Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på mange av de vanligste spørsmål vi får om frivillig arbeid i Tanzania.

Frivillig arbeid i Tanzania- Arusha

 

Når er søknadsfristen?
Det er ingen søknadsfrister på Frivillig arbeid i Tanzania, og du kan søke fortløpende hele året.

Må jeg ha fylt 18 år for å kunne søke?
Ja.

Kreves det spesiell bakgrunn/utdanning for å delta?
Nei, men har man relevant faglig bakgrunn kan arbeidsoppgavene skreddersys.

Er det faste oppstartsdatoer?
Ja, prosjektet starter hver fredag.

Hva slags type prosjekter tilbys

Du kan blant annet velge mellom:

  • Sykehus
  • SOS-barnebyer
  • Barnhjem
  • Senter for utsatte kvinner
  • Barneskole
  • Fotballakademi
  • Senter for barn med utviklingshemninger
Kan vi reise flere sammen?

 Ja. Dere kan også bo og/eller jobbe sammen, dersom dere ønsker det.

Hvilke utgifter må jeg regne med under oppholdet i Tanzania?
I tillegg til programprisen (se www.atlantis.no for oppdaterte priser) kommer flybilletten som ligger mellom 5000-8000,- kroner. Utgifter til forsikring og vaksiner må også påregnes.

Du må betale for transport til og fra prosjektet/jobben, og du betaler også for drikkevann og toalettpapir. I tillegg betaler du for lunsj hver dag. I lommepenger vil du trenge rundt 1500 kroner per måned. Det kommer an på hva du ønsker å gjøre, og om du spiser mye ute på restaurant.

Mange frivillige velger å reise i helgene. Du må beregne penger til buss, hotell og mat disse dagene. Å reise med offentlig transport i Tanzania er ikke dyrt. Hvor dyrt det er å bo på hotell avhenger selvfølgelig av standarden, men for rundt 100-200 kroner per natt får du et rom med grei standard.

Barnehjemmet mottar ikke tilskudd fra staten, så ofte vil de frivillige oppleve at det mangler utstyr av ulikt slag. Det er ikke obligatorisk og kreves ikke av de frivillige, men det har hendt at frivillige har valgt å bruke av lommepengene sine på f.eks renholdsartikler, bleier og andre ting.

Trenger jeg visum?
Ja, du trenger visum. Dette kjøper du på flyplassen når du ankommer, dette vil koste 50 dollar. For å jobbe frivillig i Tanzania trenger du også et visum som heter CTA Permit Application. I Arusha vil partneren vår gjøre dette for deg etter at du har ankommet Tanzania, men frivillige må selv betale 200 dollar. På Zanzibar vil du kunne ordne med dette visumet ved innreise, på flyplassen.

Trenger jeg vaksiner?
Ja, du trenger vaksiner. Atlantis anbefaler at alle deltakere kontakter et reisemedisinsk senter, for å undersøke hva slags forberedelser de trenger for sitt reisemål. Tanzania krever bevis på gulfeber vaksine for å komme inn i landet.

Når på året er det best å reise?
Tanzania har et typisk tropisk klima, og temperaturen på dagtid i hele landet er rundt 26 grader. Temperaturen synker om natten. Regntiden er fra mars til mai med mest nedbør i april. Regnskurene er forholdsvis korte og voldsomme, og mange frivillige melder om behagelig temperatur i regntiden ettersom det ikke er like mye direkte sol som ellers.

Kan jeg få kontakt med andre deltakere?
Selvfølgelig! Alle deltakere mottar lister over andre deltakere. Vi har også en Facebook-gruppe, der du kan komme i kontakt med andre reisende: http://www.facebook.com/atlantisutveksling

I tillegg til norske frivillige, vil du møte frivillige fra hele verden, men hovedsakelig fra Tyskland og Nederland.

Kan jeg kombinere flere enn ett Atlantis-program?
Ja, du kan delta på så mange program du ønsker. Kontakt oss, dersom du trenger hjelp til å finne din drømmereise.

Jeg er over 30 år – kan jeg likevel delta?
Ja! På Frivillig arbeid i Tanzania er det ingen øvre aldersgrense.

Hvor kan jeg finne mer informasjon om landet?
Lonely Planet har bøker om Øst –Afrika, se www.nomaden.no som har Norges største utvalg av reiselitteratur.

Hvor kan jeg finne mer informasjon om flybilletter?
Du bestemmer selv hvor du vil kjøpe flybilletter.  Momondo.no er en god søkemotor for å finne billige flybilletter.

Hvor kan jeg finne mer informasjon om forsikring?
Ved påmelding vil du motta forsikringstilbud fra oss gjennom vår samarbeidspartner Gouda Forsikring.

Hva slags oppfølging får jeg?
Alle deltakere blir møtt på flyplassen ved ankomst og fraktet til der de skal bo. Både den lokale organisasjonen og Atlantis har et 24-timers nødnummer, dersom du skulle trenge å kontakt oss i et nødstilfelle. I tillegg vil du ha en egen kontaktperson hos vår partner under hele oppholdet ditt.

Hvordan bor jeg?
Du bor i et frivillighetshus, vanligvis sammen med andre frivillige. Huset har innlagt vann og strøm. Når du ankommer får du håndkle, sengetøy og nøkkel til egent oppbevaringsboks.

Får jeg språkundervisning?
Swahili og engelsk er offisielle språk i Tanzania. Engelsk er arbeidsspråket slik at du ikke vil trenge å lære swahili. Hvis du ønsker å lære deg Swahili kan vi arrangere kurs.

Hva vil være typiske arbeidsoppgaver på et barnehjem?
Leke med barna, aktivisere dem, skifte bleier, mate og bade dem. Tidligere deltakere på dette programmet sier at det er en fordel å kunne se hva som må gjøres, og tørre å ta i et tak. Det settes pris på når de frivillige tar initiativ, da blir også jobben morsommere.

Har jeg noen fridager, og hva gjør de frivillige på fritiden?
Ja, du har fri lørdag og søndag. Vanlige aktiviteter på fritiden vil være å gjøre ting sammen med andre frivillige eller venner fra lokalbefolkningen, for eksempel gå på kafe, utforske området og spise på restaurant.

Kan jeg ha ferie i løpet av oppholdet mitt?
Ja. Vi ber om at ferie som ikke legges til slutten av oppholdet ditt planlegges på søknadstidspunktet, slik at partner får oversikt over når du kan jobbe på prosjekt.

Hvor mye lommepenger bør jeg beregne?
Du bør beregne rundt 1500 kroner per måned i lommepenger. Dersom du skal være i Tanzania over en lengre periode kan du beregne et noe mindre månedlig beløp. Du får frokost og middag i ukedagene og må kjøpe lunsj selv. I helgene må du kjøpe alle måltidene. Du bør også ha nok penger til flaskevann, reiser, shopping etc. Hvis du ønsker å reise rundt i Tanzania eller drar på safari må du beregne litt mer lommepenger.

Hva kan jeg gjøre på fritiden?
I helgene kan du gjøre mye forskjellig. Det finnes mange turist attraksjoner i Tanzania, blant annet kan du dra på safari i Serengeti National Park, nyte lange dager på tropiske strender på Zanzibar eller klatre det majestetiske fjellet Kilimanjaro.

Hva koster det å delta på frivillig arbeid i Tanzania?
Se våre hjemmesider www.atlantis.no for oppdaterte priser.