Frivillig arbeid i Ghana

Jobb frivillig i et av Afrikas mest spennende land. Du kan jobbe på dagsenter, skole, eller med helse, og gjøre en innsats for prosjekter med få ressurser. I Ghana møter du en kultur som er lite preget av turister. Hos din lokale vertsfamilie får du en unik mulighet til å bli kjent med ghanesisk kultur og levemåte.

Les mer om

Ghana er et land med lang og spennende historie, som preger både kulturen og arkitekturen. Ved siden av spennende prosjekter er det mye å oppleve, fra den frodige sør-kysten til savannelandskapet i nord. Ghana er preget av å være et stabilt demokratisk land, som yrer av liv, musikk og gateliv. Det mangfoldige dyrelivet og nasjonalparkene er severdigheter som er verdt å få med seg.

Hva kan jeg jobbe frivillig med i Ghana?

Vi samarbeider med flere prosjekter i Ghana. Som frivillig kan du jobbe med barn, på skole eller dagsenter. Atlantis samarbeider med dagsentre og skoler hvor de frivillige bidrar med undervisning og aktivisering av barna. Du kan også jobbe med helse, på klinikk. På klinikken jobber de frivillige sammen med lokale sykepleiere og leger. Du velger selv ønsket prosjekt, men vi plasserer etter prosjektets behov og dine ferdigheter.

Her finner du en oversikt over alle prosjektene våre i Ghana

Bosted

Ghana ligger på kysten av Vest-Afrika og har ca 27 millioner innbyggere. Det offisielle språket er engelsk, men det snakkes i tillegg mange lokale språk. Ghana ligger ved ekvator og har et tropisk klima, med dagtemperatur på rundt 30 grader. For frivillige som ønsker å reise rundt har Ghana masse å by på; strendene i sør, Cape Coast Castle, Kakum National Park, samt uttallige markeder og safarimuligheter i Mule Park. Frivillige i Ghana bor enten hos vertsfamilie eller på prosjektet.

Les mer om bosted her

Frivillig arbeid i Ghana- Christ care school

Introduksjonskurs

Når du ankommer Ghana, vil være med på et introduksjonskurs for å gjøre overgangen til ditt frivilligopphold lettere. Der vil du lære mer om ghanesisk kultur og skikk og bruk. Du vil også få informasjon om hvordan det er å bo hos vertsfamilie og hvordan håndtere en ghanesisk hverdag. På introduksjonskurset får du også være med på tromme- og dansekurs, samt en tur til stranden.

Les mer om introduksjonskurset her

Oppfølging 

Som frivillig med Atlantis vil du bli fulgt opp før, under og etter oppholdet ditt i Ghana. Før avreise til Ghana vil Atlantis gi deg veiledning og forberede deg på oppholdet ditt. Når du kommer til Ghana, blir du hentet av vår partner på flyplassen og kjørt til hostellet i Accra, hvor du vil bo i to dager for å delta på introduksjonskurset. Etter introduksjonskurset vil du bli kjørt til ditt prosjekt eller vertsfamilie. Under hele oppholdet vil du ha tilgang til nødtelefon i Ghana og i Norge, som bemannes 24 timer i døgnet.

Frivillig arbeid i Ghana-Andrea jobbet på helping hands barneh

Frivillige forteller

«Jeg vil absolutt anbefale andre å delta som frivillig i Ghana. Jeg har hatt de beste 6 månedene i mitt liv. Atlantis var utrolig hjelpsomme med absolutt alle spørsmål jeg hadde før jeg reiste. Samarbeidsorganisasjonen som Atlantis har i Ghana er bare helt fantastiske, og når det gjelder meg traff de også blink på vertsfamilien jeg ble plassert i.” – Lene, Atlantisdeltaker i Ghana (6 måneder).

Her kan du lese om tidligere frivilliges erfaringer i Ghana

Mer informasjon om frivillig arbeid i Ghana?

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver for Afrika på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.