Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på mange av de vanligste spørsmål vi får om frivillig arbeid i Namibia.

Hva slags type prosjekter tilbys?
Dyreprosjekter: Noahs Ark og Dyregod
Førskole for San-folket
Helseprosjekt for San-folket

Når er søknadsfristen?
På grunn av visumbehov, anbefaler vi at deltagere søker 2-3 måneder i forveien.

Må jeg ha fylt 18 år for å kunne søke?
Ja, du må ha fylt 18 år på søkertidspunktet.

Kreves det spesiell bakgrunn/utdanning for å delta?
Vi krever ingen spesielle forkunnskaper for å arbeide på Dyregod-gården, San Førskole eller Noahs Ark, men motivasjon, fleksibilitet og pågangsmot er viktige egenskaper å ha med seg. Skal du jobbe ved et av forskningsprosjektene bør du være i såpass god form at du kan være i bevegelse store deler av dagen, i tidvis tøffe værforhold. Skal du jobbe på hesteprosjektet må du ha tidligere erfaring med stell og dressur av hester. Skal du jobbe på San Helse er det en fordel med helsefaglig bakgrunn.

Er det faste startdatoer?
Noahs ark har prosjektstart hver fredag, med anbefalt ankomst i Windhoek torsdag. Prosjektetslutt er torsdag.
Dyregod-gården har prosjektstart og prosjektslutt hver mandag og torsdag.
Kanaan og Neuras har prosjektstart hver lørdag, med ankomst senest fredag og avreise påfølgende lørdag ettermiddag.
San Helse har prosjektstart annenhver søndag, med ankomst senest lørdag og avreise fredag. Kontakt oss for oppdaterte ankomstdatoer.

Er det andre frivillige på programmene?
Ja! På Dyregod-gården er det som oftest mellom 15-65 frivillige.
Kanan og Neuras kan ta imot 16 frivillige, mens San Helse har plass til 2-6 deltakere.

Kan vi reise flere sammen?
Ja. Dere kan også jobbe sammen, dersom dere ønsker det. Man deler bolig med andre frivillige, enkeltrom er ikke tilgjengelig.

Jeg er over 30 år – kan jeg likevel delta?
Ja! På Noahs ark kan delta opp til fylte 40 år. På Dyregod- og San-prosjektene kan du også være eldre, under forutsetning at du har god helse.

Kan barn delta på programmet?
Nei. 18 år er nedre aldersgrense.

Trenger jeg visum?
Ja, du må søke visum før avreise til Namibia. Vi hjelper deg med dette. Dersom du ikke er norsk statsborger, kan andre regler gjelde. Kontakt oss da for mer informasjon.

Trenger jeg vaksiner?
Dette kommer an på hvilke vaksiner du har tatt tidligere og om du planlegger å reise mye rundt. Det er sterkt anbefalt fra Noahs Ark og Dyregod-prosjektet at du tar Rabiesvaksinen. Utover dette anbefaler vi deg å kontakte ditt lokale vaksinasjonskontor, som har oppdatert informasjon om hvilke vaksiner som gjelder. Vi anbefaler at du tar kontakt med dem senest 8 uker før avreise.

Når på året er det best å reise?
Årstidene i Namibia er motsatt av Norge. Vinteren er i juni og juli, når det kan bli kaldt om kvelden (minusgrader kan forekomme). Høysommeren er desember og januar. Det er fullt mulig å delta på prosjektet hele året, så lenge man tar hensyn til forventet temperatur og pakker deretter.

Kan jeg få kontakt med andre deltakere?
Selvfølgelig! Alle deltakere mottar lister over andre Atlantis-deltakere.

Kan jeg kombinere flere enn ett Atlantis-program?
Ja, du kan delta på så mange program du ønsker. Kontakt oss, dersom du trenger hjelp til å finne din drømmereise.

Hva slags oppfølging får jeg?
Alle deltakere blir møtt på flyplassen ved ankomst. Du blir fulgt opp av vår samarbeidspartner, som hjelper deg med stort og smått. Atlantis har et 24-timers nødnummer, dersom du skulle ha bruk for det under oppholdet ditt.

Hvordan bor jeg?
Du bor sammen med andre frivillige i en frivilliglandsby eller frivillighus. Du trenger ikke ta med sengetøy, men vi anbefaler at du tar med håndkle og sovepose, dersom du ønsker å være med på en ”sleep out in the Bush.” De frivillige tilbereder frokost selv, men lunsj og middag blir servert. Det er mulig å kjøpe mat utenom måltidene også fra en liten butikk, som ligger på området.

Får jeg språkundervisning?
Nei. Engelsk er arbeidsspråket i Namibia.

Har jeg noen fridager?
Du jobber mandag til fredag, men har også en god del fritid hver dag, som du kan benytte sammen med de andre frivillige eller dyrene.

Kan jeg ha ferie i løpet av oppholdet mitt?
Ja, men vi oppfordrer til å legge eventuell ferie til slutten av oppholdet ditt, dvs. etter prosjektperioden.

Hvor mye lommepenger bør jeg beregne?
Dette vil komme an på ditt personlige forbruk. Partner anbefaler ca. 800 kroner i uken. Måltider er inkludert, men du vil selv dekke utgifter til drikke, telefon, epost og andre personlige utgifter. Noahs Ark ligger 1 ½ time fra nærmeste by, Dyregod-prosjektet ligger ca 40 kilometer fra Windhoek.

Er det telefon og PC på prosjektene?
Det er varierende mobildekning, men enkelte steder får du dekning, så det skal være mulig å gi lyd fra deg til dem hjemme. Vi anbefaler at du kjøper et lokalt simkort ved ankomst, som du kan bruke til å ringe hjem. Det er ikke WiFi på prosjektene. Dersom du likevel velger å ta med pc eller nettbrett, kan du få låst den inn når du ikke bruker den. Ettersom bostedet (Volunteer Village) drives av solcelle, så vil du ha mulighet til å lade opp telefon, pc og kamera på gården.

Hva kan jeg gjøre på fritiden?
De frivillige bor på prosjektet, og fritiden blir som oftest benyttet sammen med de andre frivillige og også sammen med dyrene.

Kan jeg vaske klær på prosjektene?
Ja, prosjektene tilbys vaskeservice, men du må som oftest vaske undertøy og sokker selv. Vi anbefaler at du tar med Biotex, til håndvask.

Hvor kan jeg finne mer informasjon om landet?
Det finnes mange gode reisehåndbøker over Namibia. Lonely Planet- og Bradt-serien har gode reisehåndbøker, mens Insight-guidene gir mer bakgrunnsinformasjon om land og kultur etc. Det finnes også mange andre gode serier. Se www.nomaden.no som har Norges største utvalg av reiselitteratur.

Hvor kan jeg finne mer informasjon om flybilletter?
Du bestemmer selv hvor du vil kjøpe flybilletter. Du kan enten kontakte et reisebyrå, eller lete etter gode tilbud på nettet. Du vil motta mer informasjon fra oss om dette etter påmelding.

Hvor kan jeg finne mer informasjon om forsikring?
Samarbeidet med Gouda har ført til at vi ikke bare kan tilby våre deltakere lavere priser for reiseforsikringen, men også dekning av programavgiften, hvis du skulle bli syk og måtte avlyse programmet. Ta gjerne kontakt med oss hvis du ønsker en rimelig og god forsikring gjennom Gouda og Atlantis. Du finner mer informasjon om forsikringen på våre hjemmesider.