Frivillig arbeid i Ecuador

I Ecuador kan du arbeide frivillig på barnehjem, skole, eldresenter, med kvinner og barns rettigheter, helse, dyr, natur og miljø, eller studere spansk. Ecuador er Latin-Amerika i et nøtteskall. Her kan du kan oppleve kulturen og naturen i Amazonas' jungel, Andesfjellene, den vakre stillehavskysten, og de unike Galapagosøyene. Finn spor etter Inkariket, bo i vakre kolonibyer, og utforsk både fjell, jungel og strender.

Les mer om:

Ecuador er det lille landet med de store mulighetene. Landet ligger nordvest i Sør-Amerika og grenser mot Colombia i nord og Peru i sør. Totalt bor det ca. 15 millioner innbyggere i Ecuador, hvorav ca. 40 prosent har indianerbakgrunn. Det finnes mer enn ti ulike indianske folkegrupper, hver med sine egne dialekter og tradisjoner. Ecuador har flere dyre-, insekt- og plantearter per område enn noe annet land i Latin-Amerika, og er et av kun 17 land i verden med så stor variasjon i dyre- og planteliv. For frivillige er det mange muligheter til å utforske livet på høylandet, aktive vulkaner, Amazonasjungelen, den vakre Stillehavskysten og ikke minst de helt unike Galapagosøyene. Dette er landet for deg som ønsker å oppleve et helt unikt natur og dyreliv. Du kan arbeide frivillig i Quito, Cuenca, Amazonas eller på Galapagosøyene.

Her kan du lese mer om de ulike stedene du kan arbeide

Ecuador-frivillig arbeid-Galapagos-naturprosjekt-rydde skogHva kan jeg arbeide frivillig med i Ecuador?

I Ecuador samarbeider vi med en rekke ulike institusjoner og organisasjoner, og frivillige kan blant annet arbeide på barne- og ungdomshjem, dagsenter, skoler, eldresenter, helseklinikker, krisesenter for kvinner, dyrereservat, naturreservat og sammen med urbefolkningen i Andesfjellene. Du velger selv hvilket prosjekt du ønsker å arbeide frivillig på, og vi anbefaler at du tenker godt igjennom egne interesser og erfaringer for å finne det prosjektet hvor du får bidratt best mulig ut fra dine forutsetninger. Ta gjerne kontakt med oss for råd og hjelp til å finne det beste prosjektet for deg. De fleste prosjektene er drevet av nasjonale/lokale myndigheter i Ecuador, men enkelte er også drevet av private stiftelser og/eller internasjonale organisasjoner.

Her kan du lese mer om våre samarbeidsprosjekter i Ecuador.

Frivillig arbeid EcuadorStuder spansk i Ecuador

Arbeidsspråket på alle sosiale prosjekter i Ecuador er spansk. Vi stiller ikke krav om at du må kunne spansk på forhånd, da du kan starte oppholdet med spanskundervisning i Quito eller Cuenca før du starter på det frivillige arbeidet. For nybegynnere anbefaler vi 4 uker med språkundervisning før man starter på det frivillige arbeidet. Språkskolene er svært fleksible, og legger opp et undervisningsopplegg etter ditt nivå. Dersom du allerede snakker endel spansk kan du korte ned oppholdet til 1 eller 2 uker med undervisning, og det er også mulig å starte studiene dine hjemmefra ved å få undervisning fra en lærer over Skype. Spanskskolene er hyggelige og sosiale steder med mange studenter, og arrangerer en rekke aktiviteter for de frivillige. Det er derfor en svært hyggelig start på oppholdet i et nytt land å ta noen timer her. Det er også mulig å kun studere spansk og ikke arbeide frivillig.

Her kan du lese mer om spanskskolene i Ecuador.

Oppfølging

Under hele oppholdet i Ecuador vil du ha god oppfølging fra vår lokale partner. Du vil fly inn til Quito og tilbringe første helgen der. Du vil bli hentet på flyplassen og tatt med til bostedet ditt, og ha en orienteringssamtale og få informasjon om prosjektet du skal arbeide ved og dine arbeidsoppgaver. En lokal frivillighetskoordinator er alltid tilgjengelig dersom du skulle trenge hjelp, bli syk eller ha behov for annen form for assistanse i løpet av oppholdet ditt. Vi har både et lokalt nødnummer og et nødnummer i Norge som begge er i drift 24 timer i døgnet.

Frivillig arbeid Ecuador- SOS El TejarFrivillige forteller fra Ecuador

«Jeg sitter igjen med en oppriktig lykkefølelse nå som jeg er kommet hjem – jeg har fått oppleve det autentiske livet på paradisøya, jeg har fått bidra med litt økonomisk bistand og arbeidskraft til et prosjekt jeg har stor tro på – og – jeg har møtt mennesker jeg aldri vil glemme» – Inger Line, Atlantiser på Galapagos

Her kan du lese om tidligere frivilliges erfaringer i Ecuador.

Mer informasjon om frivillig arbeid i Ecuador?

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Andrea på 94 19 05 38 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.