Frivillig arbeid i Eswatini

Som frivillig i Eswatini kan du jobbe på dagsenter for barn, byggeprosjekt eller sportsprosjekt. Du kan også legge til en tur til Krugerparken i Sør-Afrika og/eller til de flotte strendene i Mosambik. Dette er en gylden mulighet til å oppleve spennende kulturer og flotte landskap, mens du jobber frivillig på meningsfulle prosjekter.

Les mer om

Frivillig arbeid Swaziland-dagsenterEswatini, tidligere kjent som Swaziland, er det minste landet i Afrika, med rundt 1,2 millioner innbyggere. Landet grenser til Sør-Afrika og Mosambik, og har sterke tradisjoner og en særegen kultur. Eswatini er et kongedømme, der Kong Mswati III spiller en viktig rolle både formelt og tradisjonelt. Til tross for en stabil historie og fredelig rykte, lever 70 % av befolkningen under fattigdomsgrensen. Som frivillig kommer man nært inn på lokalbefolkningen og man har store muligheter til å utforske det lille landet. Hvis du velger å legge til opplevelser i Sør-Afrika og Mosambik får du også oppleve tre forskjellige kulturer og mange spennende aktiviteter som safari og svømming med hvalhai (Les mer om denne muligheten her).

Hva kan jeg jobbe frivillig med i Eswatini?

Atlantis samarbeider med flere dagsentre i Eswatini. Dagsentrene kalles for NCP, som står for Neighbourhood Care Point, og ble opprinnelig etablert av Unicef for fattige og sårbare barn slik at de kan få et måltid hver dag. På sentrene får barna mat og undervisning i skoleforberedende aktiviteter. Du kan også jobbe frivillig på byggeprosjekt hvor du bidrar med oppgradering av de forskjellige dagsentrene. Atlantis samarbeider også med et sportsprosjekt, der du reiser til forskjellige dagsentre i løpet av uken, og aktiviserer barna.

Lokale frivillige fyller rollen som lærere, og de utenlandske frivillige bistår de lokale i arbeidet. De lokale lærerne har fullført videregående skole, og har således ingen spesiell kunnskap om hvordan de underviser små barn, og særlig ikke blandede aldersgrupper. Derfor tas de frivilliges innspill godt imot, og de frivillige og lærerne samarbeider tett.

Eswatini er godt egnet for yngre frivillige under 18 og familier. Frivillig arbeid i Eswatini kan også kombineres med safaritur til Krugerparken i Sør-Afrika.

Frivillig arbeid i Swaziland - ByggeprosjektBosted

Frivillige bor i et frivillighus i Ezulwini Valley, i umiddelbar nærhet til markeder og restauranter. Der deler man rom med flere frivillige, og har også tilgang til fellesareal og basseng. På fritida har du muligheten til å utforske de mange severdighetene i Eswatini.

Oppfølging

Eswatini er et lite og trygt land. Som frivillig får du oppfølging før, under og etter oppholdet ditt. Når du ankommer Eswatini vil du bli hentet på flyplassen og kjørt til frivillighuset. Du vil deretter få en orientering fra en frivillighetskoordinator, som vil veilede deg i ditt frivillige arbeid. En rådgiver i Norge vil også være tilgjengelig for deg. Vi har også nødnummer i Norge og i vertslandet som du kan ringe 24 timer i døgnet.

Frivillige forteller

«Jeg har lært så mye om en annen kultur og et helt nytt og annerledes land. Jeg har lært at man ikke skal dømme før man vet. Vi skal være takknemlig for det vi har. Vi har noe å lære av andre mennesker fra andre kulturer.”Amy, frivillig i Eswatini

Les om andre frivilliges erfaringer her

Mer informasjon om frivillig arbeid i Eswatini?

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.