives. Familien er gjestfrie og hyggelige, vi går svært godt overens. Vi sleit litt med spansken dei første dagene, men har hatt ei bratt læringskurve så det går bra no. Ellers har vi meldt oss inn på salsa kurs 3 ganger i uka, tar del i aktivitetene på skolen og turene i helgene. Så vi har det heilt toppers”. – Lisbeth og Kine i Guatemala.

Antigua

Frivillig arbeid og spanskstudier i GuatemalaGuatemala har rundt 16 millioner innbyggere, og en stor prosentandel av disse tilhører en av de mange urbefolkningsgruppene som finnes i landet. Spanskskolen og de fleste av våre samarbeidsprosjekter ligger i og rundt den vakre kolonibyen Antigua, som er på UNESCOs verdensarvliste. Det er ca. 35 000 innbyggere i Antigua, og atmosfæren bærer preg av å være en vennlig og internasjonal småby. Her vil du møte en kombinasjon av nytt og gammelt, gatene er belagt med brostein og mange av husene er fra kolonitiden, samtidig som du finner mange internett cafèer og gode restauranter. I Antiguas gater vil du treffe både Mayaindianere og internasjonale studenter. Antigua ligger omkranset av vulkaner og vakre naturområder som du kan utforske på turer med spanskskolen og på fritiden. Familiene i Antigua har vanligvis mellom 2-4 frivillige om gangen, så her vil du også bli kjent med andre frivillige.

San Juan del Obispo

San JuanLandsbyen San Juan del Obispo ligger rett utenfor Antigua, rundt 10 minutter unna med buss eller bil. San Juan er en typisk guatemalsk landsby med rundt 5000 innbyggere. De landlige omgivelsene og den tradisjonelle livsstilen gir et godt innblikk i hvordan hverdagslivet til en gjennomsnittlig guatemalsk familie fortoner seg. Mange av vertsfamiliene har tradisjonelle yrker og lager mat etter gamle metoder. Landsbyens midtpunkt er et stort kloster, som er åpent for besøk. Vertsfamiliene i San Juan har vanligvis kun en frivillig boende av gangen, og tilbringer ofte mye tid sammen med de frivillige. Dette er derfor en flott anledning til å praktisere masse spansk, og bli godt kjent med den tradisjonelle guatemalske livsstilen. Det er mulig å dele opp oppholdet slik at du for eksempel bor her to uker mens du studerer ved spanskskolen i San Juan. Det vil gi deg mer rom for å praktisere og studere spansk underveis, ettersom du da ikke bor i et internasjonalt miljø.

Å bo hos vertsfamilie

VertsfamilieRundt fire uker før avreise vil du bli tildelt vertsfamilie og få litt informasjon om familien tilsendt. Du vil vanligvis få eget rom hjemme hos vertsfamilien, men dersom dere er flere som reiser sammen vil normalt to og to dele rom. I perioder hvor det er mange frivillige kan du bli bedt om å dele rom med en frivillig av samme kjønn for en kortere periode, men dette er svært sjeldent. Dersom dere er flere som reiser sammen vil dere kunne bo hos samme vertsfamilie. Som student eller frivillig vil du få servert tre måltider sammen med familien, mandag – lørdag. Søndagen er satt av for at familiene skal ha egen tid, og da går vanligvis de frivillige og studentene ut og spiser sammen på restaurant.

På dyre- og miljøprosjektene i Guatemala vil du bo i eget frivillighus på prosjektene.

PS: Dersom du skulle ønske å bo i frivillighus i Antigua, samarbeider vi med både gjestehus og frivillighus. Her er ikke mat inkludert, men du har full tilgang på kjøkken. Vi anbefaler våre frivillige å bo hos vertsfamilier, da dette er en fantastisk mulighet for å bli godt kjent med den tradisjonelle guatemalske livsstilen.