Spanskskolene i Ecuador

I Ecuador kan du studere spansk i hovedstaden Quito eller den vakre kolonibyen Cuenca.

Arbeidsspråket på alle sosialprosjektene i Ecuador er spansk. Dersom du ikke snakker språket fra før kan du starte oppholdet med spanskstudier i Quito eller Cuenca. For deg som er nybegynner anbefaler vi minst fire ukers språkkurs før du eventuelt starter på frivillig arbeid. For deg som allerede snakker spansk eller skal arbeide på dyre- eller miljøprosjekt er det mulig å starte rett på det frivillige arbeidet, eller kun ta en til to ukers språkkurs før du starter arbeidet. Jo mer spansk man snakker, jo mer utbytte vil man få av et opphold i Latin-Amerika, så det anbefales å legge inn en innsats for å lære språket. Det er også mulig å kun studere spansk uten å arbeide frivillig.

Spanskundervisningen i Ecuador

Alle lærerne ved spanskskolen har lang erfaring med å undervise utlendinger og er flinke til å gjøre timene morsomme og varierte. Skolen er en av de mest populære i Ecuador og er kjent for å betale en anstendig lønn til sine ansatte, noe som slett ikke er en selvfølge i Latin-Amerika. Skolen har avdelinger i Quito og Cuenca, begge byer i Andesfjellene. Det er vanlig at de frivillige tar minimum fire uker med spanskundervisning, totalt 80 timer. Du vil studere fire timer om dagen, enten om morgenen eller om ettermiddagen, og du kan komme med ønske om når du vil studere. Dersom du har gode spanskkunnskaper fra før er det mulig å redusere denne perioden, og kun ta en eller to uker. Dersom du er nybegynner i spansk kan du også velge gruppeundervisning i fire uker. Størrelsen på gruppen vil avhenge av antall påmeldte i perioden, og er noe billigere enn privatundervisning. Dersom dere er to eller flere som skal reise sammen, kan dere også velge å dele lærer.

Sosiale aktiviteter

Frivillig arbeid EcuadorSpanskskolene i Quito og Cuenca er sosiale møtepunkt der du vil treffe andre reisende fra hele verden. Skolen har en liten hage utenfor der du kan få litt frisk luft i friminuttene. Det er felles kaffepause for elever og lærere hvor du kan benytte anledningen til å spise og drikke litt mens du slår av en prat med nye venner. Det er datamaskiner med gratis internett tilgjengelig på fellesområdene til skolen. En gang i måneden arrangeres det møter for de som jobber frivillig. Her vil koordinatorene ta opp aktuelle temaer og gi oppdatert informasjon, og du vil også kunne ta opp ting som opptar deg.

Du har også muligheten til å delta på en rekke gratisaktiviteter på skolen; salsakurs, matlagingskurs, cocktailkurs, sightseeing i byen på kveldstid, fotball og foredrag om ecuadoriansk kultur og historie. I tillegg arrangeres det helgeutflukter til spennende reisemål som man kan velge å melde seg på. Dersom du velger å studere spansk i Quito kan du for eksempel besøke Latin-Amerikas største indianermarked i Otavalo, eller være med på tur til Cotopaxi – en av verdens høyeste aktive vulkaner. Du vil også kunne besøke fjellandsbyer i Andes og dra på turer til kysten. Disse turene koster litt ekstra, informasjon om pris og påmelding får du på skolen.

Tidligere frivillige forteller fra studiene

Frivillig arbeid i Ecuador - utflukt med spanskskolen«På spanskskolen har jeg spanskundervisning fra 1300 til 1700 (mandag til fredag) Skolen er HELT FANTASTISK! Jeg har møtt nye mennesker, fått nye venner, lært masse spansk og opplevd utrolig mye. Skolen arrangerer turer/utflukter hele tiden til forskjellige steder og det er kjempegøy! Skolen arrangerer også aktiviteter på kvelden etter undervisning, for eksempel fotball, guidet tur rundt i Quito, matlaging, cocktailparty og så videre. Det er også mulig å gå på salsaklasse 2 ganger i uken. Jeg har 4 timer undervisning med egen lærer. Jeg lærer masse hver dag og undervisningen er tilpasset meg og mitt tempo. Vi snakker masse spansk og jeg forstår mer og mer for hver dag som går. Jeg anbefaler virkelig frivillig arbeid i Ecuador og spanskundervisning! Det er utrolig gøy, lærerikt og spennende. Angrer ikke et sekund på at jeg har dratt og gleder meg til hver eneste dag her.» – Stine

«I helgene arrangerte spanskskolen ekspedisjoner, og turen til Mindo var en av de beste! Vi «tubet» ned en elv, stupte uti en foss, vandret i den mystiske «cloud forest» og selvfølgelig, hoppet utenfor et 150 meter høyt stup i strikk!» – Fride Sunde Lavik

Mer informasjon om spanskstudier

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Andrea på 94 19 05 38 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.