Frivillig arbeid i Tanzania

Jobb frivillig eller ta praksis i Tanzania og opplev safari i verdensklasse, swahili-kultur og tropisk paradis. Vi har samarbeidsprosjekter ved blant annet skole, omsorgssenter, helseklinikk og sykehus.

Les mer om

Hvorfor reise til Tanzania?

I Tanzania finner du mye av det beste Afrika har å by på. Vi har samarbeidsprosjekter i Arusha i nord og på Zanzibar i det indiske hav. Arusha er kjent som Tanzanias safarihovedstad, og er et mekka for fjell, natur og dyreentusiaster. Halvveis mellom Kairo og Cape Town finner du denne multikulturelle byen, med fargerike impulser fra Masai og Swahili-kultur. Ruvende i byens bakgrunn er Tanzania’s andre høyeste fjell, Mount Meru. De fjellvante bestiger gjerne dette fjellet, før en kort kjøretur tar dem videre til foten av Afrikas tak; Mount Kilimanjaro. Er du ikke så fjellvant ryktes det at du kan få et glimt av Afrikas fjellstolthet på mer behagelig vis, fra balkongen i frivillighuset. Hvis det er safari som troner på din bucketliste er Arusha det perfekte utganspunkt. På helgeutflukt kan du oppleve «verdens åttende under», Ngorogoro-krateret, som er hjem til 25000 ville dyr, deriblant alle big five dyrene. Du kan også besøke Serengeti, som er en av verdens mest kjente safariparker med storslått savannelandskap.

Zanzibar er et tropisk paradis med sine kritthvite sandstrender og turkise hav. Men øya har mye mer å by på. Gamlebyen i hovedstaden Stone Town er en opplevelse i seg selv, og utfolder seg som en labyrint av brosteinsbelagte gater. Den arabiske innflytelsen sitter i veggene, og det er fort gjort å gå seg bort i mylderet av kafeer, suvenirbutikker, krydderselgere og markeder. Men blant alt det vakre er det også anbefalt å sette seg inn i hovedstadens historie. Stone Town var nemlig hovedsete for kjøp og salg av slaver i området, og et besøk til det gamle slavemarkedet vil gi deg en følsom, men viktig innføring i Østafrikansk historie.

Som et av de mest politiske stabile landene i Afrika har Tanzania gode forutsetninger for utvikling. Målet er å bli et mellominntektsland innen 2025, men mye arbeid gjenstår før landet kan lykkes med dette. Tanzania har fremdeles store utfordringer knyttet til fattigdom, tilgang til helsetjenester og kvalitet i grunnskoleutdanningen. Derfor har våre samarbeidsprosjekter i Tanzania spesielt fokus på tjenester som utdanning og helsetilbud.

Hva kan jeg jobbe med som frivillig eller praksisstudent i Tanzania?

I Tanzania kan du jobbe frivillig eller ta praksis på flere sosiale prosjekter. Atlantis’ samarbeidspartner tilbyr plasseringer ved skoler og omsorgsentre for frivillige, og ved helseklinikker og sykehus for praksisstudenter og frivillige med relevant helsefaglig bakgrunn. Som frivillig ved skole og omsorgsenter for barn og unge vil du være med på å aktivisere barna og undervise i fag som engelsk, naturfag og matte. Som praksisstudent vil du delta i det daglige arbeidet med pasientene, med gode muligheter for gjensidig kunnskapsutveksling. Prosjektene har oppstart året rundt, med ankomst og prosjektstart mandag hver uke. Les mer om prosjekter i Arusha og på Zanzibar.

Bosted

Tanzania ligger i Øst-Afrika, og har en lang kystlinje. Det offisielle språket er swahili og engelsk. Ettersom Tanzania ligger rett under ekvator, er klimaet tropisk og dagtemperatur ligger på rundt 26 grader. I Tanzania samarbeider vi med prosjekter i Arusha og på Zanzibar. Som frivillig i Tanzania bor du i frivillighus sammen med andre frivillige fra hele verden. Les mer om bosted her.

Oppfølging 

Som frivillig med Atlantis vil du bli fulgt opp før, under og etter oppholdet ditt i Tanzania. Før avreise til Tanzania vil Atlantis gi deg veiledning og forberede deg på oppholdet ditt. Når du ankommer, blir du hentet av vår partner på flyplassen og kjørt til frivillighuset, der du bor under oppholdet ditt. Under hele oppholdet vil du ha tilgang til nødtelefon i Tanzania og i Norge, som bemannes 24 timer i døgnet.

Frivillige forteller

«Prosjektet der jeg jobbet er et magisk sted. Det handler bare om glede. Å gi all min oppmerksomhet til barna var den beste opplevelsen i mitt liv!»

Les mer om hva tidligere frivillige har opplevd her, eller ta en kikk på videoen under for å få et innblikk i hva du kan vente deg på frivillig arbeid i Tanzania.

Mer informasjon om frivillig arbeid i Tanzania?

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her. Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.