Bosted

I Jaipur kan du velge mellom å bo hjemme hos en indisk vertsfamilie eller på hostel mens du arbeider på prosjektene.

Frivillig arbeid IndiaVertsfamilie

Frivillige i Jaipur kan velge å bo hele eller deler av oppholdet hjemme hos en indisk familie. Livet i Jaipur senterer gjerne rundt familien og deres aktiviteter, så dette er en flott mulighet til å se en side av India som sjelden er tilgjengelig for reisende. Et opphold hos en vertsfamilie gir deg mulighet til å bli enda bedre kjent med indiske tradisjoner, kultur, matvaner og familieliv. Vertsfamilien lager mat til deg mens du bor der. Familiene er av middelklassebakgrunn, har minst et familiemedlem som snakker engelsk, og nesten alle har barn i skolealder. De har også internet og aircondition hjemme.

En del av huset til vertsfamilien er satt av til de frivillige som bor der. Vanligvis vil du være den eneste frivillige der, men det kan også være andre spesielt hvis du reiser sammen noen. Kulturelle aktiviteter og møter med prosjektkoordinator vil finne sted i felles oppholdsrom hos familien. Du vil bli plassert hos en vertsfamilie som ligger nærmest mulig bostedet ditt.

Bilde av hostel IndiaHostel/guesthouse

For de som ikke ønsker å bo hos vertsfamilie er hostell et alternativ. Noen langtidsreisende velger å bo på hostel for å møte andre likesinnede. Frokost, lunsj og middag er inkludert mens du arbeider som frivillig. Alle hostellene ligger i nærheten av sentrum, noe som gjør at man får god tilgang på alt det spennende Jaipur har å by på i fritiden. Ved å bo på hostell risikerer du å bo alene, siden det ikke alltid er andre frivillige på samme hostell som deg.