Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på ofte stilte spørsmål om programmet i Malaysia. Lurer du på noe annet må du gjerne kontakte oss her eller sende oss en epost til frivillig2@atlantis.no.

Når er søknadsfristen?

Det er ingen søknadsfrister på frivillig arbeid i Malaysia, og du kan søke fortløpende hele året.

Hva er aldergrensen for de ulike prosjektene?

Aldersgrensen på prosjektene er 18 år, men frivillige som reiser sammen med noen over 18 år kan bli akseptert med tillatelse fra foresatte.

Kan familier delta på programmet i Malaysia?

Ja, prosjektet for natur- og miljøbevaring på Perhentian-øyene passer utmerket for barnefamilier.

Kan vi reise flere sammen?

Ja, dere kan også bo og jobbe sammen, dersom dere ønsker det.

Stilles det noen krav for å delta?

For å delta på prosjektene på øyene må du kunne svømme. Utover dette kreves det ingen spesielle forkunnskaper, men du bør være motivert til å jobbe med de oppgaver prosjektet fokuserer på.

Er det fast oppstartsdato?

Ja, prosjektene har oppstart hver mandag og avsluttes på søndager.

Kan jeg kombinere flere av prosjektene?

Ja, absolutt, og mange av deltagerne i Malaysia gjør dette. Vi kan hjelpe deg med å sette sammen en spennende kombinasjon av frivillig arbeid i jungelen og på øyene.

Hvilke flyplass flyr jeg til når jeg skal delta på programmet?

Frivillige som skal på prosjektene på Perhentian øyene flyr til Kota Bharu – KBR flyplass. Her kan du enkelt ta taxi til havnen i Kuala Besut, hvor ferden går videre til øyene med hurtigbåt. Frivillige som skal på prosjektene i Merapoh flyr inn til hovedstaden Kuala Lumpur – KLIA. Herfra tar man buss til Merapoh, en tur på rundt 4 timer. Ved påmelding på programmet vil du få hjelp til å kjøpe bussbilletter. Dersom du reiser til øyene vil du bli møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner der båten stopper på øyene. Dersom du reiser til jungelen vil du bli møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner på bussholdeplassen.

Trenger jeg visum?

Nei, norske borgere trenger ikke visum for opphold i Malaysia inntil tre måneder.

Når på året er det best å reise?

Prosjektene holder stengt i regntiden som er fra slutten av november til mars.

Hvilke utgifter må jeg regne med?

I tillegg til programprisen kommer flybilletten som koster mellom 5000 og 7000 kr. Utgifter til forsikring og vaksiner må også påberegnes. Kost og losji er inkludert i programprisen, men bussbillett eller båtbillett, samt transport til og fra havn eller bussstasjon kommer i tillegg. Det gjør også lommepenger. Det er billig å leve i Malaysia, og en lokal lunsj koster ofte ikke mer enn 10-15kr.