Frivillig arbeid i Senegal

Senegal er et fransktalende land kjent for et rikt musikkliv, flotte strender og spennende motetrender. Senegal er også et land med mange utfordringer knyttet til fattigdom, blant annet er analfabetisme utbredt og 21 prosent av alle barn har ikke skoletilgang. Som frivillig i Senegal har du muligheten til å lære deg fransk, og jobbe med givende samfunnsprosjekter, som arbeider for å bedre hverdagen til lokalbefolkningen.

Les mer om

Senegal er et relativt lite land på vestkysten i Afrika, som har mye å by på for frivillige som ønsker å bidra på meningsfylte prosjekter. Landet har alltid vært preget av stabilitet og fred. Dette har gjort at flere turister ønsker å besøke dette eksotiske landet. Dette fargerike landet byr på en kombinasjon av pulserende byliv, langstrakte strender. spennende landsbyer og Saint-Louis som er på UNESCO verdensarvliste.

Hva kan jeg jobbe med i Senegal?

I Senegal tilbyr vi sosiale prosjekter hvor du kan jobbe på skole eller på sportsprosjekt. På skolen jobber frivillige enten som lærere eller som assistentlærere, alt etter den frivilliges ønske og erfaring. De vanligste fagene å undervise i er engelsk, fransk eller realfag. Det er også mulig å undervise i IT, musikk, sport og kunst. Vår lokale samarbeidspartner driver et samfunnsenter hvor de frivillige ofte er med å bidrar. Senteret er et samlingsted for barn og unge i område og hver søndag er de frivillige med på å lage og dele ut mat til barna som kommer til senteret. For mange er dette et av få måltider de får.

Les mer om prosjektene her

Språkkurs

Senegal er et fransktalende land, og vår samarbeidspartner tilbyr franskkurs for deg som ønsker å lære språket. Dette er en unik mulighet til å lære fransk, der du umiddelbart får praktisert det du lærer. Gjennom å bo hos en lokal vertsfamilie får du snakket fransk, og du blir kjent med tradisjoner, mat og kultur. Undervisningen er med privatlærer, slik at du får best læringsutbytte. Du kan selv velge lengde på franskkurset.

Frivillig arbeid i Senegal

Bosted

Senegal ligger i Vest-Afrika, litt nord for Ekvator. Klimaet er godt og varmt året rundt. Senegal har mange spennende attraksjoner, og er kjent for sin musikktradisjon. I Senegal har vi prosjekter regionen Kolda, som ligger sør i Senegal. Frivillige bor på i en frivillig leilighet hvor mat er inkludert. Maten blir laget av en vertsfamilie som bor i nærheten.

Les mer om bosted

Oppfølging

Som frivillig med Atlantis vil du bli fulgt opp før, under og etter oppholdet ditt i Senegal. Før avreise gir Atlantis deg veiledning og forbereder deg på oppholdet ditt. Når du kommer til Dakar, blir du hentet av vår partner på flyplassen. De kjører deg til et hostell eller vertsfamilien din, avhengig av når på døgnet du ankommer. Under hele oppholdet vil du ha tilgang til nødtelefon i Senegal og i Norge, som bemannes 24 timer i døgnet. Du får tett oppfølging av partner i Senegal, og en prosjektkoordinator vil hjelpe deg med alt fra praktiske ting til tips om gode restauranter.

Frivillige forteller

«Jeg tilbragte to utrolige uker i dette fantastiske landet. Alt fra prosjektet og maten til bosted og menneskene levde opp til forventningene. Jeg føler at denne turen og prosjektene var utrolig interessante, meningsfylte og har gitt meg ny innsikt. Det ga meg et nytt perspektiv på mange ting, og ikke en dag går uten at jeg tenker på menneskene jeg møtte.
Jeg vet allerede at jeg ønsker å dra tilbake til prosjektet neste år«.

– Monika, frivillig i Senegal i to uker.

Video fra tidligere frivillig

Malvin var på sportsprosjektet i to måneder, våren 2018. Under kan du se en video fra oppholdet hans.

 

Mer informasjon om frivillig arbeid i Senegal?

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.