Frivillig arbeid i Namibia

Jobb frivillig med dyr i Afrika, og delta i arbeidet med å rehabilitere syke og skadede dyr i Namibia. Dette programmet passer for deg som er interessert i dyr, har lyst til å lære om en spennende kultur og ønsker en opplevelse for livet. Du kan også arbeide frivillig med barn på førskole og på klinikk for Sanfolket, eller kombinere frivillig arbeid med både dyr og mennesker.

Les mer om

Namibia ligger i sørlige Afrika og har et godt og varmt klima. Namibia har mye å by på, alt fra store ørkenstrekninger til frodige nasjonalparker. Landet har et rikt dyreliv, som gjør at prosjektene Atlantis tilbyr har en stor variasjon av afrikanske dyrearter.Frivillig arbeid Namibia- Dyregod Som frivillig vil du få muligheten til å komme nært inn på eksotiske dyr, oppleve den namibiske ørkenen og styrke lokalbefolkningens stilling i samfunnet.

Hva kan jeg jobbe frivillig med i Namibia?

Atlantis samarbeider med to dyreprosjekter i Namibia, Dyregod og Noahs Ark. På de to prosjektene bidrar
du til å bevare det afrikanske dyrelivet ved å involvere deg i arbeidet med geparder, bavianer, løver og hyener. Det er knapt mulig å komme tettere på det afrikanske dyrelivet enn det du gjør her.  Atlantis støtter prosjekter som har til hensikt å beskytte og bevare dyrebestanden, natur og miljø. I Namibia kan du også jobbe frivillig med urbefolkningsgruppen San-folket, enten på San Førskole, en liten lokal førskole med 25 barn, eller på San Helse, en klinikk som er opprettet spesielt for San- folket. På San Helse vil du assistere den fast ansatte legen og sykepleieren med å drive klinikken, og på San Førskole vil du være assistenten til læreren. Begge prosjektene kan kombineres med dyreprosjektene våre.

Oppfølging og sikkerhet

Atlantis hjelper deg før, under og etter frivilligoppholdet i Namibia. Vi søker visum for deg, og sørger for at alt er på plass før avreise. Du blir hentet på flyplassen og kjørt til prosjektet ditt eller til en overnatting i Windhoek. Når du ankommer prosjektet vil du få god innføring i gårdens arbeids- og sikkerhetsrutiner. Du får oppfølging av lokalkjente og engasjerte programkoordinatorer på gården, og du vil lære mye om namibisk natur og dyreliv. Du lærer å bekjempe frykt og utfordre deg selv, og få unik kjennskap til både ville og tamme dyr. Du vil ha tilgang på et nødnummer i vertslandet og i Norge, som vil være tilgjengelig 24 timer i døgneFrivillig arbeid Namibia - Dyregodt.

Frivillige forteller

«Jeg lærte utrolig mye. For det første veldig mye om alle dyrene og deres oppførsel og behov, og jeg lærte veldig mye om meg selv. Jeg tror alle har godt av en tur som dette, med en enorm kulturforskjell, et i mitt tilfelle helt fremmed land og bli kjent med nye fantastiske mennesker. (…) Jeg ble så utrolig glad i alle dyrene og det å ta farvel var helt grusomt». Kari, som var 2 uker på Noahs Ark i januar 2014

Her kan du lese om tidligere frivilliges erfaringer i Namibia

Mer informasjon om frivillig arbeid i Namibia?

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.