Bosted

Frivillige i Malaysia bor enten på de vakre Perhentian øyene eller i nærheten av verdens eldste regnskog Taman Negara.

Frivillige i lokale klærPerhentian øyene

Disse øyene i nord har blitt kåret til Malaysias vakreste. Øyene er kjent for hvite strender, turkis vann og rike marine liv. Dette trekker turister til området. Men øyenes skjønnhet er også en trussel, da mange båt- og snorkelturer drives på lite bærekraftig vis, og ødelegger korallrev og marint liv. Som frivillig på disse øyene vil du kunne nyte deres skjønnhet på en bærekraftig måte og bidra til at deres unike kultur og natur bevares for fremtidige generasjoner.

Frivillige på øyene bor i eget frivillighus med delte soverom med køyesenger. Her er standarden enkel. Myggnetting, sengetøy og wifi (med varierende hastighet) finnes på prosjektet. Frivillige har tilgang på kjøkken og vaskemaskin. Det finnes butikker på øyene med de vanligste matvarer og toalettsaker, men det er ikke et stort utvalg. Det er mulig å spille musikk og dvder, og frivillige samles ofte for å høre på musikk, spille gitar eller se film sammen på kveldstid. Du vil få tre måltider om dagen i frivillighuset (eventuelt går dere ut sammen), og en gang i uken vil du spise en tradisjonell middag hjemme hos en av de hyggelige familiene i området.

Middag i jungelenMerapoh – Teman Negara

Taman Negara er den største nasjonalparken i Malaysia og verdens eldste regnskog. Området er kjent for dyreliv, og det finnes blant annet solbjørner, elefanter og tigere i området. Merapoh ligger omlag fire timer nord for Kuala Lumpur.

Det finnes butikker i landsbyen hvor man kan kjøpe enkle varer. Frivillige bor sammen i eget frivillighus, med delte sovesaler og fellesarealer. Rommene her har AC, og det er mulig å vaske klær mot en liten sum. Det er også en takterasse hvor morgenfugler kan gjøre yoga eller nyte en god bok. Frokost spiser man i frivillighuset, og lunsjen pakkes med og spises ute på arbeid. Middag spises og tilberedes hjemme i frivillighuset, men en gang i uken vil dere også spise et tradisjonelt måltid hjemme hos en malaysisk familie. En dag i uken vil dere også overnatte ute i jungelen sammen med Batek folket, og spise et tradisjonelt måltid med kokosris, grønnsaker og kylling.