Frivillig arbeid i Ecuador

Jobb frivillig, studer spansk eller ta praksis i Ecuador og opplev storslagne fjellformasjoner i Andesfjellene, spektakulært dyreliv på Galapagosøyene, og den verdenskjente Amazonasjungelen. Vi har samarbeidsprosjekter med barn og unge, helse og eldreomsorg, og natur og dyreliv.

Les mer om:

Ecuador er det lille landet med de store natur- og dyreopplevelsene. Her kan du oppleve storslagne fjellformasjoner i Andesfjellende, spektakulært dyreliv på Galapagosøyene, og den verdenskjente Amazonasjungelen. Landet ligger nordvest i Sør-Amerika og grenser mot Colombia i nord og Peru i sør. Totalt bor det ca. 15 millioner innbyggere i Ecuador, hvorav ca. 40 prosent har urbefolkningsbakgrunn. Vi har samarbeidsprosjekter i Quito, Cuenca, Amazonas og Galapagosøyene.

Omringet av fjelltopper og vulkaner finner du Quito, verdens nest høyest beliggende hovedstad med sine 2850 meter over havet. Lar du deg fascinere av kolonihistorie og pittoreske bygninger er dette byen for deg, gamlebyen er nemlig en av de best bevarte kolonibyene i Latin Amerika. I Quito kan du jobbe frivillig med urbefolkningsbarn på dagsenter, eller med helseutfordringer på sykehus. Sør for Quito, og i hjertet av Andesfjellene, ligger Cuenca, en by som omtales som «Ecuadors Athen». Som Quito er Cuenca rik på kolonihistorie og arkitektur, men byen er også et ypperlig utgangspunkt for turgåere som vil utforske de nærliggende fjellområde. I Cuenca kan du jobbe frivillig med eldre på eldresenter eller med jenter på barne og ungdomshjem. En reise til Ecuador er også en ypperlig anledning til å lære seg spansk, og spanskundervisning kan du få i både Quito og Cuenca.

Er du av den mer eventyrlystne typen er kanskje frivillig arbeid på naturreservat på Galapagosøyene eller med dyr i Amazonas noe for deg. Amzonasjungelen og Galapagosøyene byr på natur- og dyreopplevelser langt utenom det vanlige, og er kanskje Ecuadors aller største trekkplaster. Få steder oppleves som like frodige og forfriskende som regnskogen i Amazonas, og et opphold her er et «must-do» for de eventyrlystne. Galapagosøyene er på sin side verdenskjent for sitt spektakulære dyreliv, med alt fra kjempeskilpadder til seler og iguaner.

 

Hva kan jeg jobbe med som frivillig eller praksisstudent i Ecuador?

I Ecuador samarbeider vi med en rekke ulike institusjoner og organisasjoner, og frivillige kan blant annet arbeide på barne- og ungdomshjem, dagsenter, eldresenter, sykehus, dyreprosjekt, og naturreservat. Du velger selv hvilket prosjekt du ønsker å arbeide frivillig på, og vi anbefaler at du tenker godt igjennom egne interesser og erfaringer for å finne det prosjektet hvor du får bidratt best mulig ut fra dine forutsetninger. Ta gjerne kontakt med oss for råd og hjelp til å finne det beste prosjektet for deg. De fleste prosjektene er drevet av nasjonale/lokale myndigheter i Ecuador, men enkelte er også drevet av private stiftelser og/eller internasjonale organisasjoner. Her kan du lese mer om våre samarbeidsprosjekter i Ecuador.

 

Studer spansk i Ecuador

Arbeidsspråket på alle sosiale prosjekter i Ecuador er spansk. Vi stiller ikke krav om at du må kunne spansk på forhånd, men dersom du skal arbeide med mennesker må du starte oppholdet med spanskundervisning i Quito eller Cuenca før du starter på prosjektet ditt. Dette er viktig for at du skal kunne kommunisere med både ansatte og brukere av institusjonen du skal jobbe på. Du må ikke kunne spansk for å jobbe med dyr eller natur, selv om det også der vil være en fordel å kunne kommunisere med lokalt ansatte.

Er du nybegynner anbefaler vi 3-4 uker med språkundervisning før det frivillige arbeidet starter. Språkskolene er svært fleksible, og legger opp et undervisningsopplegg etter ditt nivå. Undervisningen har fokus på muntlig utvikling, ordforråd som er nyttig i arbeidet ditt, og noe grammatikk, avhengig av nivået ditt. Dersom du allerede snakker endel spansk kan du korte ned oppholdet til 1 eller 2 uker med undervisning, som en oppfriskning.

Spanskskolene er hyggelige og sosiale steder med mange studenter, og arrangerer en rekke aktiviteter for de frivillige. Det er derfor en svært hyggelig start på oppholdet i et nytt land å ta noen timer her. Det er også mulig å kun studere spansk og ikke arbeide frivillig.

Oppfølging

Under hele oppholdet i Ecuador vil du ha god oppfølging fra vår lokale partner. Du vil fly inn til Quito og tilbringe første helgen der. Du blir hentet på flyplassen og tatt med til bostedet ditt, ha en orienteringssamtale og få informasjon om prosjektet du skal arbeide ved og dine arbeidsoppgaver. En lokal frivillighetskoordinator er alltid tilgjengelig dersom du skulle trenge hjelp, bli syk eller ha behov for annen form for assistanse i løpet av oppholdet ditt. Vi har både et lokalt nødnummer og et nødnummer i Norge som begge er i drift 24 timer i døgnet.

Frivillige forteller fra Ecuador

«Jeg sitter igjen med en oppriktig lykkefølelse nå som jeg er kommet hjem – jeg har fått oppleve det autentiske livet på paradisøya, jeg har fått bidra med litt økonomisk bistand og arbeidskraft til et prosjekt jeg har stor tro på – og – jeg har møtt mennesker jeg aldri vil glemme» – Inger Line, Atlantis-deltager på Galapagos

Les mer om hva tidligere frivillige har opplevd i Ecuador her.

Mer informasjon om frivillig arbeid i Ecuador?

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver på 94 19 05 39 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her. Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.