Hvor kan jeg jobbe frivillig i Ecuador?

I Ecuador kan du jobbe frivillig i Quito, Cuenca, Amazonas-jungelen eller på Galapagosøyene.

Bosted i Ecuador

Quito

De fleste prosjektene våre ligger i eller rundt hovedstaden Quito. For deg som ønsker å arbeide her, er det viktig å være klar over at Quitos geografi har innvirkning på din arbeidsdag. Byen ligger i en dal og er smal og lang i utstrekning. Den er 6 kilometer bred og hele 40 kilometer lang fra sør til nord. Nord i byen finner du nyere boligområder. Disse områdene regnes ofte for å være litt finere enn de man finner sør for sentrum. Bygningene i sør er eldre, og gatene er i dårligere stand. Quito gjennomgår et stort oppussingsprosjekt, og de sørlige bydelene har de siste årene blitt mye mer fargerike med fine, små parker. Sentrum har to deler; Centro Histórico, som er den opprinnelige hovedstaden fra 1534, og en nyere del der blant annet spanskskolen ligger.

En god del av prosjektene ligger i utkanten av byen, da det er disse områdene som sliter med dårligst økonomi og infrastruktur. Ettersom de frivillige bor i sentrum av byen, må reisetid påregnes når du skal på jobb på prosjektene. Vær forberedt på opp til en times bussreise for noen av prosjektene. Busstransport er svært rimelig, og bussene går hele tiden. Buss i Quito er en morsom måte å bli kjent med byen på. Ta med deg en god bok eller bare nyt det yrende livet rundt deg.

Cuenca

Vi tilbyr også prosjektarbeid i Cuenca. Byen ligger 10 timer unna Quito med buss, har omtrent 400 000 innbyggere og er Ecuadors tredje største by. Dette er en mindre og roligere by enn Quito. Byen ligger 2500 m.o.h. og har derfor et noe varmere klima enn Quito.

Her vil det være raskere å ta seg fram, og tempoet i hverdagen er lavere. Det finnes prosjekter innen helse, barn, dyr og undervisning. Spanskskolen ligger midt i gamlebyen i en fin, gammel bygning med masse plass til elever og frivillige.

Galapagosøyene

På Galapagosøyene kan du jobbe i barnehage eller med miljøvern. Livet på øyene kan ikke sammenliknes med livet på land. Grunnet stedets miljø byr oppholdet her på andre utfordringer og opplevelser. Prisnivået er høyere enn på fastlandet, da det meste av varer må flys ut til øyene. Det ligger store begrensninger på hva man har lov til å dyrke og produsere på øyene grunnet hensynet til miljøet, og beboerne på øyene kan derfor ikke dyrke opp mark til landbruk og annen produksjon.

Amazonasjungelen

I Amazonasjungelen kan du arbeide på dyrereservat. Det ligger avsides til, i flott natur og med helt andre fritidsmuligheter enn ”byprosjektene”. Nærmeste by er Puyo.