Frivillig arbeid i Malawi

Malawi omtales som "The warm heart of Africa" grunnet sitt fredelige rykte og gjestfrie folk, men det bærer også preg av å være et av de fattigste landene i Afrika. Som frivillig i Malawi kan du hjelpe til på skole, sykehus eller utviklingsprosjekt.

Les mer om

Malawi ligger i sørlige Afrika, klemt mellom Tanzania, Zambia og Mosambik. Landet omtales som «The warm heart of Africa» grunnet sitt fredelige rykte og gjestfrie folk, men det bærer også preg av å være et av de aller fattigste landene i Afrika. Hovedstaden Lilongwe er liten og er ikke en typisk destinasjon for store turistgrupper, men det betyr ikke at det er mangel på ting å se og oppleve i landet. Lake Malawi er en kjent turistattraksjon, og er en av de flotteste innsjøene i Afrika med hvite strender og krystallklart vann. Det er også gode safarimuligheter i landet, både på land og i vann.

Frivillig arbeid Malawi - skoleHva kan jeg jobbe frivillig med i Malawi?

I Malawi kan du jobbe med barn og unge på skole, eller på sykehus. Du kan også jobbe med barn med funksjonshemninger, eller på utviklingsprosjekt. Vanligvis er det ikke mer enn 2 til 4 frivillige per prosjekt, så her får du god oppfølging og tett kontakt med de ansatte og barna. De aller fleste prosjektene ligger i hovedstaden Lilongwe, med unntak av utviklingsprosjektet som ligger i Zomba i sørlige Malawi.

Du velger selv hvilket prosjekt du ønsker å bidra på, men noen av prosjektene krever relevante forkunnskaper. Sykehuset i Lilongwe er spesielt egnet for frivillige eller praksiselever med erfaring innenfor helse. Utviklingsprosjektet i Zomba er åpent for alle, og krever ingen spesielle forkunnskaper.

Oppfølging 

Som frivillig med Atlantis vil du bli fulgt opp før, under og etter oppholdet ditt i Malawi. Før avreise til Lilongwe vil Atlantis gi deg veiledning og forberede deg på oppholdet ditt. Når du kommer frem blir du hentet av vår partner på flyplassen og kjørt til frivillighuset. De første dagene vil du få orientering hvor du blir introdusert til byen, prosjektet og hvordan du kan bruke kollektivtrafikken. Under hele oppholdet vil du ha en frivilligkoordinator som følger deg opp, og som vil besøke deg minst en gang i uka. I tillegg vil du ha tilgang til nødtelefon i Malawi og i Norge som er bemannet 24 timer i døgnet.

Video fra tidligere frivillige

Hanna og Sofie har laget en film fra deres opphold i Malawi våren 2018. Ta en titt for å få et innblikk i hva landet har å by på og hva det innebærer å jobbe som frivillig.

Mer informasjon om frivillig arbeid i Malawi?

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Line eller Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her. Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.