Frivillig arbeid på Filippinene

På Filippinene bor frivillige hos lokale vertsfamilier mens de arbeider, og opplever den helt unike filippinske gjestfriheten og familielivet. Frivillige vil bo og arbeide på kysten, men langt fra de typiske turistområdene, og få muligheten til å virkelig bidra mens man kommer tett innpå lokalbefolkningen i et av verdens vakreste øysamfunn.

Les mer om:

Prosjekter
Bosted
Pris
Ofte stilte spørsmål
Frivillige forteller 

Filippinene har nesten 100 millioner innbyggere fordelt på over 7000 øyer. Alle våre samarbeidsprosjekter ligger i og rundt havnebyen Tacloban på øya Leyte øst i øygruppen Visayas. Dette var området som ble hardest rammet av tyfonen Haiyan i 2013, og mye gjenoppbyggingsarbeid gjenstår fortsatt. Her er det få turister og du vil få muligheten til å virkelig bli kjent med lokalbefolkningen. Arbeidet du kan bidra med blir satt svært stor pris på hos de underbemannede institusjonene, så dette er en flott destinasjon for deg som brenner for å arbeide med mennesker.

Hva kan jeg jobbe frivillig med på Filippinene?

På Filippinene har vi samarbeidsprosjekter innenfor en rekke ulike felt. Du kan arbeide som hjelpelærer på rurale skoler og undervise i engelsk og naturfag, gi omsorg og oppfølging til utsatte barn på omsorgssenter i området, lage sunn mat til barn på ernæringsprosjekt, arbeide med opplæring og aktivisering av gatebarn og ungdom på kant med loven, på krisesenter for kvinner eller på helseklinikk. Dersom du har kjennskap til tegnspråk kan du arbeide med undervisning av hørselshemmede. For deg som er i gang med utdanning innenfor helse-, sosialfag, ernæring eller kriminologi er det mulig å arbeide med ditt fagfelt og/eller ta praksis på Filippinene.

Du velger selv hvilket prosjekt du ønsker å arbeide frivillig på, og vi anbefaler at du tenker godt gjennom egne interesser og erfaringer for å finne det prosjektet som passer best. Ta gjerne kontakt med oss for råd og hjelp til å finne rett prosjekt. Alle prosjektene har oppstart hver mandag.

Her finner du en oversikt over alle våre samarbeidsprosjekter på Filippinene.

Hvordan bor jeg?

Som frivillig på Filippinene bor du hjemme hos en vertsfamilie under ditt opphold og tar del i deres hverdags- og familieliv. I nabolagt Bliss i Tacloban er det 17 hyggelige vertsfamilier som tar imot internasjonale frivillige fra Norge og andre land. De fleste familiene har 2-3 frivillige boende hos seg om gangen. Alle vertsfamiliene er naboer eller bor nære hverandre, så du vil enkelt bli kjent med de andre frivillige i samme område. Vertsfamilien lager frokost og middag til deg og følger deg opp under hele oppholdet. I nabolaget ligger også hovedkontoret til vår lokale partnerorganisasjon som er et møtepunkt for de frivillige i området og hvor man har tilgang på internett. Bliss er et tradisjonelt nabolag hvor husene ligger tett i tett og mange hverdagslige gjøremål flyttes ut på gaten. Her vil du virkelig bli kjent med det tradisjonelle, filippinske, livet. Her kan du lese mer om bosted.

Oppfølging

Under hele oppholdet på Filippinene vil du få god oppfølging fra våre lokale partnere. Du blir hentet på flyplassen ved ankomst og kjørt hjem til vertsfamilien du skal bo hos. Kort tid etter ankomst vil du ha et orienteringsmøte hvor du lærer mer om lokalsamfunnet og arbeidsstedet ditt. I løpet av oppholdet vil du også kunne delta på et lite språkkurs og to ekskursjoner (for deltagere som blir 4 uker eller lengre). En lokal frivillighetskoordinator og vertsfamilien er tilgjengelig dersom du skulle trenge hjelp, bli syk eller ha behov for annen form for assistanse i løpet av oppholdet ditt. Vi har også et nødnummer i Norge som er i drift 24 timer i døgnet.

Frivillige forteller fra Filippinene

Les mer om hva tidligere frivillige har opplevd her. Marianne har laget en film fra sin tid som frivillig på omsorgssenter på Filippinene. Ta en titt for å få et innblikk i hva landet har å by på og hva det innebærer å jobbe som frivillig.

Ønsker du mer informasjon om programmet på Filippinene?

Ring programrådgiver på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her. Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.