Frivillig arbeid i India

I India kan du arbeide frivillig med utdanning, helse og kvinners rettigheter. Som frivillig har du mulighet til å bidra positivt til utvikling i et lokalsamfunn, samtidig som du lærer om indisk kultur og historie. Å bli kjent med India er en opplevelse for livet! 

Les mer om:

Prosjekter
India Rundt
Bosted
Priser
Oppstartdato
Ofte stilte spørsmål
Frivillig forteller fra India

India er et eventyr, et land fylt av fargerike kontraster og enorm variasjon. På en reise i India vil du møte ulike etniske grupper, mange språk, flere religioner og et variert landskap, fra Himalaya fjellene i nord, til ørkenbyer i innlandet og sandstrender i sør. India har en lang og rik historie, er opphav for mange av verdens religioner og har verdens raskest voksende befolkning. I India vil sansene dine bli utfordret hver eneste dag!

Hva kan jeg arbeide frivillig med?

I India samarbeider vi med skoler, spesialskoler, helseklinikker og selvhjelpsgrupper for kvinner. De fleste av disse er offentlige institusjoner som drives av myndighetene, men enkelte mindre prosjekter drives og finansieres av veldedige organisasjoner. Vi anbefaler å kombinere to prosjekter ettersom prosjektene har ulik arbeidstid, slik at du for eksempel arbeider på skole frem til lunsj, og med voksenopplæring på ettermiddagen.  Her finner du en oversikt over våre samarbeidsprosjekter i India

Hvor i India kan jeg arbeide frivillig?

I India har vi samarbeidsprosjekter i ørkenstaten Rajasthan, som ofte omtales som den mest fargerike ørkenen i verden. Området er kjent for sin rike historiske arv og fargerike kultur og festivaler, så Rajasthan er et populært reisemål for både indere og utenlandske besøkende. Jaipur er hovedstaden i Rajasthan og er med sine 2 millioner innbyggere Indias 10. største by. Byen er en flott blanding av gammel og ny arkitektur. Særlig er gamlebyen kjent for sine vakre bygninger og sine mange basarer. Byen har to monumenter på UNESCOs verdensarv liste: Jantar Mantar Observatory og Amber Fort. I Rajasthan ligger også den hellige byen Pushkar. Pushkar, med sine 30 000 innbyggere er en langt roligere by med en rekke hellige templer og fargerike markeder. Alle prosjektene ligger i Jaipur, men frivillige kan reise og oppleve Pushkar.

For deg som ønsker å se og oppleve mest mulig av India er det også mulig å delta på en 2-4 ukers rundreise i hele landet hvor man besøker både fjellene i Himalaya, ørken og strender, les mer under programmet India Rundt.

Oppfølgning og kulturelle aktiviteter

Under hele oppholdet i India vil du ha god oppfølging fra våre lokale partnere. Du blir hentet på flyplassen ved ankomst og kjørt til bostedet ditt. Den første helgen er satt av til orientering, slik at du får praktisk informasjon om prosjektet du skal arbeide på og en omvisning i byen. Under oppholdet blir det arrangert mange kulturelle aktiviteter som du kan delta på, slik som bollywood-dansetimer, yogaklasser og hennamaling. Dette er inkludert i programavgiften. I tillegg kan du, dersom du ønsker, også kjøpe turer og ekskursjoner til Taj Mahal og andre severdigheter i helgene når du har fri. En lokal frivillighetskoordinator er alltid tilgjengelig dersom du skulle trenge hjelp, bli syk eller ha behov for annen form for assistanse i løpet av oppholdet ditt. Vi har både et lokalt nødnummer i India, og et nødnummer i Norge, som begge er i drift 24 timer i døgnet. Her kan du lese mer om hvordan frivillige bor.

Oppstartsdatoer

Våre programmer i India har oppstart hver annen uke. Her finner du oppstart på prosjektene i India. 

Frivillige forteller fra India

«Da var plutselig det tre måneder lange eventyret mitt i ørkenbyen Jaipur, fjellandsbyen Palampur og paradisstaten Goa over. Jeg har jobbet med noen fantastiske mennesker, spist noen utrolige måltider, sett de fineste templene og vært vitne til en helt utrolig fargerik, spennende og vakker kultur. Jeg har fått meg venner i seks av syv verdensdeler, og fra over 20 forskjellige land. Takk for alt, India. Jeg har fullt og helt forelsket meg i deg og din befolkning, i din kultur og i ditt språk. Vær sikker, vi sees igjen!». Frida May Flåten, Atlantis-deltager i Jaipur, Palampur og Goa

Her kan du lese reisebrev og blogger fra frivillige i India

Vil du ha mer informasjon om frivillig arbeid i India?

Ønsker du mer informasjon om våre programmer i India? Ring programrådgiver på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her. Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.