Frivillig arbeid i Sør-Afrika

Jobb frivillig med barn eller dyr i Sør-Afrika. Du kan blant annet bidra på barnehjem, barnesykehus eller løve- og tigerprosjekt. Frivillig arbeid i Sør-Afrika gir deg en unik mulighet til å bli kjent med en fascinerende kultur og oppleve storslått natur i et variert og spennende land. På fritiden kan du benytte deg av de utallige aktiviteter og severdigheter som Cape Town har å by på.

Les mer om

I Sør-Afrika vil du oppleve store kontraster, fra den urbane byen Cape Town til de fattige strøkene i Khayelitsha slummen. Selv om landet har gjort store fremskritt de siste 20 årene vil du se fattigdom og velstand side om side. Cape Town har mye å by på for frivillige, blant annet Table Mountain, vingårder, nydelige strender og historiske Robben Island. Sør-Afrika har også et spennende dyreliv, og som frivillig vil du kunne oppleve alt fra flotte safarier, haidykking og ville pingviner.

Frivillig arbeid i Sør-Afrika - BaphumeleleHva kan jeg jobbe frivillig med i Sør-Afrika?

Atlantis har flere samarbeidsprosjekter i Sør-Afrika. Som frivillig kan du jobbe med barn, ungdom eller dyr. Atlantis samarbeider med 3 barnehjem, et hjem for unge jenter og et barnesykehus. Dine interesser og bakgrunn er viktig når du skal velge hvilket prosjekt du vil jobbe frivillig på. Prosjektene krever ingen faglig bakgrunn, men interesse og motivasjon for å jobbe med barn eller dyr er nødvendig. Prosjektene har oppstart året rundt, med faste avreisedatoer hver eller annenhver uke. Vi hjelper deg gjerne med å finne rett prosjekt for deg.

Her finner du en oversikt over alle våre prosjekter i Sør-Afrika

Bosted

Alle prosjektene våre ligger i Cape Town, bortsett fra elefant- og neshornprosjektet, som ligger i Krugerparken, og løve- og tigerprosjektet som ligger ca to timer utenfor. For frivillige som jobber i Cape Town vil bosted variere fra prosjekt til prosjekt, men alle frivillige bor i Cape Town i helgene. Dette gjør at det blir veldig sosialt for frivillige som finner på aktiviteter sammen i helgene.

Her kan du lese mer om bosted

Oppfølging

Under oppholdet ditt som frivillig vil du bli fulgt opp av Atlantis og vår lokale partner i Sør-Afrika. Når du ankommer, blir du hentet på flyplassen og tatt med til bostedet ditt. I løpet av de første dagene vil du få en orientering om prosjektet og Cape Town. En lokal frivillighetskoordinator er alltid tilgjengelig dersom du skulle trenge hjelp, bli syk eller trenge annen form for assistanse. Frivillig arbeid i Sør-AfrikaVi har både et lokalt nødnummer og et nødnummer i Norge, som begge er i drift 24 timer i
døgnet.

Frivillige forteller

”Mitt opphold i Sør-Afrika er det mest lærerike jeg har opplevd så langt i livet. Det har vært veldig spennende å reise til andre siden av jorden, og se og oppleve så mye!” Thea, jobbet frivillig på Baphumelele i fire uker, 2014

Her kan du lese om tidligere frivilliges erfaringer i Sør-Afrika

Mer informasjon om frivillig arbeid i Sør-Afrika

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.