Bosted

I Jaipur kan du velge mellom å bo hjemme hos en indisk vertsfamilie eller på hostel mens du arbeider på prosjektene.

Frivillig arbeid IndiaVertsfamilie

Frivillige i Jaipur kan velge å bo hele eller deler av oppholdet hjemme hos en indisk familie. Livet i Jaipur senterer gjerne rundt familien og deres aktiviteter, så dette er en flott mulighet til å se en side av India som sjelden er tilgjengelig for reisende. Et opphold hos en vertsfamilie gir deg mulighet til å bli enda bedre kjent med indiske tradisjoner, kultur, matvaner og familieliv. Vertsfamilien lager mat til deg mens du bor der. Familiene er av middelklassebakgrunn, har minst et familiemedlem som snakker engelsk, og nesten alle har barn i skolealder. De har også internet og aircondition hjemme.

En del av huset til vertsfamilien er satt av til de frivillige som bor der, og det vil vanligvis være fra 2-6 frivillige som bor sammen hos en vertsfamilie. Kulturelle aktiviteter og møter med prosjektkoordinator vil finne sted i felles oppholdsrom hos familien. Du vil bli plassert hos en vertsfamilie som ligger nærmest mulig bostedet ditt.

Bilde av hostel IndiaHostel/guesthouse

Dette alternativet er svært populært blant unge reisende i India i dag. Mange langtidsreisende velger å bo på hostel for å møte andre likesinnede fra hele verden. Hvert hostel kan ta opptil 20 frivillige og du vil bo på rom med andre av samme kjønn som deg selv. Frokost, lunsj og middag er inkludert mens du arbeider som frivillig. Alle hostellene ligger i nærheten av sentrum, noe som gjør at man får god tilgang på alt det spennende Jaipur har å by på i fritiden.

Gruppereise IndiaEn dag som frivillig i India

Mange lurer på hvordan dagen ser ut for en frivillig i India, så vi har laget et eksempel for å gi deg en ide:

Dagen starter med valgfri yogatime klokken 07:30. Etter morgentrening er det frokost, før det er tid for morgenmøte. Her vil frivillige og prosjektkoordinatorer planlegge og koordinere dagens aktiviteter, og diskutere hvordan det går på de ulike prosjektene. «Tut-tut!» Møtet gjøres ferdig, og tuk-tuken kommer for å hente frivillige og ta dem med til prosjektene. De som er lengre unna pakker og tar med seg lunsj, mens de som arbeider nærmere kommer tilbake til bosted for å spise lunsjen der. Tuktuken kommer tilbake for å hente de frivillige etter arbeidsdagen, og man reiser hjem for å spise middag. Vegetarmat er vanlig, kanskje får dere den indiske osten paneer til middag? Etter arbeidsdagen hentes man med tuk-tuk, og reiser tilbake for å spise middag. Ettermiddagen og kvelden er fri, og frivillige tar en tuk-tuk til byen for å shoppe på markedet, drikke te og prøve noen av de mange bakevarene som selges gatelangs.