Frivillig arbeid i Afrika

Jobb frivillig eller ta praksis i Afrika, og opplev storslått natur, eksotisk dyreliv og yrende storbyer. Vi har prosjekter for frivillig arbeid og praksis ved skole, dagsenter, sykehus, rehabiliteringssenter og dyrereservat. Ønsker du å kombinere frivillig arbeid med en unik afrikansk reiseopplevelse kan du bli med på gruppereise i sørlige Afrika.

GHANA  •  KENYA  •  MALAWI  •  NAMIBIA  •  ESWATINI  •  SØR-AFRIKA  •  TANZANIA 

Hvorfor arbeide som frivillig i Afrika?

Afrika er et unikt kontinent. Du vil finne svært mange kulturelle og historiske likheter, men likevel vil du oppleve særegenheter i alle land. Afrika assosieres ofte med fattigdom og konflikt, men dette er et ufullstendig bilde av et kontinent som har mye mer å by på.

Landene i Afrika gjør store fremskritt og har opplevd sterk økonomisk vekst de siste årene. Likevel lever store deler av den afrikanske befolkningen fremdeles i fattigdom, og landene har omfattende utfordringer knyttet til utviklingen av infrastruktur og offentlige tjenester. På kontinentet hvor mer enn 40% av befolkningen er under 15 år, er det et akutt behov for investeringer i utviklingen av skole, barnehage og helsetilbud. Som frivillig i et afrikansk land vil du jobbe med prosjekter som prioriterer nettopp dette.

I flere land har sykdommer som hiv/aids og tuberkulose etterlatt mange barn foreldreløse, og utdanningstilbudet bærer ofte preg av lærerknapphet og ressursmangel. Derfor fokuserer våre samarbeidsprosjekter spesielt på tiltak som kan gi barn og unge en trygg oppvekst og tilgang på utdanning. Atlantis samarbeider med lokaldrevne prosjekter i Afrika som er rettet mot lokale behov og deres ønske om frivillige.

Ved siden av betydningsfullt arbeid får frivillige fantastiske opplevelser gjennom kontakt med lokalbefolkning, og kjennskap til natur – og dyreliv. Som frivillig kan du reise på safari, surfe på stranden, lage lokal mat, gå på trommekurs, og lære deg det lokale språket. Uansett om du bor i frivillighus eller hos vertsfamilie, vil du komme tett på lokalbefolkningen. Dette er den beste måten å bli kjent med menneskene og kulturen i landet.

Atlantis har fokus på at våre frivillige skal være trygge, og samarbeider derfor med prosjekter i trygge områder, med partnerorganisasjoner som ivaretar de frivilliges sikkerhet.

Hva kan jeg jobbe frivillig med i Afrika?

Du kan jobbe på forskjellige sosiale prosjekter som dagsenter, omsorgssenter, skole, sykehus eller helseklinikker. Atlantis samarbeider også med flere dyreprosjekter i Afrika hvor du kan hjelpe til å ta vare på den ville bestanden av truede afrikanske dyrearter, eller bidra på prosjekter for forlatte og skadede dyr. Har du lyst til å kombinere frivillig arbeid med safariopplevelser på vann og på land? Da er kanskje gruppereisen til sørlige Afrika noe for deg.

Det er også mulig å gjennomføre praksisopphold i Afrika. Som praksisstudent kan du jobbe med barn på omsorgssenter, jentehjem, senter for barn med funksjonsnedsettelser eller på helseklinikk/sykehus.

Frivillige forteller 

«For å oppsummere hadde vi en fantastisk tur som har gitt oss livslange minner og livsvarig lærdom. Allerede før hjemreise var det krystallklart for oss at vi om noen år vil reise tilbake, og den følelsen blir bare sterkere og sterkere. Til alle som vurderer å gjøre noe lignende: Hopp i det!»

Les mer om hva frivillige har opplevd i Ghana, Namibia, EswatiniTanzania, og Sør-Afrika.

Hanna og Sofie har laget en film fra deres opphold som frivillige på skole i Malawi. Ta en kikk for å få et innblikk i hva du kan vente deg på frivillig arbeid i Afrika.

(.)

Mer informasjon om frivillig arbeid i Afrika?

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her. Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.