Bosted

I Tanzania har vi prosjekter i Arusha og Zanzibar. På begge stedene bor man i frivillighus. Under oppholdet i Tanzania får du muligheten til å oppleve fantastisk natur og bli kjent med den lokale kulturen.

Arusha

Som frivillig eller praksisstudent i Arusha bor du i frivillighuset «Inn by the Hill» i Kwa Mrefu. Huset ligger ca 20 minutter fra Arusha sentrum med lokal transport, som gir de frivillige mulighet til å nyte rolige omgivelser, men samtidig være sentrumsnært. Frivillighuset har flere fasiliteter, blant annet er det felles stue, kjøkken, veranda og stor hage. Her henger det også informasjon om aktivitetstilbud, taxipriser og nyttig kontaktinformasjon.

Frivillige deler soverom og bad, noen av disse har egen veranda. Alle soverommene er utstyrt med sengetøy og låsbar boks til oppbevaring av verdisaker, men du må ta med egen myggnetting og hengelås.

Det er også en bar tilknyttet frivillighuset hvor frivillige kan ta danseklasser, lære swahili, spille biljard eller nyte en fellesmiddag. Det er innlagt varmtvann og elektrisitet, selv om tilførselen ikke alltid fungerer optimalt.

Huset er omringet av en mur, og det er vakthold fra 19-7, mandag-søndag. Det er også en kokk, Aunti Mishi, som tilbereder frokost og middag i ukedagene. Kjøkkenet og rommene blir vasket fem ganger i uka.

Huset ligger i kort gåavstand til offentlig transport, såkalt dalla-dalla (minibuss) eller piki-piki (motosykkeltaxi). Frivillige og studenter må kjøpe hjelm dersom de vil benytte seg av piki-piki under oppholdet. Det finnes noen kiosker i umiddelbar nærhet til frivillighuset, hvor man kan kjøpe mineralvann, frukt og snacks. Større kjøpesentrene med store supermarkeder kan nåes med offentlig transport, det tar mellom 15-30 minutter, avhengig av trafikk.

Zanzibar

Som frivillig eller praksisstudent på Zanzibar vil du bo rett utenfor Stone Town, i området Mbweni. Frivillighuset ligger idyllisk til med palmetrær og fem minutters gange fra stranden. I frivillighuset er det felles kjøkken, spisestue og stue, og de frivillige deler soverom og bad. Alle soverommene er utstyrt med sengetøy og låsbart skap til oppbevaring av verdisaker, men du må ta med egen myggnetting. På fritiden kan du benytte deg av den store hagen rett utenfor huset.

Huset er omringet av en mur, og det er vakthold fra 19-7, mandag-søndag. Det er også en kokk, Damaris, som tilbereder frokost og middag i ukedagene. Kjøkkenet og rommene blir vasket fem ganger i uka.

I nærheten vil du finne flere restauranter og butikker. På Zanzibar får du som frivillig mulighet til å oppleve det daglige livet til Zanzibarerne, samtidig som du har tilgang til gode restauranter og fantastiske strender.