Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på de vanligste spørsmålene vi får om programmet i Argentina. Finner du ikke ut av det du lurer på her er det bare å kontakte oss.

Når er søknadsfristen?
Det er ingen søknadsfrister på Frivillig arbeid Argentina, du kan søke fortløpende hele året. Oppstart på prosjekter og spanskundervisning er hver mandag. Vi anbefaler likevel at du melder deg på senest to måneder før avreise, slik at du rekker å forberede deg godt til oppholdet ditt, ta alle nødvendige vaksiner etc.

Må jeg ha fylt 18 år for å kunne søke?
Nei, men du må ha fylt 18 år på avreisetidspunktet, med mindre du reiser sammen med foresatte.

Kan familier med barn jobbe frivillig?
For familier som ønsker å reise til Latin-Amerika anbefaler vi Guatemala som destinasjon. Vi anbefaler ikke frivillig arbeid for barn under 10 år, da barna ofte er for unge til å få utbytte av opplevelsen.

Kreves det spesiell bakgrunn/utdanning for å delta?
Ingen av prosjektene i Argentina krever spesialkompetanse, men jo mer erfaring du har, dess flere oppgaver vil du kunne få. Ta gjerne kontakt med oss og fortell litt om dine interesser og erfaring, så vil vi kunne anbefale et prosjekt vi tror vil passe for deg.

Må jeg kunne spansk?
Det kommer an på hvilket prosjekt du vil jobbe på. Dersom du skal jobbe med barn må du kunne grunnleggende spansk slik at du kan kommunisere med dem. Du trenger ikke kunne spansk på forhånd ettersom det er mulig å ta spanskkurs i Buenos Aires både før og samtidig som du jobber som frivillig på et prosjekt. Arbeidsspråket på prosjektene er spansk, men på hageprosjeket i Pacheco finnes en engelsktalende koordinator.

Jeg har liten tid til rådighet – rekker jeg å både studere spansk og arbeide frivillig?
Ja. I Argentina anbefaler vi at du studerer spansk samtidig som du arbeider frivillig. Du må imidlertid selv ta ansvar for å lære deg en del grunnleggende, slik at det er mulig for deg å gi og motta enkle beskjeder fra de lokalt ansatte på prosjektet. Vi kan anbefale prosjekter ut fra hvor mye spansk du snakker.

Er det faste startdatoer?
Nei, men vi anbefaler at du planlegger å ankomme før eller i løpet av en helg, slik at du kan starte programmet ditt på en mandag.

Kan vi reise flere sammen?
Ja. Dere kan bo og/eller jobbe sammen dersom dere ønsker det.

Trenger jeg visum?
Nei. Norske borgere kan per i dag reise visumfritt til Argentina for opphold under 90 dager. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokumenter, eventuelt visum etc. er gyldig.  Som med annen internasjonal reiseaktivitet skal du være i besittelse av et gyldig, norsk pass. Kravet til passets gyldighetsperiode kan variere, men som hovedregel skal passet være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst

Trenger jeg vaksiner?
Dette kommer an på hvilke vaksiner du har tatt tidligere, og om du planlegger å reise mye rundt. Atlantis anbefaler at alle deltakere kontakter et reisemedisinsk senter, for å undersøke hva slags forberedelser de trenger for sitt reisemål.

Når på året er det best å reise?
I likhet med resten av den sørlige halvkule, har Buenos Aires og Argentina reverserte årstider i forhold til Norge. Sommermånedene, fra desember til februar, er varme og har rundt 250 soltimer, (men er også de månedene med flest regnskurer). Vinteren, fra juni til august, kan være overraskende kald, dog sjeldent med snø.

Kan jeg få kontakt med andre deltakere?
Selvfølgelig! Send oss en forespørsel, så vil du få en liste over tidligere deltagere på programmet som du kan kontakte. Du vil også få en oversikt over andre som reiser i samme periode som deg. Dersom vi har flere som ønsker samme oppstartsdato, vil vi tipse dere om hverandre, slik at dere kan snakke sammen på forhånd og reise ned sammen på samme fly.

Kan jeg kombinere flere enn ett Atlantis-program?
Ja, du kan delta på så mange program du ønsker. Kontakt oss dersom du trenger hjelp til å sette sammen den reisen du ønsker deg.

Jeg er over 30/40/50 år – kan jeg likevel delta?
Absolutt! På Frivillig arbeid Argentina er det ingen øvre aldersgrense, og det er stor variasjon i alderen på både studenter og frivillige. Buenos Aires er en nydelig by med et stort utvalg av restauranter og fritidstilbud, så her vil det være alternativer som passer for alle uansett alder og interesser.

Hvor kan jeg finne mer informasjon om landet?
Det finnes mange gode reisehåndbøker om Argentina. Footprint og Lonely Planet har gode reisehåndbøker, og Insight-guidene gir god bakgrunnsinformasjon om land og kultur. Som Atlantisdeltager får du rabatt hos Nomaden, som har Norges største utvalg av reiselitteratur.

Hvor kjøper jeg flybilletter?
Du kjøper selv flybilletter frem til Buenos Aires (enten Ezeiza Ministro Pistarini International Airport in Buenos Aires eller Aeroparque Jorge Newbery.) Vi anbefaler at du sjekker flere ulike søkemotorer for å finne de billigste og beste billettene. Momondo og Skyscanner er ofte gode.

Hvor kan jeg finne mer informasjon om forsikring?
Atlantis samarbeider med Gouda Reiseforsikring, som er en del av Gjensidige. Ta gjerne kontakt med oss hvis du ønsker prisoverslag for den perioden du skal være borte.

Hva slags oppfølging får jeg?
Ved ankomst vil du bli møtt på flyplassen i Buenos Aires og tatt med til frivillighuset der du skal bo. Du vil delta på et orienteringsmøte med vår lokale partner, hvor du vil motta mye nyttig informasjon om programmet, landet, kulturen osv. Partner er alltid tilgjengelig dersom du har spørsmål, skulle bli syk, har problemer på prosjektet, trenger hjelp i forhold til det offentlige eller lignende. Både partner og Atlantis Utveksling har 24-timers nødnummer, som kan benyttes av deg eller dine pårørende. Du vil ha en egen kontaktperson hos vår lokale partner under oppholdet.

Kan jeg velge prosjekt selv?
Ja. Ta gjerne kontakt med oss for hjelp til å finne rett prosjekt. Vi kan ikke garantere at det er ledig på det prosjektet du ønsker deg mest i den perioden du vil arbeide, da det er avhengig av lokale behov og antall frivillige, men vi vil gjøre vårt beste for å etterkomme dine ønsker. Dersom ditt ønskede prosjekt ikke har behov for flere frivillige i perioden du skal reise, kan vi anbefale et annet prosjekt som vi tror vil passe for deg.

Kan jeg jobbe på mer enn ett prosjekt?
Ja, du kan jobbe på et ett eller flere prosjekter, avhengig av hvor lenge du skal være borte. På de fleste sosiale prosjektene må man forplikte seg til å arbeide minimum to uker.

Har jeg noen fridager?
Ja, det er vanlig å ha fri lørdag og søndag. Arbeidstid avtales med prosjektet etter ankomst, og det er vanlig å arbeide noe kortere dager enn en full arbeidsuke.

Kan jeg ha ferie i løpet av oppholdet mitt?
Ja, mange kombinerer en periode frivillig arbeid med ferie i landet. Vi anbefaler at du legger inn en ferieperiode etter at du har arbeidet frivillig, slik at ikke arbeidet blir oppstykket. Det er også mulig å legge inn en friuke ved bytte av prosjekter, eller i en lengre periode med frivillig arbeid, men da ber vi om at dette avtales på forhånd.

Hvor mye lommepenger bør jeg beregne?
Generelt er det billigere i Argentina enn i Norge, men prisnivået er likevel forholdsvis høyt. Buenos Aires er en storby, som bidrar til at prisene presses ytterligere opp. Det er billigere å spise ute, men det finnes likevel mat og drikke på alle prisnivåer. Reiser man utenfor storbyene vil det også være billigere. Hvis du beregner rundt 1000 kroner uken, etter at utgifter til kost og transport er dekket, har du råd til både fritidsaktiviteter, endel måltider på restaurant og litt shopping på fritiden. Dersom du skal reise i helgene eller etter oppholdet, må du naturligvis beregne mer.

Hvilken valuta brukes i Argentina?
Den argentinske valuta heter Peso. Du kan sjekke gjeldende vekslingsrater her: https://www.xe.com/currencyconverter/convert/?Amount=1&From=ARS&To=NOK

Hva kan jeg gjøre på fritiden?
På spanskskolen er det gratis fritidsaktiviteter på ettermiddagen slik som salsakurs, matlagingskurs, foredrag etc. I tillegg arrangeres helgeutflukter som du kan melde deg på. Helgeturene har en deltakeravgift som avhenger av destinasjon, lengde på turen, hva som er inkludert etc.

Har du flere spørsmål? Kontakt oss gjerne på frivillig@atlantis.no