Månedens prosjekt: Barnehjem på Filippinene

I september har vi valgt å presentere de to barnehjemmene vi samarbeider med på Filippinene. Her er de frivillige med på å aktivisere barna gjennom morsomme aktiviteter og lek.

Filippinene mangler et velfungerende system som kan fange opp og støtte sårbare familier. Konsekvensen av dette er at mange barn blant annet blir utsatt for omsorgssvikt og mishandling. Flere av barnehjemsbarna på Filippinene har blitt forlatt av fattige foreldre som ikke lenger har kapasitet eller ressurser til å ta vare på egne barn, mens andre bor på barnehjem i perioder hvor foreldrene ikke har mulighet til å ta vare på dem.

På Filippinene samarbeider vi med to barnehjem, et statlig og et privat som er drevet av en veldedig organisasjon. På begge barnehjemmene vil frivillige hovedsakelig bidra med å lage aktiviteter for barna og hjelpe til der det er behov. Barna er mellom 0-12 år, og oppgavene vil variere fra hvilken aldersgruppe de frivillige jobber med. Mange av barna bor kun midlertidig på barnehjemmet og blir tilbakeført til fosterfamilie eller slektninger dersom det er mulig.

«Arbeidet mitt bestod av mye forskjellig. Jeg jobbet på et barnehjem med barn fra alderen helt ned i 4 måneder og opp til 16 år. Noen av barna var også vanskelighetsstilte og hadde en eller annen form for diagnose. De fleste som var nye var også syke og slet på grunn av tidligere feilernæring. Barna hadde derfor mange ulike behov og jeg gjorde alt fra å mate, skifte bleie, vaske, vugge og dulle med de minste. Og så var det mange eldre barn å gi oppmerksomhet til, leke med, lære leker av, snakke med.» Les mer om Oda Emilies 8 uker på barnehjemmet her.

Mer informasjon om prosjektet på Filippinene

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.