Bosted

I Malawi bor du i et frivillighus som ligger i Lilongwe. Her kan du reise med kollektivtrafikk til alle de forskjellige prosjektene. I helgene har du muligheten til å reise til Lake Malawi og nyte lange stranddager.

I frivillighuset bor du sammen med opp til 10 andre. Huset har varmtvann, elektrisitet og kjøkken, som de frivillige kan bruke. Frivillige lager selv lunsj og middag, og ofte lager man fellesmiddag. I ukedagene kommer en lokal hushjelp for å vaske i huset. Huset har også en vakt som jobber fulltid. Huset ligger sentralt til, hvor du finner store matbutikker samt spennende restauranter.

Siden Malawi er et lavinntektsland, vil også hverdagen være preget av dette. Vann og strøm vil tidvis bli borte i enkelte perioder. Malawi er også et relativt konservativt land, så slik som mange andre afrikanske land må du som frivillig kle deg etter og følge lokale kulturelle koder.

Frivillige er selv ansvarlige for å betale lokal transport til prosjektet.

I helgene kan du utforske Lilongwe og destinasjoner rundt i Malawi. Blant annet er Cape Maclear et av de mest populære stedene i Malawi. Maclear er en liten landsby med flotte strender, og morsomme aktiviteter. Du kan blant annet snorkle, besøke fjelltopper og mate havørner. Et annet populært besøkssted er Senga Bay, som ligger ved Lake Malawi. Her kan du ta en båttur ut til en av øyene, og spise lunsj, eller du kan tilbringe dagen på stranda med sol og bading.

Liker du å gå på fjelltur er Nkhoma Mountain verdt et besøk. Fjellet ligger ca en 45 min kjøretur fra Lilongwe. Etter en 2 timers lang gåtur kommer du til toppen av fjellet, hvor du får en vakker panoramautsikt over Malawis landskap. For de som foretrekker by, kan du være med på en bytur rundt om i Lilongwe, der du blir vist rundt av en lokal guide. Her kan du se parlamentet, gravkammeret til den første presidenten av Malawi og en dyrepark lokalisert i sentrum av Lilongwe.