Frivillig arbeid i Malaysia

I Malaysia kan du blant annet arbeide frivillig med forskning på skilpadder og natur, urbefolkning i jungelen og utsatte øysamfunn. Mens du arbeider vil du ha mulighet til å bli kjent med Malaysias vakre strender, tropiske regnskoger og unike kultur og historie.

Les mer om:

Prosjekter
Bosted
Pris
Ofte stilte spørsmål

Malaysia er en fantastisk blanding av vill natur, tropisk regnskog, moderne storbyer, rolig øyliv, noen av verdens vakreste strender og en herlig gjestfrihet. Landet er et mekka for de som er interessert i snorkling og dykking med sine korallrev og rike marine liv. På land kan Malaysia skilte med verdens eldste regnskog. Over 20 % av verdens kjente dyrearter finnes i Malaysia, og man kan blant annet oppleve tigere, elefanter og solbjørner.

Hva kan jeg arbeide frivillig med?

I Malaysia har vi samarbeidsprosjekter på Perhentian øyene og i regnskogen Taman Negara. Frivillige på øyene deltar i myndighetenes forskningsprosjekt og overvåker marint liv og skilpaddebestanden i området, og gir opplæring til øyboerne om bærekraftig utnytting av naturressursene. I Taman Negara arbeider frivillige med naturbevaring, kartlegging av dyreliv i området og undervisning av urbefolkningsgrupper.

Du velger selv hvilket prosjekt du ønsker å arbeide frivillig på. Vi anbefaler at du tenker gjennom egne interesser og erfaringer for å finne det prosjektet som passer best. Ta gjerne kontakt med oss for råd og hjelp til å finne rett prosjekt. Det er viktig å huske på at man må være noe fleksibel på arbeidsoppgaver.

Her finner du en oversikt over prosjektene.

Bosted og kulturelle aktiviteter

Som frivillig i Malaysia bor du sammen med andre lokale og internasjonale frivillige i frivillighus. Frivillige bor enten på de vakre Perhentian øyene eller i nærheten av verdens eldste regnskog Taman Negara. Begge steder bor frivillige sammen i eget frivillighus, med delte sovesaler og fellesarealer. Standarden er enkel. Mat er inkludert i programprisen, og tre måltider om dagen tilberedes i frivillighuset. Vi legger stor vekt på at frivillige skal ha mulighet til å bli godt kjent med den unike kulturen på øyene eller i jungelen. Derfor er ulike kulturelle aktiviteter som matlagingskurs, jungeloverlevelse og middag hjemme hos lokale familier inkludert i programmet.

Les mer om bosted her.

Oppfølging

Under hele oppholdet i Malaysia vil du få god oppfølging fra våre lokale partnere. Kort tid etter ankomst vil du ha et orienteringsmøte hvor du lærer mer om lokalsamfunnet og arbeidsstedet ditt. En lokal frivillighetskoordinator er tilgjengelig dersom du skulle trenge hjelp, bli syk eller ha behov for annen form for assistanse i løpet av oppholdet ditt. Vi har både et lokalt nødnummer og et nødnummer i Norge som begge er i drift 24 timer i døgnet.

Ønsker du mer informasjon om programmet i Malaysia?

Ring programrådgiver på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.