Spanskskolene i Ecuador

I Ecuador kan du studere spansk i hovedstaden Quito eller den vakre byen Cuenca.

Arbeidsspråket på alle prosjekter hvor du jobber med mennesker i Ecuador er spansk. Vi krever ikke at du snakker spansk for å kunne søke på programmet, men dersom du ikke snakker språket fra før må du starte oppholdet med spanskstudier i Quito eller Cuenca. For deg som er nybegynner anbefaler vi at du tar et 3-4 ukers språkkurs før du eventuelt starter å jobbe frivillig. Undervisningen er da 4 timer om dagen, mandag til fredag, med privatlærer, noe som gjør at opplegget tilpasses ditt nivå, og ikke minst hvor raskt du lærer. For deg som allerede snakker godt spansk eller skal arbeide på dyrereservat eller naturreservat er det mulig å starte rett på det frivillige arbeidet. Det er også mulig å ta et kortere språkkurs som en oppfriskning. Jo mer spansk du snakker, dess mer utbytte vil du naturligvis få av oppholdet ditt. Vi anbefaler at du legger ned en innsats for å lære språket, og ikke minst at du forsøker å snakke så mye spansk som mulig med vertsfamilien din og på prosjektet, selv om du bor eller jobber sammen med andre utenlandske frivillige.

Det er også mulig å kun studere spansk uten å arbeide frivillig.

Spanskundervisningen i Ecuador

Papegøye i AmazonasjungelenAlle lærerne ved spanskskolen har lang erfaring med å undervise utenlandske studenter, og er flinke til å gjøre timene morsomme og varierte. Skolen er en av de mest populære i Ecuador og er kjent for å betale en anstendig lønn til sine ansatte, noe som slett ikke er en selvfølge i Latin-Amerika. Skolen har avdelinger i Quito og Cuenca, begge byer i Andesfjellene. Det er vanlig at de frivillige tar mellom to og fire uker med spanskundervisning. Du vil studere fire timer om dagen, enten om morgenen eller om ettermiddagen, mandag til fredag, og du kan selve komme med ønske om når på dagen du vil studere. Det er en fordel om du bestemmer dette før avreise, slik at du er sikker på at det er ledige lærere på det tidspunktet du ønsker undervisning. Dersom du har gode spanskkunnskaper fra før er det mulig å redusere undervisningsperioden, enten ukeantallet eller timeantallet per dag.

Sosiale aktiviteter

Spanskskolene i Quito og Cuenca er sosiale møtepunkt der du vil treffe andre reisende fra hele verden. Skolen har en liten hage utenfor der du kan få litt frisk luft i friminuttene. Det er felles kaffepause for elever og lærere hvor du kan benytte anledningen til å spise og drikke litt mens du slår av en prat med nye venner. En gang i måneden arrangeres det møter for de som jobber frivillig. Her vil koordinatorene ta opp aktuelle temaer og gi oppdatert informasjon, og du vil også kunne ta opp ting som opptar deg.

Du har også muligheten til å delta på en rekke gratisaktiviteter på skolen; salsakurs, matlagingskurs, cocktailkurs, sightseeing i byen på kveldstid, fotball og foredrag om ecuadoriansk kultur og historie. I tillegg arrangeres det helgeutflukter til spennende reisemål som man kan velge å melde seg på. Dersom du velger å studere spansk i Quito kan du for eksempel besøke Latin-Amerikas største urbefolkningsmarked i Otavalo, eller være med på tur til Cotopaxi – en av verdens høyeste aktive vulkaner. Du vil også kunne besøke fjellandsbyer i Andes og dra på turer til kysten. Disse turene må du selv betale for, og informasjon om pris og påmelding får du på skolen.

Tidligere frivillige forteller fra studiene

«På spanskskolen har jeg spanskundervisning fra 1300 til 1700 (mandag til fredag) Skolen er HELT FANTASTISK! Jeg har møtt nye mennesker, fått nye venner, lært masse spansk og opplevd utrolig mye. Skolen arrangerer turer/utflukter hele tiden til forskjellige steder og det er kjempegøy! Skolen arrangerer også aktiviteter på kvelden etter undervisning, for eksempel fotball, guidet tur rundt i Quito, matlaging, cocktailparty og så videre. Det er også mulig å gå på salsaklasse 2 ganger i uken. Jeg har 4 timer undervisning med egen lærer. Jeg lærer masse hver dag og undervisningen er tilpasset meg og mitt tempo. Vi snakker masse spansk og jeg forstår mer og mer for hver dag som går. Jeg anbefaler virkelig frivillig arbeid i Ecuador og spanskundervisning! Det er utrolig gøy, lærerikt og spennende. Angrer ikke et sekund på at jeg har dratt og gleder meg til hver eneste dag her.» – Stine

«I helgene arrangerte spanskskolen ekspedisjoner, og turen til Mindo var en av de beste! Vi «tubet» ned en elv, stupte uti en foss, vandret i den mystiske «cloud forest» og selvfølgelig, hoppet utenfor et 150 meter høyt stup i strikk!» – Fride Sunde Lavik

Mer informasjon om spanskstudier

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver på 94 19 05 39 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her. Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.