Bosted

De frivillige bor i byen Jinja som ligger 2 timer unna hovedstanden Kampala. Frivillige bor i frivillighus eller hytter i Jinja. Der har du tilgang på kjøkkenfasiliteter, men standarden er veldig enkel. Toalett og dusj deles av de frivillige.

Rommene varierer, de fleste er fellesrom hvor mellom to til fire frivillige deler. Laken og pute får du i huset, men du bør ta med egen sovepose/lakenpose. Du bør også ta med deg egen myggnetting fra Norge. Det vil være myggnetting i boligen, men det kan være hull så det er best å ta med egent hvis du vil være på den sikre siden. Frivilligboligene ligger i Jinja som er en relativt liten by med gåavstand til det meste. I Jinja finnes et marked, der du kan kjøpe frukt, grønt og souvernirer. Du finner også flere butikker, restauranter og barer. Måltider lager de frivillige selv, det er tilgang på kjøkken og kjøleskap.

Frivillige som skal jobbe i landsbyen vil bo i landsbyen i ukedagene. Der vil du bo i en afrikansk hytte sammen med andre frivillige. Hytten er ubevoktet. Det er ikke strøm i landsbyen og vann hentes i brønnen. Dette er en unik mulighet til å bo på den afrikanske landsbygda og oppleve hvordan folk flest bor.

Ved ankomst vil du bli møtt av vår partner, som tar deg med til frivilligboligen der du får orientering om prosjektet ditt, kultur, normer og regler osv. Du vil ha tilgang til en frivilligkoordinator i Uganda under hele oppholdet ditt.