Frivillig arbeid i Sør-Afrika

Jobb frivillig med barn eller dyr i Sør-Afrika. Du kan blant annet bidra på barnesykehus, omsorgssenter eller løve- og tigerprosjekt. Frivillig arbeid i Sør-Afrika gir deg en unik mulighet til å bli kjent med et land en fascinerende kultur og oppleve storslått natur i et variert og spennende land. På fritiden kan du benytte deg av de utallige aktiviteter og severdigheter som Cape Town har å by på.

Les mer om

Frivillig arbeid i Sør-Afrika - BaphumeleleSør-Afrika har opplevd enorm økonomisk vekst over de siste tiårene og er i dag et av de mest industrialiserte landene i Afrika. Likevel er det store økonomiske og sosiale forskjeller innad i befolkningen. Arbeidsledighet, fattigdom og HIV/AIDS er fremdeles utbredt, og gjør livet utfordrende for mange Sørafrikanere. Atlantis samarbeider med flere spennende i Cape Town som blant annet retter seg mot vanskeligstilte barn og unge, med mål om å bedre deres framtidsutsikter og levekår.

Cape Town ligger på vestkysten i Sør-Afrika, og blir ofte omtalt som en av verdens vakreste byer med sine fargerike gater, nydelige strender og rike naturliv. I tillegg til et spennende prosjektarbeid er det mange spennende aktiviteter å delta på her. Tidligere frivillige har blant annet vært med på ziplining, surfing, kajakkpadling, seiltur og fallskjermhopp. Sør-Afrika har også et spennende dyreliv, og som frivillig vil du kunne oppleve alt fra flotte safarier, haidykking og ville pingviner.

Hva kan jeg jobbe frivillig med i Sør-Afrika?

Som frivillig i Sør-Afrika kan du jobbe med barn, ungdom eller dyr. Atlantis samarbeider med tre ulike omsorgsenter, et hjem for unge jenter og et barnesykehus. Vi samarbeider også med flere prosjekter med dyr som løve, tiger, elefant, neshorn og pingviner. Prosjektene krever ingen spesielle forkunnskaper og du velger selv hvilket prosjekt du vil jobbe på, men det er viktig at du har interesse og motivasjon for å jobbe med barn eller dyr. Prosjektene har oppstart året rundt, med faste avreisedatoer hver eller annenhver uke. Vi hjelper deg gjerne med å finne rett prosjekt for deg.

Her finner du en oversikt over alle våre prosjekter i Sør-Afrika

Bosted

De fleste prosjektene ligger i Cape Town, med unntak av elefant- og neshornprosjektet som ligger i Krugerparken, og løve- og tigerprosjektet som ligger ca to timer utenfor byen. For frivillige som jobber i Cape Town vil bosted variere fra prosjekt til prosjekt, men alle frivillige bor i Cape Town i helgene.

Her kan du lese mer om bosted

Oppfølging

Under oppholdet ditt som frivillig vil du bli fulgt opp av Atlantis og vår lokale partner i Sør-Afrika. Når du ankommer, blir du hentet på flyplassen og tatt med til bostedet ditt. I løpet av de første dagene vil du få en orientering om prosjektet og Cape Town by. En lokal frivillighetskoordinator er alltid tilgjengelig dersom du skulle trenge hjelp, bli syk eller trenge annen form for assistanse. Vi har både et lokalt nødnummer og et nødnummer i Norge, som begge er i drift 24 timer i døgnet.

Frivillige forteller

”Jeg har lært utrolig mye om kulturen i Sør-Afrika, både på godt og vondt, og dette er noe jeg kommer til å ta med meg, og huske, resten av livet! Det er rett og slett umulig å velge ut ett minne som er best. Det er mange små øyeblikk som man setter pris på! For eksempel da man lærer seg å kjenne en unge, eller da man endelig lærer seg noen ord på deres språk og skjønner hva de mener. Også det å kunne se livsgleden som man har der, både som stor og liten, er veldig inspirerende. Jeg har lært utrolig mye om kulturen, om forskjeller, om landet, også noen ord på Xhosa” – Hanna, jobbet frivillig på Baphumelele i seks uker, 2018

Her kan du lese om tidligere frivilliges erfaringer i Sør-Afrika

Mer informasjon om frivillig arbeid i Sør-Afrika

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver  på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her. Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.