Frivillig arbeid i Guatemala

I Guatemala kan du studere spansk og arbeide frivillig med barn og unge, undervisning, eldre, helse og ernæring, dyr- og miljø eller byggeprosjekter. Samtidig kan du oppleve aktive vulkaner, sole deg på sorte strender, klatre til topps i gamle templer og utforske den spennende mayakulturen.

Les mer om

Guatemala har rundt 16 millioner innbyggere, og en stor prosentandel av disse tilhører en av de mange urbefolkningsgruppene som finnes i landet. Landskapet er variert med vakre innsjøer, vulkaner, jungel, regnskog og elver. I Guatemala vil du møte unike tradisjoner og komme i kontakt med både dagens og fortidens mayaindianere.

Her kan du lese mer om Guatemala og Antigua.

Hva kan jeg arbeide frivillig med i Guatemala?

Frivillig arbeid og spanskstudier i GuatemalaI Guatemala har vi samarbeidsprosjekter innenfor en rekke felt, blant annet med barn og unge, undervisning, eldre, helse og ernæring, dyr- og miljø og byggeprosjekter. Du velger selv hvilket prosjekt du ønsker å arbeide frivillig på, og vi anbefaler at du tenker gjennom egen interesser og erfaringer for å finne det prosjektet som passer best. Ta gjerne kontakt med oss for råd og hjelp til å finne det rette prosjektet. Prosjektene er stort sett drevet av offentlige og private organisasjoner i Guatemala, men også internasjonale organisasjoner er representert. For studenter innen helse- og sosialfag er det mulig å ta praksis.

Her finner du en oversikt over alle våre prosjekter i Guatemala.

Spanskundervisning i Guatemala

Språkskolen i AntiguaVi stiller ikke krav til spanskkunnskaper for å delta på programmet, da alle kan velge å starte oppholdet med spanskstudier i Antigua eller landsbyen San Juan del Obispo like i nærheten. Dersom du er nybegynner anbefaler vi 4 ukers undervisning før du starter på det frivillige arbeidet. Dersom du allerede kan noe spansk kan perioden kortes ned, og du kan også starte studiene dine hjemmefra ved å få undervisning fra en lærer over Skype. Spanskskolen fungerer også som sosial møteplass og det arrangeres aktiviteter for de frivillige hver ettermiddag.

Her kan du lese mer om spanskskolene.

Oppfølging

Under hele oppholdet i Guatemala vil du få oppfølging og hjelp fra vår lokale partner. Du vil bli hentet på flyplassen og tatt med til bostedet ditt, og få en orienteringssamtale og informasjon om Antigua og prosjektene. En lokal frivillighetskoordinator er alltid tilgjengelig dersom du skulle trenge hjelp, blir syk eller trenger annen form for assistanse i løpet av oppholdet ditt. Vi har både et lokalt nødnummer og et nødnummer i Norge, som begge er i drift 24 timer i døgnet.

Her finner du svar på ofte stilte spørsmål om programmet.

Frivillige forteller

Frivillig Ida i Guatemala med barn«Alle burde ut å reise. Alle. Uansett alder, eller kjønn. Så hvorfor ikke starte med å lære ett nytt språk i et fantastisk land hvor du er nødt til å bruke språket? Lærer du deg spansk så har du et helt fantastisk kontinent du kan utforske. Og det å jobbe frivillig er så utrolig givende. Jeg besøkte et hus hvor en av elevene mine bodde med familien sin, og tro meg, de trenger hjelpen de kan få» Andrea – atlantiser i Guatemala

Her kan du lese om tidligere frivilliges erfaringer i Guatemala.

Mer informasjon om frivillig arbeid i Guatemala?

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver på 94 19 05 38 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.