Frivillig arbeid i Kenya

Jobb frivillig i Kenya, og opplev safari i toppklasse og noen av de flotteste sandstrendene i verden. Landet tiltrekker seg stadig flere reisende som har lyst til å oppleve ville dyr i Masai Mara, kystidyll i Mombasa, og travle markeder i Nairobi. Som frivillig her kan du jobbe på blant annet jenteprosjekt, skole eller senter for barn med nedsatt funksjonsevne.

Les mer om:

Kenya er en drømmedestinasjon for safarientusiaster og strandløver. Vi har samarbeidsprosjekter i havnebyen Mombasa, som ligger på sørkysten av Kenya. Mombasa er en herlig blanding av storby og strandliv. Her kan du oppleve alt fra livlige markeder med eksotiske smaker, til flott arkitektur i den portugisiskdesignede gamlebyen. Strendene er kjent for å være blant Afrikas vakreste, med kritthvit sand og turkis vann. Lar du deg fascinere av dyrelivet er mulighetene mange. I kort reisevei fra Mombasa finner du Tsavo National Park, som er en av de største nasjonalparkene i verden. Amboseli National Park er vel så populær blant reisende som vil se det afrikanske dyrelivet, med selveste Mount Kilimanjaro ruvende i bakgrunnen. Kenya er også hjem til Maasaifolket, kjent for sine fargerike drakter og spektakulære hoppedans. En safaritur vil ofte inkludere besøk til en av masaaienes landsbyer, med en innføring i deres tradisjonelle levesett.

Kenya har gjennomført en rekke politiske reformer i løpet av det siste tiåret som har resultert i stor økonomisk vekst og sosial utvikling. Likevel er det mange utfordringer som gjenstår. Fattigdom og sosial ulikhet er utbredt i landet, og ikke alle har lik tilgang på utdanning, helsehjelp og arbeid. Derfor har flere av våre samarbeidsprosjekter i Kenya fokus på tjenestetilbudet til de mest sårbare i befolkningen, deriblant fattige og foreldreløse barn, samt funksjonshemmede barn og unge.

Hva kan jeg jobbe frivillig med i Kenya?

Som frivillig eller praksisstudent i Kenya kan du jobbe med prosjekter som retter seg mot svakerestilte grupper i samfunnet, med mål om å gjøre deres liv og fremtid bedre. Er du opptatt av barns utdanning kan du hjelpe til på skole med undervisning, lek og aktivitet. Som frivillig på jenteprosjekt kan du bistå med arbeidstrening for jenter med funksjonshemning, slik at de kan skaffe seg en jobb og klare seg økonomisk, selv uten formell utdannelse. Som frivillig på rehabiliteringssenter for barn med funksjonsnedsettelser kan du være med å lyse opp hverdagen til barn som er under behandling, eller hjelpe til med fysioterapi og trening. Det kreves det ingen spesielle forkunnskaper for å jobbe frivillig på prosjektene, med unntak av på sykehuset, og du velger selv hvilket prosjekt du vil jobbe med. Prosjektene har oppstart hver mandag, året rundt, og er åpne for frivillige over 18 år med motivasjon og interesse for å hjelpe.

Bosted

Kenya ligger i Øst-Afrika, og grenser til Somalia, Etiopia, Sør-Sudan, Uganda og Tanzania. Atlantis samarbeider med en organisasjon som har prosjekter i Mombasa og Msambweni, sør i Kenya. Som frivillig eller praksisstudent vil du bo hos en lokal vertsfamilie. Mombasa byr på yrende storbyliv med et mylder av mennesker, markeder, kjøpesentre og restauranter. De offisielle språkene er engelsk og swahili.

Oppfølging

Som frivillig eller praksisstudent i Kenya vil du bli fulgt opp før. under og etter ditt opphold. Vi hjelper deg med å finne riktig prosjekt som passer dine ferdigheter og interesser. Når du ankommer Kenya vil du bli møtt av vår samarbeidspartner, og kjørt til bostedet ditt. Etter ankomst vil du få en innføring i hvordan du håndterer dagliglivet i Kenya, samt mer informasjon om prosjektet ditt. Under hele oppholdet vil du ha tilgang til nødtelefon i Kenya og i Norge, som bemannes 24 timer i døgnet.

Mer informasjon om frivillig arbeid i Kenya?

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver for Afrika på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her. Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.