Frivillig arbeid i Guatemala

Jobb frivillig, studer spansk eller ta praksis i Guatemala og opplev fargerik mayakultur, bildeskjønn koloniarkitektur og spektakulær vulkansk natur. Vi har samarbeidsprosjekter med barn og unge, helse og ernæring, og bevaring av dyrebestanden.

Les mer om

Guatemala er landet med fargerik mayakultur, bildeskjønn koloniarkitektur og spektakulær vulkansk natur. Lar du deg fascinere av historie vil møte med fortidens mayakultur i den storslagne ruinbyen Tikal trollbinde deg, her levde mayafolket fra år 600 før vår tid. Mayakulturen lever i beste velgående i dag, og selv de mindre historieinteresserte verdsetter mayafolkets fargerike klesdrakter og festivaler. Er du av den mer turglade typen er det nok av naturopplevelser å utforske, som trekking i jungelen eller opp aktive vulkaner. Guatemala er også hjem til Lake Atitlán, en av verdens vakreste vulkanske innsjøer. Vi har samarbeidsprosjekter i byen Antigua og den nærliggende landsbyen San Gaspar Vivar, samt langs kysten i El Hawaii og i den nordlige Petén regionen i Guatemala.

Antigua er turistenes favorittby i Guatemala. Med sin avslappende atmosfære, vakre kolonibygg i pastell, og vulkaner ruvende i bakgrunn, er det lett å forstå hvorfor. I Antigua kan du studere spansk eller jobbe frivillig med blant annet barn på dagsenter, i barnehage eller på skole. Har du helsefaglig bakgrunn kan du ta praksis på ernæringssenter eller lokale helseklinikker. Dersom dyrevern står ditt hjerte nærmest kan du hjelpe til med å bevare skilpaddebestanden ved kysten i El Hawaii eller dyrelivet i den frodige Petén-regionen.

 

Hva kan jeg jobbe med som frivillig eller praksisstudent i Guatemala?

I Guatemala har vi samarbeidsprosjekter innenfor en rekke felt, blant annet med barn og unge, undervisning, eldre, helse og ernæring, dyr- og miljø og byggeprosjekter. Du velger selv hvilket prosjekt du ønsker å arbeide frivillig på, og vi anbefaler at du tenker gjennom egne interesser og erfaringer for å finne det prosjektet som passer best. Ta gjerne kontakt med oss for råd og hjelp til å finne det rette prosjektet. Prosjektene er stort sett drevet av offentlige og private organisasjoner i Guatemala, men også internasjonale organisasjoner er representert. For studenter innen helse- og sosialfag er det mulig å ta praksis. Her finner du en oversikt over alle våre prosjekter i Guatemala.

Spanskundervisning i Guatemala

Vi stiller ikke krav til spanskkunnskaper for å delta på programmet, da alle kan velge å starte oppholdet med spanskstudier i Antigua eller landsbyen San Juan del Obispo like i nærheten. Dersom du er nybegynner anbefaler vi 4 ukers undervisning før du starter på det frivillige arbeidet. Dersom du allerede kan noe spansk kan perioden kortes ned, og du kan også starte studiene dine hjemmefra ved å få undervisning fra en lærer over Skype. Spanskskolen fungerer også som sosial møteplass og det arrangeres aktiviteter for de frivillige hver ettermiddag. Her kan du lese mer om spanskskolene.

Oppfølging

Under hele oppholdet i Guatemala vil du få oppfølging og hjelp fra vår lokale partner. Du vil bli hentet på flyplassen og tatt med til bostedet ditt, og få en orienteringssamtale og informasjon om Antigua og prosjektene. En lokal frivillighetskoordinator er alltid tilgjengelig dersom du skulle trenge hjelp, blir syk eller trenger annen form for assistanse i løpet av oppholdet ditt. Vi har både et lokalt nødnummer og et nødnummer i Norge, som begge er i drift 24 timer i døgnet. Her finner du svar på ofte stilte spørsmål om programmet.

Frivillige forteller

«Alle burde ut å reise. Alle. Uansett alder, eller kjønn. Så hvorfor ikke starte med å lære ett nytt språk i et fantastisk land hvor du er nødt til å bruke språket? Lærer du deg spansk så har du et helt fantastisk kontinent du kan utforske. Og det å jobbe frivillig er så utrolig givende. Jeg besøkte et hus hvor en av elevene mine bodde med familien sin, og tro meg, de trenger hjelpen de kan få» Andrea – atlantiser i Guatemala

Her kan du lese om tidligere frivilliges erfaringer i Guatemala.

Mer informasjon om frivillig arbeid i Guatemala?

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver på 94 19 05 39 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her. Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.