Bosted

Som frivillig i Namibia bor du i en frivilligleir, telt eller hus.

Bosted på Dyregod og San-førskoleFrivillig arbeid Namibia-Dyregod-LisaogRoy

 

Frivillige på Dyregod-prosjektet og førskolen bor i et frivillighus på rom med opp til tre personer av samme kjønn. Det er også mulig å bo i store telt med soverom og stue. Rommene her deles av to personer av samme kjønn, eller par. Enkeltsengene er komfortable med sengetøy (dyner og puter). Kvinner og menn sover i separate rom. Det er tilgang på strøm og varmt vann, men det er noen ganger begrenset vannstand, og det hender at strømmen forsvinner i uvær.
Som frivillig på Dyregod- og førskoleprosjektene får man tre måltider om dagen: frokost er selvbetjent med toast, frokostblanding og frukt. Lunsj består av pasta, wraps, burgere og grønnsaker. Til middag

er det kjøtt, fisk og grønnsaker med ris, poteter og pasta som tilbehør. I helgene er det ofte braai (barbecue). Vegetarianere og veganere bør gi beskjed om dette ved påmelding på prosjektet.

Bosted på San- helseprosjekt

Frivillige som jobber på klinikken i Epukiro bor i et frivillighus sammen med lege og sykepleier som er fast ansatt på prosjektet. Dette er en moderne bungalow med kjøkken, to bad, stue og soverom med enkeltsenger. Sengetøy er tilgjengelig. Du får tre måltider om dagen, og alle beboerne i huset deler på å lage maten, både frivillige og doktoren. På prosjektet er det bare plass til 4 frivillige av gangen.

Bosted på Noahs Ark

Frivilligleiren består av 13 frivillighytter, en spisesal med kjøkken og bad/dusjfasiliteter. Alle hyttene har fått navn etter stammer i Namibia, feks. San, Herero, Basters og lignende. Du bor sammen med tre andre frivillige i en av disse hyttene. Hytta består av to trevegger og to skyvevegger av en slags presenning, som gjør det mulig å regulere både varme og lys ved å skyve på dørene. Hele innsiden av hytten er kledd med myggnetting, og i tillegg finnes det en myggnetting pr sengeplass. Leiren ligger 700 meter fra selve gården. Toalett og dusj er små adskilte hytter, hvor vannet varmes opp ved hjelp av solcelle og en peisovn.

Frokost, lunsj og middag blir servert i Frivilligleiren. Namibia er et «kjøttspisende» land, men er du vegetarianer eller har matallergier, så legges det til rette for deg. Det er mulig å kjøpe mat utenom måltidene fra en liten butikk som ligger på området.

Ettersom frivilligleiren drives på solcelle, er det satt av et eget frivilligrom på gården, der det er mulig å lade opp mobiler, kameraer, ipad etc. Det er laget en slags grillplass i frivilligleiren, hvor de frivillige sitter rundt bålet hver kveld. Noen frivillige innkvarteres deler av oppholdet på andre områder av Noahs ark. Du trenger ikke ta med sengetøy og håndklær, men vi anbefaler at du tar med sovepose, dersom du ønsker å være med på en ”sleep out in the bush.”