Frivillig arbeid i Ecuador

I Ecuador kan du arbeide frivillig på barnehjem og i barnehage, på skole, eldresenter, med helse, dyr, natur og miljø. Du kan også studere spansk hele eller deler av oppholdet ditt. Ecuador er Latin-Amerika i et nøtteskall. Her kan du kan oppleve kulturen og naturen i Amazonas' jungel, Andesfjellene, den vakre stillehavskysten, og de unike Galapagosøyene. Finn spor etter Inkariket, bo i vakre kolonibyer, og utforsk både fjell, jungel og strender.

Les mer om:

Ecuador er det lille landet med de store mulighetene. Landet ligger nordvest i Sør-Amerika og grenser mot Colombia i nord og Peru i sør. Totalt bor det ca. 15 millioner innbyggere i Ecuador, hvorav ca. 40 prosent har urbefolkningsbakgrunn. Det finnes mer enn ti ulike urbefolkningsgrupper, hver med sine egne dialekter og tradisjoner. Ecuador har flere dyre-, insekts- og plantearter per område enn noe annet land i Latin-Amerika, og er ett av kun 17 land i verden med så stor variasjon i dyre- og planteliv. For frivillige er det mange muligheter til å utforske livet i høylandet, aktive vulkaner, Amazonasjungelen, den vakre Stillehavskysten og ikke minst de helt unike Galapagosøyene. Dette er landet for deg som ønsker å oppleve et helt unikt natur- og dyreliv. Du kan arbeide frivillig i Quito, Cuenca, Amazonas eller på Galapagosøyene.

Her kan du lese mer om de ulike stedene du kan arbeide

Ecuador-frivillig arbeid-Galapagos-naturprosjekt-rydde skogHva kan jeg arbeide frivillig med i Ecuador?

I Ecuador samarbeider vi med en rekke ulike institusjoner og organisasjoner, og frivillige kan blant annet arbeide på barne- og ungdomshjem, barnehage, skole, eldresenter, helseklinikk, dyre- og naturreservat. Du velger selv hvilket prosjekt du ønsker å arbeide frivillig på, og vi anbefaler at du tenker godt igjennom egne interesser og erfaringer for å finne det prosjektet hvor du får bidratt best mulig ut fra dine forutsetninger. Ta gjerne kontakt med oss for råd og hjelp til å finne det beste prosjektet for deg. De fleste prosjektene er drevet av nasjonale/lokale myndigheter i Ecuador, men enkelte er også drevet av private stiftelser og/eller internasjonale organisasjoner.

Her kan du lese mer om våre samarbeidsprosjekter i Ecuador.

Frivillig arbeid EcuadorStuder spansk i Ecuador

Arbeidsspråket på alle sosiale prosjekter i Ecuador er spansk. Vi stiller ikke krav om at du må kunne spansk på forhånd, men dersom du skal arbeide med mennesker må du starte oppholdet med spanskundervisning i Quito eller Cuenca før du starter på prosjektet ditt. Dette er viktig for at du skal kunne kommunisere med både ansatte og brukere av institusjonen du skal jobbe på. Du må ikke kunne spansk for å jobbe med dyr eller natur, selv om det også der vil være en fordel å kunne kommunisere med lokalt ansatte.

Er du nybegynner anbefaler vi 3-4 uker med språkundervisning før det frivillige arbeidet starter. Språkskolene er svært fleksible, og legger opp et undervisningsopplegg etter ditt nivå. Undervisningen har fokus på muntlig utvikling, ordforråd som er nyttig i arbeidet ditt, og noe grammatikk, avhengig av nivået ditt. Dersom du allerede snakker endel spansk kan du korte ned oppholdet til 1 eller 2 uker med undervisning, som en oppfriskning.

Spanskskolene er hyggelige og sosiale steder med mange studenter, og arrangerer en rekke aktiviteter for de frivillige. Det er derfor en svært hyggelig start på oppholdet i et nytt land å ta noen timer her. Det er også mulig å kun studere spansk og ikke arbeide frivillig.

Her kan du lese mer om spanskskolene i Ecuador.

Oppfølging

Under hele oppholdet i Ecuador vil du ha god oppfølging fra vår lokale partner. Du vil fly inn til Quito og tilbringe første helgen der. Du blir hentet på flyplassen og tatt med til bostedet ditt, ha en orienteringssamtale og få informasjon om prosjektet du skal arbeide ved og dine arbeidsoppgaver. En lokal frivillighetskoordinator er alltid tilgjengelig dersom du skulle trenge hjelp, bli syk eller ha behov for annen form for assistanse i løpet av oppholdet ditt. Vi har både et lokalt nødnummer og et nødnummer i Norge som begge er i drift 24 timer i døgnet.

Frivillig arbeid Ecuador- SOS El TejarFrivillige forteller fra Ecuador

«Jeg sitter igjen med en oppriktig lykkefølelse nå som jeg er kommet hjem – jeg har fått oppleve det autentiske livet på paradisøya, jeg har fått bidra med litt økonomisk bistand og arbeidskraft til et prosjekt jeg har stor tro på – og – jeg har møtt mennesker jeg aldri vil glemme» – Inger Line, Atlantis-deltager på Galapagos

Her kan du lese om tidligere frivilliges erfaringer i Ecuador.

Mer informasjon om frivillig arbeid i Ecuador?

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver på 94 19 05 38 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.