Jobb med gatebarn

Bidra til å skape en bedre hverdag for gatebarna på Filippinene! Du vil få muligheten til å gjennomføre fritidsaktiviteter som kunst, sport, musikk, sang og dans.

Jobb med gatebarn

Barn som lever på gata er dessverre et vanlig syn på Filippinene. Noen av disse barna tilhører en familie, men tilbringer store deler av dagen på gata, i stedet for å gå på skole. Andre har ikke kontakt med sin familie i det hele tatt. Mange av gatebarna kommer fra hjem hvor fattigdom, vold eller rusavhengighet dominerer. Noen flykter fra sin familie, andre tigger i gatene fordi det rett og slett ikke er mat hjemme. Disse barna er ofte feil- eller underernærte, og flere har dårlig helse. På gaten er de et lett offer for eldre barn og andre, og mange blir rekruttert inn i gategjenger og kriminalitet og utnyttet.

Som frivillig vil du bli plassert på et krisesenter / rehabiliteringssenter for gatebarn som drives av myndighetene i Tacloban eller Ormoc. Enkelte av barna har droppet ut av skolen og har ikke hatt mange positive rollemodeller i sitt liv. De trenger positiv oppmerksomhet – noe du som frivillig kan bidra med. Du vil få muligheten til å gjennomføre gøyale fritidsaktiviteter innenfor kunst, sport, musikk, sang og dans, og drive opplæring og undervisning.

Flesteparten av barna på senteret starter nå på skolen igjen etter lengre tids fravær, og det er derfor spesielt ønskelig at frivillige gir barna ekstra støtte og hjelp til skolearbeid innen engelsk og matte. Senteret ønsker også hjelp fra frivillige til å organisere ulike fritidsaktiviteter for guttene, slik som ulike sportsaktiviteter og leker som kan lære dem samarbeid og gir fellesskapsfølelse. Som frivillig jobber du tett med lokalt ansatte sosialarbeidere.

Arbeidsoppgaver

– Du kan jobbe i alt fra 4 uker (minimum) – 6 måneder (maksimalt)
– Prosjektet er åpent hele året
– Minimum aldersgrense er 18 for deltakelse på prosjektet.
– Når det gjelder erfaring må ikke den frivillige ha relevant arbeidserfaring, men det stilles krav til at du har entusiasme, energi, samt et åpent sinn. Viktigst av alt må du ha et ønske om å jobbe med vanskelig stilte barn.
– Du vil jobbe mandag til fredag, vanligvis fra klokken 15:00 – 19:00, når barna er ferdige på skolen.