Bosted

I Ecuador velger du selv om du ønsker å bo hjemme hos en vertsfamilie eller sammen med andre frivillige i delt leilighet. På dyrereservatet og naturreservatet bor du i egne frivillighus på prosjektet. Vi har samarbeidsprosjekter i Quito, Cuenca, på Galapagos og i Amazonas.

I Ecuador kan du velge mellom å bo hjemme hos en vertsfamilie eller i en minileilighet sammen med andre frivillige i Quito, Cuenca og på sosialprosjektene på Galapagos. På dyrereservatet i Amazonas og naturreservatet på Galapagos bor du i egne frivillighus på prosjektet.

I vertsfamilien har du ditt eget rom hjemme hos en lokal familie, og deler bad og kjøkken med dem. Det er god standard hos familiene, og alle bor i trygge områder. Familien lager tre måltider med lokal mat til deg hver dag (mandag-lørdag), så du vil få anledning til å stifte bekjentskap med nye, spennende matretter. Å bo i vertsfamilie gir svært god anledning til å praktisere spansk og du vil få innsyn i det lokale familielivet og mulighet til å delta på deres aktiviteter og feiringer. Vertsfamiliene inviterer ofte de frivillige med på ulike aktiviteter og turer, og man får ofte et nært forhold til dem. Det er ideelt å bo hos vertsfamilie mens du studerer spansk, slik at du virkelig får trent. Senere kan du eventuelt gå over til å bo sammen med andre frivillige mens du arbeider.

I minileilighet deler du rom med en annen frivillig av samme kjønn. Du disponerer kjøkken, bad og oppholdsrom sammen med de andre leieboerne. Her er ikke mat inkludert, så frivillige lager ofte middag sammen eller går ut og spiser. I Ecuador leverer man skittentøyet til vaskerier for ca. $1.50 per kilo. Å bo i leilighet er litt billigere enn å bo hos vertsfamilie, og et godt alternativ for deg som skal bli i Ecuador over en lengre periode.

På enkelte prosjekt bor de frivillige sammen på selve prosjektet. Dette gjelder for dyrereservatet i Amazonas og for naturreservatet på Galapagosøyene. Les mer om bostedene der under.

 

Quito

De fleste prosjektene våre ligger i eller rundt hovedstaden Quito med 1,6 millioner innbyggere. Quito ligger på 2800 meters høyde i Andesfjellene, ved foten av vulkanen Pichincha. Byen ligger i en dal omringet av høye fjell og er smal og lang i utstrekning. Den er 6 kilometer bred og hele 40 kilometer lang fra sør til nord. Nord i byen finner du nyere boligområder. Disse områdene regnes ofte for å være litt finere enn de man finner sør for sentrum. Bygningene i sør er eldre, og gatene er i dårligere stand. Quito gjennomgår et stort oppussingsprosjekt, og de sørlige bydelene har de siste årene blitt mye mer fargerike med fine, små parker. Sentrum har to deler; Centro Histórico, som er den opprinnelige hovedstaden fra 1534, og en nyere del der blant annet spanskskolen ligger.

En god del av prosjektene ligger i utkanten av byen, da det er disse områdene som sliter med dårligst økonomi og infrastruktur. Ettersom de frivillige bor i sentrum av byen, må reisetid påregnes når du skal på jobb på prosjektene. Vær forberedt på opp til en times bussreise for noen av prosjektene. Busstransport er svært rimelig, og bussene går hele tiden. Buss i Quito er en morsom måte å bli kjent med byen på. Ta med deg en god bok eller bare nyt det yrende livet rundt deg.

I Quito er det mange aktiviteter og arrangementer både på spanskskolen og ellers i byen. Det finnes en rekke spennende turmuligheter, og det er flotte utsiktspunkt og nasjonalparker i nærheten.

Cuenca

Gamle bygninger i Quito

Det er også mulig å både studere spansk og arbeide frivillig i Cuenca. Byen ligger 10 timer unna Quito med buss, har omtrent 400 000 innbyggere og er Ecuadors tredje største by. Dette er en mindre og roligere by enn Quito, og er en favoritt blant reisende.

Byen ligger 2500 meter over havet, og har et litt varmere klima enn Quito. Her vil det være raskere å ta seg fram, og tempoet i hverdagen er lavere. Spanskskolen ligger midt i gamlebyen i en gammel kolonibygning med masse plass til elever og frivillige. Cuenca er blant ecuadorianere kjent som landets vakreste by, og har som Quito, en svært god bevart koloniarkitektur.

 

Galapagosøyene

Sel i vannkanten på GalapagosøyenePå Galapagosøyene har vi samarbeidsprosjekter på øya San Cristobal. Her kan du arbeide på skole eller med miljøvern. Livet på øyene kan ikke sammenliknes med livet på land. Grunnet stedets miljø byr oppholdet her på andre utfordringer og opplevelser. Prisnivået er høyere enn på fastlandet, da det meste av varer må flys ut til øyene. Det ligger store begrensninger på hva man har lov til å dyrke og produsere på øyene grunnet hensynet til miljøet, og beboerne på øyene kan derfor ikke dyrke opp mark til landbruk og annen produksjon. Som frivillig på Galapagos vil du bo på ett av tre ulike naturprosjekter, avhengig av hvilket prosjekt som har plass til å ta deg i mot. Arbeidet på prosjektene er det samme. Alle steder bor frivillige sammen med 1-8 andre på samme rom, og deler bad, kjøkken og oppholdsrom med andre frivillige. Du bor i grønne omgivelser, i innlandet av øya San Cristobal, mellom 15 og 20 minutters taxitur unna havnen. Det er dårlig mobildekning, og heller ikke internettilgang på prosjektene. Rundt 4 uker før avreise til Ecuador vil du få tilsendt informasjon om stedet du skal bo.

Amazonasjungelen

I Amazonasjungelen kan du arbeide på dyrereservat. Det ligger avsides til, i flott natur og med helt andre fritidsmuligheter enn ”byprosjektene”. Nærmeste by er Puyo. I Amazonas deler opp til 6 frivillige en liten hytte, og bad, kjøkken og oppholdsrom med alle frivillige på prosjektet. Hyttene ligger i reservatet, i grønne og nydelige omgivelser. Det er hengekøyer og svømmebasseng hvor du kan slappe av på fritiden.