Frivillig arbeid i Argentina

I Argentina kan du jobbe frivillig i Buenos Aires. Her kan du studere spansk og arbeide frivillig på suppekjøkken, på skole, med barn og unge eller bidra på et samfunnsenter. Argentina byr på et stort geografisk og kulturelt mangfold med: Che Guevara, saftige biffer, gaúchoer, tangodansing, de ville Andesfjellene, urbefolkning, gatemarkeder i Buenos Aires og fotballkamper.

Les mer om:

Argentina er verdenskjent for tango, fotball og saftige biffer, men det er også kjent for sine mange naturattraksjoner. Her kan du bestige høye fjelltopper i Andesfjellene, besøke den spektakulære Perito Moreno-breen, nyte utsikten av verdens vakreste fossefall Iguazu, eller besøke storslagne vingårder i vinområde Mendoza. Vi har samarbeidsprosjekter i den livlige hovedstaden Buenos Aires.

Buenos Aires er Sør-Amerikas mest besøkte by, og det er lett å forstå hvorfor. Her smelter det moderne sammen med det klassiske, og du kan oppleve alt fra bildeskjønne kolonibygninger til hypermoderne arkitektur. Gatekunst, livlige markeder, fargerike gater og førsteklasses matopplevelser er bare noe av det som gjør at reisende trives så godt i byen.

Selv om Argentina i dag har Latin-Amerikas tredje største økonomi er det store økonomiske forskjeller i landet og dette påvirker spesielt barna og urbefolkningen. Våre samarbeidsprosjekter i Argentina fokuserer spesielt på utsatte grupper i befolkningen, og som frivillig kan du hjelpe til på hageprosjekt, skole, suppekjøkken og i barnehage.

Hva kan jeg arbeide frivillig med i Argentina?

I Argentina har vi samarbeidsprosjekter der du kan jobbe med blant annet barn og unge. Du kan jobbe i barnehage med små barn fra vanskeligstilte familier, på suppekjøkken hvor folk kan hente seg et gratis måltid mat om dagen, med engelskundervisning av barn og unge etter skoletid eller på et hageprosjekt der målet er å gi unge voksne nødvendige ferdigheter til å finne en jobb og forsørge familien sin. Du velger selv hvilket prosjekt du ønsker å arbeide frivillig på, og vi anbefaler at du tenker gjennom egne interesser og erfaringer for å finne det prosjektet som passer best. Ta gjerne kontakt med oss for råd og hjelp til å finne det rette prosjektet. Prosjektene vi samarbeider med i Buenos Aires er drevet av offentlige og private organisasjoner i Argentina og felles for prosjektene er at det er lokale ildsjeler som er drivkraften bak prosjektene. Her finner du en oversikt over alle våre prosjekter i Argentina.

Spanskundervisning i Argentina

Arbeidsspråket på alle sosiale prosjekter i Argentina er spansk. Du må kunne snakke litt spansk for å få utbytte av oppholdet ditt. Om du ikke kan spansk fra før, kan du lære deg spansk ved spanskskolen i Buenos Aires. Vi anbefaler at du starter med 4 timer daglig i et par uker, før du begynner å jobbe frivillig. I denne perioden kan du benytte dagene til å bli kjent med byens forskjellige bydeler og tilbud, som museer, markeder, eller kanskje lære deg å danse tango. Det er også mulig å studere spansk samtidig som du arbeider på et av prosjektene. Da vil du merke rask fremgang i språkkunnskapene dine og du vil få mye mer ut av oppholdet ditt i Argentina. Språkskolen i Buenos Aires er svært fleksible, og legger opp et undervisningsopplegg etter ditt nivå. Dersom du allerede snakker endel spansk kan du enten korte ned undervisningen eller velge å kun arbeide frivillig. Spanskskolene er dessuten hyggelige og sosiale steder med mange studenter, og arrangerer en rekke aktiviteter for de frivillige. Les mer om spanskundervisning i Argentina her.

Oppfølging

Under hele oppholdet i Argentina vil du få oppfølging og hjelp fra vår lokale partner. Du vil bli hentet på flyplassen og tatt med til bostedet ditt, og få en orienteringssamtale og informasjon om Buenos Aires og prosjektene. En lokal frivillighetskoordinator er alltid tilgjengelig dersom du skulle trenge hjelp, blir syk eller trenger annen form for assistanse i løpet av oppholdet ditt. Vi har både et lokalt nødnummer og et nødnummer i Norge, som begge er i drift 24 timer i døgnet.

Frivillige forteller

Neil er engelsk, og jobbet frivillig for vår lokale samarbeidspartner i Buenos Aires da daglig leder Julie Hart var på besøk i mars. Neil jobbet frivillig i seks uker frem til mars 2019, og han studerte også spansk ved siden av arbeidet.

«Den argentinske organisasjonen var strålende. Vi startet med et introduksjonsmøte der vi ble kjent med organisasjonen og fikk innblikk i etisk frivillighetsarbeid.

Jeg ble plassert i en barnehage like utenfor byen, og jeg kan med hånden på hjertet si at det var en opplevelse som endret livet mitt. Lærerne og assistentene gjorde en fantastisk jobb med å gi barna et fristed hvor de kunne lære og samtidig få en pause fra et hardt liv i utkantstrøket. Barna og familiene deres var så takknemlige. Jeg kunne ikke spansk da kom, men fikk masse hjelp, venner og tilbud om spansktimer, så ting ble gjort lett for meg. Jeg skjønte fort at jo mer du anstrenger deg, dess mer får du igjen for det. Barna var nydelige, og det virket som om de likte hvordan jeg forsøkte å kommunisere med dem gjennom høytlesning og leking. Det var herlig!

Buenos Aires er en fantastisk by, og det var kjempegøy å være sammen med andre frivillige, gå rundt i byen, spise ute, teste ut ulike barer og nattklubber. Vær forberedt på sene kvelder!

For meg har det å jobbe frivillig vært noe av det beste jeg har gjort i hele mitt liv. Jeg fikk mange venner, hadde utrolige opplevelser, og jeg håper at jeg bidro til å gi de små en positiv forskjell i barnehagen. Mitt seksukers opphold var for kort! Jeg reiser tilbake i juli.» 

Mer informasjon om frivillig arbeid i Argentina?

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver på 94 19 05 39 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her. Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.