Frivillig arbeid i Argentina

I Argentina kan du studere spansk og arbeide frivillig på suppekjøkken, på skole, med barn og unge eller bidra på et fantastisk samfunnsenter. Argentina byr på et stort geografisk og kulturelt mangfold med: Che Guevara, saftige biffer, gaúcho’er, tangodansing, de ville Andesfjellene, urbefolkning, gatemarkeder i Buenos Aires og fotballkamper.

Les mer om:

Argentina ligger plassert mellom Andesfjellene i vest og Atlanterhavet i øst og sør. Som verdens åttende største land er det ikke rart at Argentina har masse å by på; fra isbreer og pampas til jungler og saltsletter. Selv om Argentina i dag har Latin-Amerikas tredje største økonomi er det store økonomiske forskjeller i landet og dette påvirker spesielt barna og urbefolkningen.

Hva kan jeg arbeide frivillig med i Argentina?

Pixabay Argentina11

I Argentina har vi samarbeidsprosjekter med blant annet barn og unge, undervisning, assistent på skole, sosiale prosjekt og samfunnprosjekter (for eksempel på suppekjøkken). Du velger selv hvilket prosjekt du ønsker å arbeide frivillig på, og vi anbefaler at du tenker gjennom egne interesser og erfaringer for å finne det prosjektet som passer best. Ta gjerne kontakt med oss for råd og hjelp til å finne det rette prosjektet. Prosjektene vi samarbeider med i Buenos Aires er drevet av offentlige og private organisasjoner i Argentina og felles for prosjektene er at det er lokale ildsjeler som er drivkraften bak prosjektene.

Her finner du en oversikt over alle våre prosjekter i Argentina

Spanskundervisning i ArgentinaSpanskundervisning i Argentina

Arbeidsspråket på alle sosiale prosjekter i Argentina er spansk. I motsetning til frivillig arbeid i Guatemala og Ecuador bør du ha noe kjennskap til spansk på forhånd før du begynner å arbeide frivillig. Dette kan være enten spansk på videregående, spanskkurs i utlandet eller selvstudier. For nybegynnere+ anbefaler vi at du studerer spansk samtidig som du arbeider på et av prosjektene. Da vil du merke rask fremgang i språkkunnskapene dine og du vil få mye mer ut av oppholdet ditt i Argentina. Språkskolen i Buenos Aires er svært fleksible, og legger opp et undervisningsopplegg etter ditt nivå. Dersom du allerede snakker endel spansk kan du enten korte ned undervisningen eller velge å kun arbeide frivillig. Spanskskolene er dessuten hyggelige og sosiale steder med mange studenter, og arrangerer en rekke aktiviteter for de frivillige.

Oppfølging

Under hele oppholdet i Argentina vil du få oppfølging og hjelp fra vår lokale partner. Du vil bli hentet på flyplassen og tatt med til bostedet ditt, og få en orienteringssamtale og informasjon om Buenos Aires og prosjektene. En lokal frivillighetskoordinator er alltid tilgjengelig dersom du skulle trenge hjelp, blir syk eller trenger annen form for assistanse i løpet av oppholdet ditt. Vi har både et lokalt nødnummer og et nødnummer i Norge, som begge er i drift 24 timer i døgnet.

To stykker som sitter på en Salsjø i Argentina

Mer informasjon om frivillig arbeid i Argentina?

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Andrea på 94 19 05 83 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.