Fundacion Abuelitos de la Calle (Quito)

Jobb frivillig med eldre ved Fundacion Abuelitos de la Calle i Quito. Dette solskinnsprosjektet anbefales på det varmeste! Din innsats blir satt stor pris på, og du vil få mange nye venner.

Hvem er Fundacion Abuelitos de la Calle?

Fundacion Abuelitos de la Calle (FABC) ble stiftet i 2001. Institusjonens hovedmål er å støtte og gi oppmerksomhet til eldre. Stiftelsen har konkrete tiltak hvor man som frivillig er med på å tilrettelegge for en aktiv, verdig, sunn, deltakende, produktiv og meningsfull hverdag for de som besøker senteret. «Fundacion Abuelitos de la Calle» har et tilbud for eldre mennesker som mangler tilstrekkelig tilgang på sosialtjenester, og tilbyr de hjelp innenfor ulike områder: trening, rekreasjon, terapi, legehjelp og utdanning. Organisasjonen arrangerer også workshops – noe som bidrar til at de eldre bedrer sin livskvalitet.

Atlantis har fått svært god tilbakemelding på dette prosjektet, og det kan anbefales på det varmeste.

Arbeidsoppgaver

Du vil kunne bistå i de fleste aktiviteter, avhengig av din erfaring, kapasitet og ikke minst interesser. Vanligvis starter dagen med en kort morgentrim, noen hyggelige samtaler, etterfulgt av frokost. Deretter kan man være med på for eksempel dans, teater, fortellinger eller matlaging! På slutten av dagen spiser man og deler lunsj sammen. Det er i gjennomsnitt ca 100eldre tilstede på senteret, så vi er avhengig av din hjelp.

Ved ankomst deltar du på et introduksjonsmøte der du får all den informasjonen du trenger, i tillegg til at du får oppfølging underveis. Du kan også være med på turer, arrangementer og fester i regi av senteret. Når du har fullført ditt opphold som frivillig får du en attest/diplom.

Fride Sunde Lavik jobbet på Fundacìon Abuelitos de la Calle i 2012:

«Å jobbe på Fundacìon Abuelitos de la calle, dagsenteret for fattige eldre i Quito, er noe av det mest meningsfulle og givende jeg noen gang har gjort. Det var et fantastisk prosjekt hvor jeg hver dag fikk møte mennesker som virkelig trengte og satte pris på den lille hjelpen jeg kunne gi dem. Å få så mye tilbake fra dem som har aller minst er en utrolig opplevelse. Prosjektet er basert på frivillige, og har ikke mye penger å bruke, så vi måtte være kreative med de få ressursene vi hadde. Her viser en fattig kvinne ved prosjektet stolt frem bildet hun har laget ved hjelp av ispinner, gamle blader, maling og mye fantasi».

Les mer Fride Lavik sin opplevelse da hun jobbet på Fundacion Abuelitos de la Calle (FABC) her