Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på mange av de vanligste spørsmål vi får om frivillig arbeid i Uganda.

Når er søknadsfristen?
Det er ingen søknadsfrister på Frivillig arbeid i Uganda, og du kan søke fortløpende hele året.

Må jeg ha fylt 18 år for å kunne søke?
Ja.

Kreves det spesiell bakgrunn/utdanning for å delta?
Nei, men har man relevant faglig bakgrunn kan noen av arbeidsoppgavene skreddersys.

Er det faste startdatoer?
ja, hver fredag starter prosjektet.

Hva slags type prosjekter tilbys?
Skole, barnehage, sykehus og barnehjem.

Kan vi reise flere sammen?
 Ja. Dere kan også bo og/eller jobbe sammen, dersom dere ønsker det.

Hvilke utgifter må jeg regne med under oppholdet i Uganda?
I tillegg til programprisen (se www.atlantis.no for oppdaterte priser) kommer flybilletten som ligger mellom 5000-8000,-kr. Utgifter til forsikring og vaksiner må også påberegnes.

Du betaler frokost og middag hver dag, samt for drikkevann og toalettpapir. I lommepenger vil du trenge ca. 3000 NOK per måned. Det kommer an på hva du ønsker å gjøre, og om du spiser mye ute på restaurant.

Mange frivillige velger å reise i helgene. Du må beregne penger til buss, hotell og mat disse dagene. Å reise med offentlig transport i Uganda er ikke dyrt. Hvor dyrt det er å bo på hotell avhenger selvfølgelig av standarden, men for rundt 100-200 kroner per natt får du et rom med grei standard.

Prosjektene mottar ikke tilskudd fra staten, så ofte vil de frivillige oppleve at det mangler utstyr av ulikt slag. Det er ikke obligatorisk og kreves ikke av de frivillige, men det har hendt at frivillige har valgt å bruke av lommepengene sine på f.eks renholdsartikler, bleier og andre ting.

Trenger jeg visum?
Ja, du trenger visum. Dette søker du om på forhånd og kjøper du på flyplassen når du ankommer, dette vil koste 50 dollar. Hvis du skal være i Uganda lenger enn en måned hjelper vår samarbeidspartner deg med å forlenge visumet to måneder. Ønsker du å være på prosjektet i lengre enn tre måneder må du ta en tur ut av Uganda for å søke om visum på nytt. Du kan for eksempel dra til Kenya eller Rwanda på en helgetur, dette er en fin anledning til å reise til enten Kigali eller Mombasa.

Trenger jeg vaksiner?
Ja, du trenger vaksiner. Atlantis anbefaler at alle deltakere kontakter et reisemedisinsk senter, for å undersøke hva slags forberedelser de trenger for sitt reisemål. Uganda krever bevis på gulfeber vaksine for å komme inn i landet.

Når på året er det best å reise?
Uganda har et typisk tropisk klima, og temperaturen på dagtid i hele landet er rundt 30 grader. Temperaturen synker om natten. Regntiden er fra mars til juni med mest nedbør i mai og juni. Regnskurene er forholdsvis korte og voldsomme, og mange frivillige melder om behagelig temperatur i regntiden ettersom det ikke er like mye direkte sol som ellers.

Kan jeg få kontakt med andre deltakere?
Selvfølgelig! Alle deltakere mottar lister over andre deltakere. Vi har også en Facebook-gruppe, der du kan komme i kontakt med andre reisende: http://www.facebook.com/atlantisutveksling

I tillegg til norske frivillige, vil du møte frivillige fra hele verden, blant annet fra USA, Belgia, Tyskland, Nederland og Sverige.

Kan jeg kombinere flere enn ett Atlantis-program?
Ja, du kan delta på så mange program du ønsker. Kontakt oss, dersom du trenger hjelp til å finne din drømmereise.

Jeg er over 30 år – kan jeg likevel delta?
Ja! På Frivillig arbeid Uganda er det ingen øvre aldersgrense.

Hvor kan jeg finne mer informasjon om landet?
Lonely Planet har bøker om Øst –Afrika, og Brandt har en egen reisebok om Uganda. Se www.nomaden.no som har Norges største utvalg av reiselitteratur.

Hvor kan jeg finne mer informasjon om flybilletter?
Du bestemmer selv hvor du vil kjøpe flybilletter.  Momondo.no er en god søkemotor for å finne billige flybilletter.

Hvor kan jeg finne mer informasjon om forsikring?
Ved påmelding vil du motta forsikringstilbud fra oss gjennom vår samarbeidspartner Gouda Forsikring.

Hva slags oppfølging får jeg?
Alle deltakere blir møtt på flyplassen ved ankomst. Du vil delta på orienteringsmøte med vår lokale partner dagen etter du ankommer, hvor du vil motta mye nyttig informasjon om ugandisk kultur og mat, hvordan det er å bo i Jinja, de lokale språkene, arbeidsplasseringen din, helse og hvordan klare seg i dagliglivet.

Både den lokale organisasjonen og Atlantis har et 24-timers nødnummer, dersom du skulle trenge å kontakt oss i et nødstilfelle. I tillegg vil du ha en egen kontaktperson hos vår partner under hele oppholdet ditt.

Hvordan bor jeg?
Du bor i frivillighetshus, eller hytte. Der deler du rom sammen med andre frivillige. Huset har innlagt vann og strøm. I landsbyen bor du i jordhytte, der får du vann fra brønn og det er ikke strøm.

Får jeg språkundervisning?
Engelsk er offisielt språk i Uganda, og dette er arbeidsspråket.

Har jeg noen fridager, og hva gjør de frivillige på fritiden?
Ja, du har fri lørdag og søndag. Vanlige aktiviteter på fritiden vil være å gjøre ting sammen med andre frivillige eller venner fra lokalbefolkningen, for eksempel gå på kafe, oppleve Jinja og spise på restaurant.

Kan jeg ha ferie i løpet av oppholdet mitt?
Ja. Vi ber om at ferie som ikke legges til slutten av oppholdet ditt planlegges på søknadstidspunktet, slik at partner får oversikt over når du kan jobbe på prosjekt.

Hvor mye lommepenger bør jeg beregne?
Du bør beregne ca. 3000 kroner per måned i lommepenger. Dersom du skal være i Uganda over en lengre periode kan du beregne et noe mindre månedlig beløp. Du får lunsj i ukedagene og må kjøpe frokost og middag selv. I helgene må du kjøpe alle måltidene. Du bør også ha nok penger til flaskevann, reiser, shopping etc. Hvis du ønsker å reise rundt i Uganda eller dra på safari må du beregne litt mer lommepenger.

Hva kan jeg gjøre på fritiden?
I helgene kan du gjøre mye forskjellig. Det finnes mange turist attraksjoner i Uganda, blant annet kan du dra på safari i Murchinsons Falls National Park, Gorilla safari i Bwindi eller rafte på Nilen. Du kan også nyte en av bassengene i nærheten, båttur på Viktoriasjøen eller bare hygge deg med venner.

Hva koster det å delta på frivillig arbeid i Uganda?
Se våre hjemmesider www.atlantis.no for oppdaterte priser.