Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på mange av de vanligste spørsmål vi får om frivillig arbeid i Ecuador.

Når er søknadsfristen?
Det er ingen søknadsfrister på frivillig arbeid i Ecuador, du kan søke fortløpende hele året. Vi anbefaler likevel at du melder deg på senest to måneder før avreise eller tidligere, slik at du er sikker på å få plass på prosjektet du ønsker deg, og får tid til å forberede deg skikkelig til oppholdet ditt.

Når har prosjektene oppstartsdato?
Alle prosjektene har mulig oppstartsdato hver mandag. En del av prosjektene, slik som skoler og en del offentlige institusjoner, holder stengt i ferier og på høytidsdager. Frivillige som jobber på disse prosjektene vil også ha fri ved lokale fridager. Vi anbefaler at du planlegger å ankomme Quito før, eller i løpet av, en helg, slik at du kan starte programmet ditt på en mandag. Mandag er fast oppstartsdato for både spanskundervisning og frivillig arbeid i Ecuador. Dersom du skal arbeide på prosjekter utenfor Quito, ønsker vi at du har en helg i Quito først, slik at du kan ha en orienteringssamtale med vår samarbeidspartner der. Vi organiserer henting på flyplassen og overnatting tiden du er i Quito.

Må jeg ha fylt 18 år for å kunne søke?
Du må ha fylt 18 år før avreise dersom du reiser alene. På et av prosjektene (Dyrereservatet i Amazonas) kan du være 16 år når du reiser ut, men da må du ha underskrift fra foreldrene dine.

For grupper og familier som vil reise sammen gjelder det egne regler, ta gjerne kontakt for å høre om ulike muligheter.

Kan familier reise sammen?
Ja, det er mulig for en familie å reise sammen og ta med barn under 18 på utvalgte prosjekter. Vi anbefaler ikke frivillig arbeid for barn under 10 år, da disse ofte er for unge til å få utbytte av opplevelsen.

Jeg er over 30/40/50/60 år – kan jeg likevel delta?
Ja! På Frivillig arbeid Ecuador er det ingen øvre aldersgrense, og vi har hatt deltagere i alderen 18-75. Vær oppmerksom på at natur- og miljøprosjektene kan være fysisk krevende og involverer arbeid i ulendt terreng, så her er det en fordel å være i relativt god form.

Kreves det spesiell bakgrunn/utdanning for å delta?
Nei, vi krever ingen spesielle forkunnskaper for å delta på dette programmet. Motivasjon, fleksibilitet og pågangsmot er viktige egenskaper å ha med seg.

Hva slags type prosjekter tilbys?
Undervisning, helse, natur- og miljøprosjekter, dyreprosjekter, arbeid med eldre, barnehjem, rehabilitering av funksjonshemmede og arbeid med urbefolkningen.

Jeg vil bare studere spansk – er det mulig?
Ja. Vi kan arrangere kun spanskstudier for de som er interessert i det. Du vil da bo hos vertsfamilie, og delta sammen med de andre studentene og frivillige på de sosiale aktivitetene spanskskolen arrangerer.

Kan vi reise flere sammen?
Ja. Dere kan også bo, studere og/eller jobbe sammen, dersom dere ønsker det.

Må jeg kunne spansk?
Nei. På dyreprosjektene og natur- og miljøprosjektene stilles det ikke krav til spanskkunnskaper. På de sosiale prosjektene er arbeidsspråket spansk, men vi krever ingen forkunnskaper i spansk for å delta, ettersom du kan starte oppholdet med spanskundervisning. Dersom du er nybegynner anbefaler vi fire ukers spanskkurs før du starter på det frivillige arbeidet. Dersom du allerede kan endel spansk kan du ta et oppfriskningskurs med en privatlærer på en til to uker.

Trenger jeg visum?
For opphold opp til 90 dager kan du benytte turistvisum, som du får ved ankomst i landet. Dersom du skal oppholde deg lenger enn 90 dager i Ecuador må du søke visum på forhånd, gjennom Ecuadors ambassade i Sverige.

Trenger jeg vaksiner?
Dette kommer an på hvilke vaksiner du har tatt tidligere, hvilke prosjekt du skal arbeide på og om du planlegger å reise mye rundt i Ecuador. Atlantis anbefaler at alle deltakere kontakter et reisemedisinsk senter, for å undersøke hva slags forberedelser de trenger for sitt reisemål.

Når på året er det best å reise?
Ecuador har ganske jevne temperaturer året rundt, men klimaet vil variere fra klimasone til klimasone:
I Andes vil temperaturene være fra 15 grader på en regnværsdag til ca. 25 grader, når solen skinner. Regntiden er vanligvis fra november til mai. Kysten og Galápagos er varmest fra september til juni, med temperaturer opp mot 35 grader. Mest regn kan forventes mellom januar og mai. Amazonas har mye regn året rundt, med mest nedbør fra mars til september. Temperaturer ligger på rundt 25 grader.

Kan jeg få kontakt med andre deltakere?
Selvfølgelig! Send oss en forespørsel, så vil du få en liste over tidligere deltagere på programmet i Ecuador som du kan kontakte.

Kan jeg kombinere flere Atlantis-programmer?
Ja, du kan delta på så mange program du ønsker. Kontakt oss, dersom du trenger hjelp til å finne din drømmereise.

Hvor kan jeg finne mer informasjon om landet?
Utenriksdepartementets landsider kan du finne mye faktainformasjon om Ecuador. Det kan også være en god ide å kjøpe en reisehåndbok for landet. Alle Atlantisdeltagere får rabatt hos Nomaden, som har Norges største utvalg av reiselitteratur.

Hvor kan jeg finne mer informasjon om flybilletter?
Du kjøper selv flybilletter tur/retur Quito og eventuelt Cuenca eller Galapagos dersom du skal dit. Vi anbefaler at du sjekker flere ulike søkemotorer for å finne de billigste og beste billettene. Momondo og Skyscanner er ofte gode.

Hvor kan jeg finne mer informasjon om reiseforsikring?
Atlantis samarbeider med Gouda om reiseforsikring. Kontakt oss gjerne for mer informasjon om dette. Det er obligatorisk å være forsikret på våre programmer.

Hva slags oppfølging får jeg?
Ved ankomst vil du bli møtt på flyplassen og tatt med til bostedet ditt. Du vil delta på et orienteringsmøte med vår lokale partner, hvor du vil motta mye nyttig informasjon om programmet, landet, kulturen osv. Partner er alltid tilgjengelig dersom du har spørsmål, skulle bli syk, har problemer på prosjektet, eller trenger hjelp med stort eller smått. Både partner og Atlantis har 24-timers nødnummer, som kan benyttes av deg eller dine pårørende. Du vil ha en egen kontaktperson hos vår lokale partner under oppholdet.

Hvordan bor jeg?
Du kan velge mellom vertsfamilie, minileilighet, gjestehus eller en kombinasjon av disse. På noen av prosjektene (hovedsakelig dyre- og naturprosjektene) bor du i et eget frivillighus på prosjektet.

Kan jeg velge prosjekt selv?
Ja. Ta gjerne kontakt med oss for hjelp til å finne rett prosjekt. Vi kan ikke garantere at det er ledig på det prosjektet du ønsker deg mest i den perioden du vil arbeide, det avhenger av lokale behov og antall frivillige, men vi vil gjøre vårt beste for å etterkomme dine ønsker. Vær klar over at ting kan oppstå som gjør det nødvendig å bytte prosjekt underveis.

Kan jeg jobbe på mer enn ett prosjekt?
Ja, du kan jobbe på et ett eller flere prosjekter, avhengig av hvor lenge du skal være borte. På endel av de sosiale prosjektene må man forplikte seg til å arbeide minimum fire uker. På natur- og miljøprosjektene er kortere opphold mulig.

Har jeg noen fridager?
Ja, det er vanlig å ha fri lørdag og søndag.

Kan jeg ha ferie i løpet av oppholdet mitt?
Ja, mange kombinerer en periode frivillig arbeid med ferie i landet. Vi ber om at ferie som ikke legges til slutten av oppholdet ditt planlegges på søknadstidspunktet, slik at vi får oversikt over når du kan arbeide på prosjektet.

Hvor mye lommepenger bør jeg beregne?
Dette kommer an på hvilken boform du velger, og hvilke fritidsaktiviteter du vil delta på. Dersom du ikke bor hos vertsfamilie, må du beregne utgifter til måltider i tillegg til lommepenger. Ecuador er et ganske rimelig land å bo i, med mindre du kjøper importerte varer. En lokal lunsj koster vanligvis rundt 40 kr, en billett på lokalbussen 5 kroner og en kinobillett rundt 50 kr. Hvis du beregner rundt 1000-1200 kroner uka, etter at utgifter til kost og losji er dekket, har du råd til både fritidsaktiviteter, et og annet måltid ute på restaurant og litt shopping på fritiden.

Hva kan jeg gjøre på fritiden?
Spanskskolen arrangerer gratis fritidsaktiviteter som salsakurs, matlagingskurs, foredrag, filmkvelder osv. I tillegg arrangeres helgeutflukter som du kan melde deg på etter at du ankommer Ecuador. Helgeturene har en deltakeravgift som avhenger av destinasjon, lengde på turen, hva som er inkludert osv.

Har du flere spørsmål? Kontakt oss gjerne.