Frivillig arbeid i Tanzania

Jobb frivillig i Tanzania med barn, sport, helse og ungdom. Opplev den fantastiske swahilikulturen, det mangfoldige dyrelivet og bidra på meningsfylte prosjekter.

Les mer om

Tanzania har vært et av de mest populære turistdestinasjonene i Afrika i mange år. Dette er på grunn av det mangfoldige dyrelivet, langstrekte strender og det majestetiske Kilimanjaro. Landet har likevel mye mer å by på enn bare dette. Kysten er preget av innflytelser fra den arabiske verdenen, hvor krydder, arkitektur og mat spiller en stor rolle. Innlandet har sin innflytelse fra Swahili og Bantukulturen, hvor musikk og dans er viktig. Som frivillig har du mulighet til å utforske alle deler av det Tanzania har å by på.

Frivillig arbeid i Tanzania- ZanzibarHva kan jeg jobbe frivillig med i Tanzania?

Som frivillig i Tanzania kan du jobbe på flere sosiale- og dyreprosjekter. Atlantis samarbeidspartner tilbyr plassering på skoler, barnehjem og på SOS-barnebyer, hvor du som frivillig vil være med på å aktivisere barna og undervise i fag slik som engelsk og matte. Vi har også plasseringer på sykehus, klinikk og senter for barn med psykiske utviklingshemninger. Her kan både frivillige med og uten faglig bakgrunn bidra. For de med helsebakgrunn er det mulig å jobbe på forskjellige avdelinger på sykehuset, og få innsikt i hvordan et tanzaniansk sykehus fungerer. For de som er interesserte i sport, samarbeider vi med et fotballakademi hvor frivillige er med på å trene lokal ungdom i organisert fotball.

På dyreprosjektene kan frivillige enten jobbe på et hundesenter for gatehunder eller for en organisasjon som jobber mot antikrypskyting i Serengeti og Masai Mara.

Her finner du en oversikt over prosjekter på Zanzibar
Her finner du en oversikt over prosjekter i Arusha

Bosted

Tanzania ligger i Øst-Afrika, og har en lang kystlinje. Det offisielle språket er swahili og engelsk. Ettersom Tanzania ligger rett under ekvator, er klimaet tropisk og dagtemperatur ligger på rundt 26 grader. I Tanzania samarbeider vi med prosjekter i Arusha og på Zanzibar. Arusha er en by nord i landet, og ligger i nærheten av Kilimanjaro. Området har fantastisk landskap med rikt dyreliv. Her har du mulighet til å reise på safari på fritiden. De resterende prosjektene ligger på Zanzibar, en øy utenfor fastlandet, med kritthvite strender, krystallklart vann og eksotisk kultur. Som frivillig i Tanzania bor du i frivillighus sammen med frivillige fra hele verden.

Les mer om bosted her

Frivillig arbeid Tanzania - Skole (Baraa)Oppfølging 

Som frivillig med Atlantis vil du bli fulgt opp før, under og etter oppholdet ditt i Tanzania. Før avreise til Tanzania vil Atlantis gi deg veiledning og forberede deg på oppholdet ditt. Når du ankommer, blir du hentet av vår partner på flyplassen og kjørt til frivillighuset, der du bor under oppholdet ditt. Under hele oppholdet vil du ha tilgang til nødtelefon i Tanzania og i Norge, som bemannes 24 timer i døgnet.

Frivillige forteller

«Barnehjemmet der jeg jobbet er et magisk sted. Det handler bare om glede. Å gi all min oppmerksomhet til barna var den beste opplevelsen i mitt liv!»

– Paulien, august 2015.

Mer informasjon om frivillig arbeid i Tanzania?

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.