Frivillig arbeid i Asia

Jobb frivillig eller ta praksis i Asia og opplev fargerik folkefest, tropisk regnskog og paradisstrender. Vi har prosjekter i India, Filippinene og Malaysia, med fokus på blant annet barn og unge, helse og ernæring, og natur og miljø. Trives du bedre i vann enn på land kan du bli med på skilpaddebevaring eller dykkeprosjekt.

INDIA  •  FILIPPINENE  •  MALAYSIA


Hvorfor arbeide som frivillig i Asia?

Asia er et eventyr, et kontinent fylt av farger og enorm kulturell variasjon. Her kan du oppleve alt fra folkerike storbyer og frodig regnskog, til isolerte øysamfunn og langstrakt ørkenlandskap. Kontinentet har en lang og rik historie og du vil garantert få kjenne på historiens sus under oppholdet ditt.

Asia har opplevd stor økonomisk vekst og millioner av mennesker har blitt løftet ut av fattigdom over de siste tiårene. Men forskjellene innad i befolkningene er enorme, og Asia er fremdeles hjem til 40% av verdens aller fattigste. India og Filippinene er intet unntak, også her har økonomisk vekst gått hånd i hånd med økende ulikhet. Blant den fattige befolkningen i landene er problemer som underernæring, arbeidsledighet og analfabetisme utbredt. Problemene rammer gjerne allerede utsatte grupper i samfunnet hardest, som barn, ungdom, kvinner og eldre. Derfor fokuserer våre samarbeidsprosjekter i India og Filippinene på tiltak som retter seg mot nettopp disse gruppene. Som frivillig eller praksisstudent vil du bidra på prosjekter som jobber for å bedre deres levekår og fremtidsutsikter.

I Malaysia er det store utfordringer knyttet til det unike plante- og dyrelivet. Malaysia er hjem til verdens eldste tropiske regnskog, Taman Negara, og en rekke eksotiske dyrearter som tiger, tapir, solbjørn og elefant. Mange av disse er utrydningstruet på grunn av krypjegere som tjener store penger på å selge tigerpels og elfenben. På kysten utgjør marin forsøpling en alvorlig trussel for livet i havet, og for lokalbefolkningen som livnærer seg på fiske. Derfor fokuserer våre samarbeidsprosjekter i Malaysia på tiltak som retter seg mot å bevare landets unike natur og dyreliv.

Ved siden av frivillig arbeid får frivillige fantastiske opplevelser i møte med landets befolkning, kultur og natur. Som frivillig kan du snorkle blant fargerike koraller, gå fantastiske fjellturer, lage lokal mat og lære teknikker for å overleve i jungelen. Uansett om du bor ved regnskogen eller ved kysten vil du komme tett på lokalbefolkningen, og bli godt kjent med menneskene og kulturen i landet.

Atlantis har fokus på at våre frivillige skal være trygge og samarbeider derfor med prosjekter i trygge områder, med partnerorganisasjoner som ivaretar de frivilliges sikkerhet.

Hva kan jeg jobbe frivillig med i Asia?

I India og Filippinene kan du jobbe frivillig på sosiale prosjekter som omsorgssenter, dagsenter, skole, krisesenter for kvinner og ernæringsprosjekt. Vi har også samarbeidsprosjekter som fokuserer på ungdom på kant med loven, kvinners rettigheter, og voksenopplæring. I Malaysia kan du jobbe opp mot lokalbefolkningen med miljøvern, drive bevaringsarbeid ovenfor skilpaddebestanden, eller forske på konsekvensene av marin forsøpling. Er du den mer eventyrlystne typen kan du bli med på jungeleventyr i regnskogen.

Det er også mulig å gjennomføre praksis på Filippinene. Som praksisstudent kan du jobbe på krisesenter for kvinner, ernæringsprosjekt eller på helseklinikk.

Frivillige forteller

Lurer du på hvordan det er å arbeide frivillig i Asia? Les mer om hva tidligere frivillige har opplevd i reisebrev fra India og Filippinene. Eller fra Atlantis’ programrådgivers besøk i Taman Negara og Perhentian-øyene i Malaysia.

Mer informasjon om frivillig arbeid i Asia?

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her. Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.