Frivillig arbeid i Asia

Jobb frivillig i Asia og opplev dette fargerike og kontrastfylte kontinentet. I Asia vil alle sansene dine utfordres av nye lukter, lyder og inntrykk. Her kan du oppleve fantastisk mat, fargerike basarer, historiske riker, støyende karaoke, millionbyer, ørken, strender og en overveldende gjestfrihet.

Atlantis samarbeider med lokalpartnere i tre ulike asiatiske land:

Hvorfor arbeide som frivillig i Asia?

Asia er et eventyr, et kontinent av fargerike kontraster og enorm variasjon. Her kan du oppleve alt fra yrende strender og verdens største byer til isolerte lokalsamfunn og ørkenlandskap. Asia har en lang og rik historie og du vil garantert få kjenne på historiens sus under oppholdet og lære mye om tidligere sivilisasjoner.

Rikdom og fattigdom finnes side om side i Asia. Både India og Filippinene har blant verdens raskest økende befolkningstall, mangler fungerende velferdssystem og har høy arbeidsledighet og store utfordringer. Begge land opplever også sterk urbanisering, fattige mennesker fra landsbygda strømmer til byene for å lette etter arbeid. Som frivillig vil du ofte arbeide med barn og unge eller med noen av de mange innflyttede slumbeboerne utenfor byene. Alle samarbeidsprosjektene våre i Asia er lokalt drevet og forankret, og ønsker seg ekstra hjelp fra internasjonale frivillige som kan bistå med daglig drift, arrangere aktiviteter det ellers ikke hadde vært kapasitet til og bidra med sine språk- og fagkunnskaper.

I Malaysia er det store utfordringer i forhold til å sikre det unike plante- og dyrelivet i landet. Malaysia har verdens eldste regnskog og 20 % av verdens kjente dyrearter finnes i landet. Mange, slik som tiger, tapir, solbjørn og elefant er utrydningstruet. På kysten utgjør turisme en stor belastning på marint liv og korallrev. Prosjektene i Malaysia er derfor alle rettet inn mot bevaring og bærekraftig utvikling av landets unike natur og dyreliv.

Hva kan du arbeide med i Asia?

Frivillig arbeid dagsenter-Amanda SørumI Asia har vi mange ulike samarbeidsprosjekter, og det er mulig å arbeide på barnehjem, dagsenter, skoler, ernæringsprosjekt, helseklinikker, sykehus, dyreklinikk, senter for gatebarn, senter for ungdom på kant med loven, med kvinners rettigheter, voksenopplæring og med vedlikehold og bygningsarbeid.

For deg som er student er det også mulig å ta praksis i Asia. For deg som er ferdig utdannet innen en rekke fagfelt er det mulig å arbeide som faglært frivillig, det vil si at du arbeider med ditt fagfelt i Asia.

De fleste av våre samarbeidsprosjekter i Asia er offentlige institusjoner som skoler, dagsenter, sykehus osv. Vi samarbeider også med utvalgte organisasjoner og stiftelser som har satt i gang ulike initiativ for å bedre livsvilkårene for lokalbefolkningen gjennom selvhjelpsgrupper for kvinner, helseklinikker og mye annet.

Frivillige forteller

Lurer du på hvordan det er å arbeide frivillig i Asia? Her kan du lese om tidligere frivillige erfaringer og se deres flotte bilder.

Frivillige forteller fra India

Frivillige forteller fra Filippinene

Mer informasjon om frivillig arbeid i Asia?

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.