Bosted

Som frivillig i Uganda bor du i Kampala eller Jinja, avhengig av hvilket prosjekt du jobber på. Les mer om hvordan du bor på de forskjellig prosjektene under.

Jinja

Jinja er en relativt liten by med gangavstand til det meste. I byen finnes et marked der du kan kjøpe frukt, grønt og suvenirer. Du finner også flere butikker, restauranter og barer.

Frivillige på prosjektarbeid i Jinja bor i frivillighus eller hytter. Der er det tilgang på kjøkkenfasiliteter, men standarden er veldig enkel. Soverommene i boligen varierer, de fleste er fellesrom med to til fire sengeplasser. Toalett og dusj deles av de frivillige. Måltider lager de frivillige selv, det er tilgang på kjøkkenutstyr og kjøleskap.

Laken og pute får du i huset, men du bør ta med egen sovepose eller lakenpose. Det vil også være myggnetting i boligen, men det er best å ta med egen hvis du vil være sikker på at myggnettingen er impregnert og uten hull.

Frivillige som skal jobbe i landsbyen vil bo i landsbyen i ukedagene. Der vil du bo i en afrikansk hytte sammen med andre frivillige. Hytten er ubevoktet. Det er ikke strøm i landsbyen og vann hentes i brønnen. Dette er en unik mulighet til å bo på den afrikanske landsbygda og oppleve hvordan folk flest bor.

Kampala

Kampala er hovedstaden i Uganda, og byr på pulserende storbyliv med et mylder av mennesker, markeder, kjøpesentre, restauranter og barer.

Frivillige på prosjektarbeid i Kampala bor i frivillighus i bydelen Mengo. I huset er det tre soverom som frivillige vanligvis deler, men det er også mulig å reservere enkelt- eller dobbeltrom mot et lite tillegg i prisen. Soverommene er utstyrt med sengetøy og myggnetting, men som i Jinja kan det være lurt å ta med eget for å være trygg på at kvaliteten er god. Kjøkken og bad deles av de frivillige. Frokost er inkludert og tilberedes av hushjelpen, middag lager de frivillige selv.

Det tar ca. 20 minutter å reise med motorsykkeltaxi til prosjektene i Kampala. Frivillige og studenter får hjelmer til utlån under oppholdet som dere er pålagt å bruke dersom dere tar motorsykkeltaxi.