Frivillig arbeid i Uganda

Reis til landet som kalles Afrikas perle, og opplev fantastisk natur, dyreliv og gjestfri befolkning. Jobb frivillig på skole, med barn eller med helse, og få en unik opplevelse ved å jobbe i en rural landsby.

Les mer om:

Uganda, som også blir kalt Afrikas perle, er et utrolig frodig og fargerikt land. På grunn av det tropiske klimaet har Uganda et mangfoldig dyreliv å by på, blant annet finnes det sjimpanser, elefanter, gorillaer, sjiraffer og løver.  Landet har ingen kystlinje, men ligger ved Victoriasjøen som er verdens største innsjø. Byen Jinja hvor prosjektene ligger, tar på seg den stolte tittelen «kilden til Nilen».

Hva kan jeg jobbe frivillig med i Uganda?

Frivillig arbeid Uganda - BarnehjemI Uganda kan du jobbe på barnehjem, på skole, i landsbybarnehage eller på skole i landsbyen. Atlantis samarbeider med en organisasjon som har prosjekter som ligger ved Victoriasjøen og i en rural landsby. På  prosjektene kan du jobbe på skole, i barnehage, barnehjem eller på klinikk. Prosjektene gir mange muligheter for å komme nært inn på lokalbefolkningen og lære Uganda å kjenne. Prosjektene har oppstart året rundt, med avreisedato hver uke.

Bosted

Uganda ligger ved ekvator i Øst-Afrika. Samarbeidspartneren vår holder til i Jinja og Kibuye landsby. Jinja er Ugandas fjerde største by, men er relativt liten og oversiktlig med bare en hovedgate. Det offisielle språket i Uganda er engelsk, men folk flest snakker et av lokal språkene Lusoga eller Luganda. Store deler av den ugandiske befolkningen bor på landsbygda. Som frivillig vil du kunne bo både i Jinja og i landsbyen. I byen bor du i frivillighus/hytte sammen med andre frivillige, mens i landsbyen bor du i jordhytte i ukedagene.

Les mer om bosted her.

Oppfølging

Som frivillig i Uganda vil du bli fulgt opp før, under og etter ditt frivilligopphold. Vi hjelper deg å finne riktig prosjekt som passer dine ferdigheter og interesser. Når du ankommer Uganda vil du bli møtt på flyplassen av vår samarbeidspartner, og kjørt til frivillighuset. Den påfølgende dagen vil du bli orientert om prosjektet ditt, byen/landsbyen og ugandisk kultur. Du vil ha tilgang til en lokal frivillighetskoordinator, som vil hjelpe deg dersom det skulle være noe. Vi har også nødnummer i Norge og i vertslandet som du kan ringe 24 timer i døgnet.Frivillig arbeid Uganda - Landsbyprosjekt


Frivillige forteller

«For å oppsummere hadde vi en fantastisk tur som har gitt oss livslange minner og livsvarig lærdom. Allerede før hjemreise var det krystallklart for oss at vi om noen år vil reise tilbake, og den følelsen blir bare sterkere og sterkere. Til alle som vurderer å gjøre noe lignende: Hopp i det!»

 

Mer informasjon om frivillig arbeid i Uganda?

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.