Arbeid på ernæringsprosjekt

Er du interessert i ernæring og kosthold? Arbeid på et "Community Feeding Project" og bidra til å gi fattige barn et sunt måltid om dagen og spre kunnskap om sunne matvaner.

Arbeid på ernæringsprosjekt

Underernæring og usunt kosthold er et problem i mange fattige filippinske lokalsamfunn. Som et resultat lider mange av kroniske hjertesykdommer,diabetes, mangel på vitamin A, og generell underernæring. Det finnes derfor «Community Feeding Projects» i utsatte lokalsamfunn hvor førskolebarn får et sunt måltid en gang om dagen, og foreldre kan få informasjon om, og inspirasjon til, blant annet å øke mengden grønnsaker i matlagingen. Prosjektene driftes i sin helhet av lokale og internasjonale frivillige og finansieres av deltageravgiften de frivillige betaler. Prosjektene driftes gjerne fra allerede etablerte samfunnssenter.

Arbeid på ernæringsprosjekt
Matutlevering

«Man vet ikke hvor knyttet man blir til barna i løpet av oppholdet. Jeg trodde aldri at jeg måtte holde tilbake tårene da jeg sa hade til både barna og til familien jeg bodde hos. Dette var en helt fantastisk opplevelse jeg ikke angrer et eneste sekund på og jeg har noen flotte minner for livet. Det er 8 dager siden jeg kom hjem, og jeg savner fortsatt Tacloban. En ting jeg vet sikkert er at dette ikke var første og siste gang jeg har jobbet frivillig på ernæringsprosjektet i Cangumbang, Tacloban. For å sitere Mr. Schwarzenegger, «I’ll be back!»»

Marthe – Januar 2015

Arbeidsoppgaver

Arbeidet inkluderer planlegging, budsjettering, matlagning og utdeling av mat og vitaminer. Du vil som frivillig arbeide tett opp mot lokale mødre, samt informere og opplyse lokalbefolkningen om betydningen av riktigernæring. I tillegg vil du være med på å finne løsninger som kan bidra til å bedre matsikkerheten og sikre vidre drift av programmene. Du må være minimum 16 år for å kunne delta på prosjektet.

Her kan du lese mer om Marthes erfaringer da hun arbeidet på ernæringsprosjektet i januar 2015.

Prosjektet er tilgjengelig hele året. Du må arbeide i minimum to uker, men 4 uker eller lengre er anbefalt lengde for dette prosjektet. Frivillige arbeider fem dager i uken, fra ca. 09:00 – 13:00. Arbeidserfaring eller utdanning innenfor ernæring eller matlagning er etterspurt, og for studenter innen faget er dette en spennede praksismulighet.

Arbeid på ernæringsprosjekt
Barn på vei hjem med lunsjen

Vil du ha mer informasjon om dette prosjektet? Kontakt oss gjerne påfrivillig@atlantis.no eller telefon 94 19 04 83.